Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Διατροφή στην Κρήτη

Σήμερα : 26/05/2017

Δεν υπάρχουν άρθρα

Προηγούμενες ειδήσεις

Τρεις σημαντικές διακρίσεις για το ελαιόλαδο του Κτήματος…

Λίγες μόλις μέρες από τη νέα διάκριση του Κτήματος Βασιλάκη στον κορυφαίο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκης και την Τιμητική Διάκριση στον Παγκρήτιο…

«Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Κρήτη! Σάββατο 27…

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete), σας προσκαλεί να επισκεφθείτε τα οινοποιεία του νησιού το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, τα οποία πρόκειται ν’ ανοίξουν…

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η γαστρονομική εκδήλωση της…

Δυναμική και επιτυχημένη ήταν η παρουσία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση «Κρήτη, Η μεγάλη συνάντηση» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην…

Η Κρητική διατροφή, ο τρόπος ζωής και τα οφέλη τους»

Η Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής, του Πανεπιστημίου Κρήτης (Π.Κ.), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η Κρητική διατροφή, ο τρόπος ζωής και τα οφέλη…

Επιβράβευση για την κορυφαία και ποιοτική τσικουδιά-…

«Zore Zalo» στην κρητική διάλεκτο σημαίνει δύσκολο βήμα! Αυτό είναι και το όνομα της κορυφαίας και ποιοτικής τσικουδιάς που παράγεται στην Κρήτη με στόχο να ταξιδέψει σε…

Χρυσό μετάλλιο για τη «Χελώνα Ερυθρό» του οινοποιείου…

Με χρυσό μετάλλιο βραβεύτηκε η ετικέτα Χελώνα Ερυθρό του οινοποιείου Μηλιαράκη, στον γαλλικό διαγωνισμό Challenge International du Vin που διεξήχθη στο Bordeaux της Γαλλίας στα τέλη…

Περισσότερους τουρίστες από την Κίνα στην Κρήτη και την…

Η συνεργασία για την ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα στην Κρήτη, η προώθηση των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας αλλά και η συνεργασία…

Νέο πρόγραμμα προώθησης κηπευτικών Vegiterraneo

Ξεκινούν οι δράσεις προώθησης των ευρωπαϊκών κηπευτικών που παράγονται στην Ελλάδα, στα πλαίσια του νέου προγράμματος «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης κηπευτικών…

Οι σούβλες πήραν μπροστά- Τα «μυστικά» του καλού ψήστη…

Από νωρίς το πρωί και στο Ηράκλειο οι σούβλες έχουν παρει... μπροστά με τους ψήστες να έχουν ήδη ξεκινήσει το παραδοσιακό σούβλισμα των αρνιών και των κατσικιών!

Τα φαγητά της Κρήτης που φτιάχνονται για το Πασχαλινό…

Στην Κρήτη το Πάσχα παλιά δεν σούβλιζαν αρνί (ήρθε και στην Κρήτη από τους Ρουμελιώτες γαμπρούς), απλά έσφαζαν ένα σφακτό, ρίφι ή αρνί και μ’ αυτό έκαναν διάφορα φαγητά…

Τι τρώνε οι γιατροί τη Μεγάλη Εβδομάδα- Το...μενού τη βραδιά…

Τι άλλο από νηστίσιμο αλλά και με επιλογές κρέατος είναι το μενού των γιατρών που εφημερεύουν τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Βενιζέλειο και ενημερώνονται λεπτομερώς για το…

Στα 95 ευρώ το κόστος φέτος για το πασχαλινό τραπέζι

Το κόστος του είναι μειωμένο κατά 2,95 ευρώ σε σχέση με πέρσι - Η μεταβολή προκύπτει ως αποτέλεσμα της γενικότερης πτωτικής πορείας της τιμής των κρεατικών

Tο πρώτο Gin με άρωμα Κρήτης, ερχεται από τη «Σόλο» (pics+vid)

Η Κρητική "Σόλο" καινοτομεί παρουσιάζοντας το πρώτο Gin με άρωμα Κρήτης, ένα πολυδιάστατο και αρωματικά εκφραστικό - όσο η Κρητική γη - απόσταγμα από κέδρο, Κρητικά βότανα,…

Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης το 6ο Παγκρήτιο Φόρουμ…

Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το 6ο Παγκρήτιο Φόρουμ για την προώθηση των Κρητικών Προϊόντων στα ξενοδοχεία της Κρήτης και στα δίκτυα διανομής-σούπερ…

Live απόσταξη περγαμόντου στο Bohéme!

Οι γεύσεις και τα αρώματα της αχαϊκής γης ταξιδεύουν στην Κρήτη: Live απόσταξη περγαμόντου και aperitivo cocktails με λικέρ Κάστρο και Vermood!

Ενθουσίασαν τα προϊόντα του νησιού, με το σήμα «Κρήτη»…

Επιτυχημένη-δυναμική ήταν η παρουσία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης και των πιστοποιημένων με το σήμα «κρήτη» επιχειρήσεων – μελών της, στη…

Ελαιόλαδο από αρχαία ελαιόδεντρα της Κρήτης τυποποιει…

Ελαιόλαδο σε συλλεκτική συσκευασία προερχόμενο από αρχαία ελαιόδεντρα της Κρήτης! Σε αυτή την, μοναδικής σημασίας και αξίας, κίνηση προχώρησαν τα μέλη της Eπτάστικτου,…

Η γαστρονομία γιορτάζει στη Θεσσαλονίκη…

Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει η ανάδυση ενός νέου κινήματος σκέψης και δράσης με σημείο αναφοράς την αυθεντική γεύση. Αρωγός της για περισσότερα από 40 χρόνια,…

Σεμινάριο για τις βασικές δεξιότητες καφέ μπαρ

Ένα νέο σεμινάριο, μοναδικό στο είδος του, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για να προετοιμάσει όσους θέλουν να εργαστούν επαγγελματικά…

«Η CETA ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΦΕΤΑ»

Η πρόσφατη έγκριση της CETA από την Ευρωβουλή έθεσε επί τάπητος όχι μόνο τη διαδικασία απώλειας της μονοπωλιακής προστασίας που απολαμβάνει η Φέτα ως προϊόν Προστατευόμενης…

Χοιρινό πρασοσέλινο

Λαχταριστό και μυρωδάτο πιάτο για το μεσημεριανό σας

Ενας Κρητικός... πρωταγωνιστής: Μια συλλεκτική μπύρα από…

Η Κρητική Ζυθοποιία Σόλο «τραβάει τα φλας» με μια συλλεκτική μπίρα που ακούει στο όνομα Πρωταγωνιστής (Protagonist).

Πιστοποίηση για το Creta Maris Beach Resort- Για 6η συνεχή χρονιά με…

Για 6η συνεχή χρονιά το Creta Maris Beach Resort τιμήθηκε με το Ιδιωτικό Πρότυπο Πιστοποίησης επιχειρήσεων μαζικής εστίασης «BIO Kouzina», από το Ινστιτούτο ΒΙΟ HELLAS. Ένα πρότυπο που…

Μοσχαράκι με ξηρούς καρπούς

Πεντανόστιμη συνταγή για ένα τέλειο γεύμα

Γεμιστοί λουκουμάδες με σοκολάτα

Πρωτότυπος τρόπος για να απολαύσετε το γνωστό γλύκισμα

Μεθυσμένη τηγανιά μοσχαράκι

Ζουμερές μπουκίτσες κρέατος που λιώνουν στο στόμα

Γεμιστό κοτόπουλο με ζαμπόν και τυριά

Λαχταριστό ρολό για το μεσημεριανό σας

Απόλυτα επιτυχημένο το 5ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας-…

Αυλαία στο πολιτιστικό αντάμωμα των συλλόγων της Κρήτης, στο 5ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, σε μια άψογη διοργάνωση που…

Σαλάτα με κολοκυθάκια, καρότο και κρεμμύδι

Δροσερή και χορταστική σαλάτα

Κόκκινες φακές με πατάτα

Ένα ελαφρύ αλλά ταυτόχρονα χορταστικό πιάτο.

Τρία νέα βραβεία από διεθνείς διαγωνισμούς για την ΜΙΝΩΣ…

Ένα μεγάλο Χρυσό βραβείο, ένα Χρυσό και δύο Αργυρά είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της χρονιάς για τη ΜΙΝΩΣ-Οινοποιείο Μηλιαράκη σε ότι αφορά τα αποτελέσματα σε διεθνείς…

Το σήμα «Κρήτη» στο A la Carte Εστιατόριο Ελιά του Cactus Royal

Παρουσία τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και επιχειρηματιών πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ ευχάριστο κλίμα η απονομή των σημάτων , < Κρητική Κουζίνα> και από την Περιφέρεια…

Οι χειρομυλόπιτες που έκαναν τη...διαφορά- Χρυσή διάκριση…

Ουκ ολίγα ήταν τα πιάτα που ξεχώρισαν στη διάρκεια του 5ου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, με τους παρευρισκόμενους να γεύονται εκπληκτικές γεύσεις που ετοίμασαν τα μέλη…

Κρητική Κουζίνα και με τη… βούλα για δύο πολυτελέστατες…

Με το σήμα «κρητική κουζίνα» της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, πιστοποιήθηκε το ξενοδοχείο CHC Athina Palace και το εστιατόριό του «Greek Taverna», όπως επίσης…

Νηστίσιμοι γαριδοκεφτέδες

Φτιάξτε λαχταριστούς μεζέδες με απλά υλικά

Μπισκότα σοκολάτας με γιαούρτι

Ιδιαίτερα γευστικά συνοδεύουν ιδανικά τον πρωινό καφέ.

Αμυγδαλωτά μπισκότα

Ιδανικά για να συνοδεύσετε τον καφέ σας

Στο 5ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας το αντάμωμα των πολιτιστικών…

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων Πεδιάδας και η Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, απευθύνουν ανοικτό κάλεσμα στους φορείς…

Γλυκό ψωμί γεμιστό με κεράσια

Απολαύστε το ζεστό με την οικογένεια σας

Επι τάπητος τα θέματα Τουρισμού και κρητικής γαστρονομίας…

To IIEK Τουριστικών Επαγγελμάτων Kappa Studies, φιλοξένησε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, εκπροσώπους του Ξενοδοχείου Castello City Hotel.

Τάρτα μους σοκολάτας

Απίστευτος συνδυασμός σοκολάτας και τραγανής κρούστας

Γερμανικό κέικ κολοκύθας

Μυρωδάτη και ιδιαίτερη συνταγή

Ρεβίθια γιαχνί με λουκάνικο

Υπέροχο και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας

Γαλλική πικάντικη σαλάτα σικορέ

Μια εύκολη και γρήγορη σαλάτα με έντονο γευστικό συνδυασμό

Ζελέ φράουλα με άρωμα κρασιού

Ένα γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε

Νηστίσιμα λαζάνια με σπανάκι και τόφου

Λαχταριστή συνταγη για το μεσημεριανό σας γεύμα

Σπιτικό μιλφέιγ

Φτιάξτε ένα υπέροχο γλυκό εύκολα και γρήγορα

Ο διάσημος chef Μιχάλης Ντουνέτας για ένα και μόνο διαδραστικό…

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, το IIEK Τουριστικών Επαγγελμάτων Kappa Studies, θα υποδεχθεί το γνωστό chef Μιχάλη Ντουνέτα.

Αυγά στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και λουκάνικο

Νόστιμο και εύκολο πιάτο για το πρωινό σας

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Χρονολόγιο

Ψάξε στη μηχανή του χρόνου ειδήσεις Διατροφή όπως τις κατέγραψε το CretePlus.gr.

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.