Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΚορωνοϊός: Το 93% των κρουσμάτων ανάρρωσε - Μόνο το 7% απεβίωσε

Κορωνοϊός: Το 93% των κρουσμάτων ανάρρωσε - Μόνο το 7% απεβίωσε

Διεθνή | 13/03/2020 - 21:01
Κορωνοϊός: Το 93% των κρουσμάτων ανάρρωσε - Μόνο το 7% απεβίωσε
Η παγκόσμια εικόνα του κορωνοϊού - Ξεπέρασαν τις 133.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Το “φράγμα” των 133.000 ξεπέρασαν χθες τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο: Οι 73.837 εξ αυτών, πάντως, είτε έχουν αναρρώσει είτε έχουν αποβιώσει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Worldmeter, 68.891 άνθρωποι που νόσησαν έχουν αναρρώσει, ενώ 4.946 από αυτούς πέθαναν. Με λίγα λόγια, το 93% των ανθρώπων που νόσησαν με Covid-19 ανάρρωσε, ενώ μόνο το 7% αποβίωσε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με το Worldmeter, από τα 59.165 ενεργά κρούσματα, τα 53.326 είναι σε ήπια κατάσταση, ενώ τα 5.839 βρίσκονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

Στην πρώτη θέση στη λίστα των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα παραμένει η Κίνα με 80.796 συνολικά κρούσματα και 3.169 θανάτους. Ωστόσο, όπως φανερώνουν τα στοιχεία, η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει περιοριστεί σημαντικά.

Τη χθεσινή ημέρα βεβαιώθηκαν 18 νέα κρούσματα, ενώ χθες αποβίωσαν 11 άνθρωποι που είχαν νοσήσει. Τα ενεργά, πάντως, κρούσματα στην Κίνα ανέρχονταν χθες στα 14.801. Από αυτά τα 4.257 είναι σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

Στην Ιταλία η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή: Σύμφωνα πάντα με το Worldmeter, τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 15.113, ενώ οι νεκροί ξεπέρασαν χθες τους 1.000 (1.016). Μόνο τη χθεσινή ημέρα είχαμε 2.651 νέα κρούσματα και 189 θανάτους.

Στο Ιράν υπάρχουν συνολικά 10.075 κρούσματα και 429 θάνατοι. Χθες Τετάρτη είχαμε 1.075 νέα κρούσματα και 75 νέους θανάτους. Στη Νότια Κορέα είχαμε χθες 114 νέα κρούσματα. Το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται στα 7.869, ενώ έχουν αποβιώσει 66 άνθρωποι που νόσησαν. Τη χθεσινή ημέρα αποβίωσαν έξι άτομα.

Στην Ισπανία, ο κορωνοϊός εξαπλώνεται: Τη χθεσινή ημέρα είχαμε 782 νέα κρούσματα, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 3.000 (3.059). Εξάλλου, τη χθεσινή ημέρα είχαμε 31 θανάτους, ενώ οι συνολικοί νεκροί από κορωνοϊό ανήλθαν στους 86.

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται, πάντως, και στη Γερμανία. Ωστόσο, στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης το ποσοστό θνησιμότητας - σε σχέση με Ιταλία και Ισπανία - είναι αρκετά χαμηλό. Συγκεκριμένα, στη Γερμανία έχουμε 2.502 συνολικά κρούσματα και πέντε θανάτους. Χθες επιβεβαιώθηκαν 536 νέα κρούσματα, ενώ τη χθεσινή ημέρα είχαμε δύο νεκρούς.

Σύμφωνα με το Worldmeter, στη Γαλλία έχουμε συνολικά 2.281 κρούσματα και 48 θανάτους. Στις ΗΠΑ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται από χθες στα 1.390, ενώ υπάρχουν συνολικά 38 νεκροί. Μόνο τη χθεσινή ημέρα καταγράφηκαν 89 νέα κρούσματα.

Στην Ελβετία, είχαμε 215 νέα κρούσματα και δύο θανάτους, τη χθεσινή ημέρα. Τα συνολικά κρούσματα ανήλθαν χθες σε 867 και οι νεκροί στους 6.

Στην Ιαπωνία τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 691, ενώ 17 άνθρωποι έχουν πεθάνει. Χθες καταγράφηκαν 52 νέα κρούσματα, ενώ πέθαναν δύο άνθρωποι. Στη Δανία υπάρχουν συνολικά 615 κρούσματα, ενώ μόνο χθες καταγράφηκαν 101 νέα κρούσματα. Στην Ολλανδία έχουμε 614 συνολικά κρούσματα και πέντε θανάτους. Χθες καταγράφηκαν, εξάλλου, στην Ολλανδία 111 νέα κρούσματα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαμε χθες 130 νέα κρούσματα και δύο θανάτους. Συνολικά, τα κρούσματα είναι 590 και οι νεκροί 10. Στο Βέλγιο καταγράφονται συνολικά 399 κρούσματα (85 τη χθεσινή ημέρα) και 3 θάνατοι. Στην Αυστρία έχουν καταγραφεί συνολικά 361 κρούσματα. Τα 115 από αυτά βεβαιώθηκαν χθες, ενώ χθες είχαμε στην Αυστρία τον πρώτο νεκρό από κορωνοϊό.

Στο Κατάρ τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 262, στο Μπαχρέιν στα 195, στη Σιγκαπούρη στα 178, ενώ στη Μαλαισία 158 (9 κρούσματα χθες). Στην Αυστραλία έχουμε συνολικά 156 κρούσματα και 3 θανάτους. Χθες, στην Αυστραλία καταγράφηκαν 28 νέα κρούσματα. Στο Χονγκ Κονγκ τα κρούσματα είναι συνολικά 130, ενώ έχουμε και 3 θανάτους. Στον Καναδά είχαμε χθες 12 νέα κρούσματα, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 122. Εξάλλου, έχει αποβιώσει ένας άνθρωπος.

Στη Φιλανδία είχαμε χθες 44 νέα κρούσματα, ενώ συνολικά 109 έχουν νοσήσει από τον ιό. Στην Ισλανδία έχουν καταγραφεί 103 κρούσματα, ενώ μόνο χθες βεβαιώθηκαν 18 νέα κρούσματα. Στο Ισραήλ έχουμε 100 κρούσματα (τα 3 καταγράφηκαν τη χθεσινή ημέρα). Στην Τσεχία έχουμε 96 κρούσματα (τα δύο καταγράφηκαν χθες), στη Σλοβενία 89 κρούσματα (τα 32 χθες), στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 85 (11 χθες) και στο Κουβέιτ 80 (τα 8 χθες).

Στο Ιράκ καταγράφηκαν χθες οκτώ νέα κρούσματα, ενώ είχαμε ένα θάνατο. Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 79, ενώ έχουν πεθάνει συνολικά 8 άνθρωποι που νόσησαν με κορωνοϊό. Στην Πορτογαλία έχουμε 78 κρούσματα (τα 17 καταγράφηκαν χθες), στην Ινδία 74 (τα 12 χθες), στην Ταϊλάνδη 70 κρούσματα (τα 11 χθες) κι έναν θάνατο. Στο Σαν Μαρίνο έχουν καταγραφεί 69 κρούσματα, ενώ έχουν πεθάνει 3 άνθρωποι. Στη Βραζιλία έχουμε 69 κρούσματα, ενώ χθες βεβαιώθηκαν 17 νέα κρούσματα.

Στο Λίβανο έχουμε συνολικά 68 κρούσματα και τρεις θανάτους. Ο ένας εξ αυτών σημειώθηκε χθες. Στην Πολωνία είχαμε χθες τον πρώτο νεκρό, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στους 51. Χθες, εξάλλου, καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός στην Αλγερία, ενώ στη γειτονική Αλβανία υπάρχουν συνολικά 23 κρούσματα κι ένας νεκρός.

Στο Αζερμπαϊτζάν είχαμε χθες τον πρώτο θάνατο ανθρώπου που νόσησε με Covid-19, ενώ στην Κύπρο είχαμε χθες ένα νέο κρούσμα (συνολικά επτά κρούσματα).

Έναρξη κλινικών δοκιμών στη Γαλλία

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρα διεθνή μέσα, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την έναρξη κλινικών δοκιμών αποτελεσματικότητας συνολικά 4 διαφορετικών θεραπειών κατά του κορωνοϊού. Όπως έγινε γνωστό, οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες και θα γίνουν σε 3.200 ασθενείς στην Ευρώπη. Οι 800 εξ αυτών θα είναι Γάλλοι πολίτες που έχουν ήδη εκδηλώσει σοβαρή συμπτωματολογία.

Εξάλλου, ο γνωστότερος επιδημιολόγος της Κίνας, ο Τζονγκ Νανσάν, δήλωσε χθες ότι η πανδημία ενδέχεται να έχει τελειώσει μέχρι τον Ιούνιο. Ο Νανσάν, ο οποίος ηγείται της ομάδας των εμπειρογνωμόνων στο κινεζικό υπουργείο Υγείας η οποία είναι επιφορτισμένη με την αντιμετώπιση της επιδημίας, πρόσθεσε ακόμη ότι πολλά εισαγόμενα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην Κίνα αφορούν ασυμπτωματικούς ασθενείς και ότι τα ποσοστά επανανόσησης μεταξύ των ασθενών που έχουν αναρρώσει είναι χαμηλά.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε χθες η Κίνα, επρόκειτο να στείλει εμπειρογνώμονες στην Ιταλία. Ήδη, από την περασμένη Τρίτη, 60.000.000 άνθρωποι στη γείτονα χώρα υποβάλλονται σε αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις τους, ούτως ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Μετά το Ιράν και το Ιράκ, «μια ομάδα εννέα ανθρώπων με υλικό για μονάδες εντατικής φροντίδας, προϊόντα ιατρικής προστασίας και άλλα προϊόντα θα αναχωρήσει από τη Σαγκάη για τη Ρώμη», δήλωσε εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, Γκενγκ Σουάνγκ.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Ουάνγκ Γι, διαβεβαίωσε τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι ντι Μάιο, για την υποστήριξη του Πεκίνου στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

«Ο κινεζικός λαός δε θα ξεχάσει ποτέ την πολύτιμη υποστήριξη που πρόσφερε η Ιταλία όταν η Κίνα περνούσε τις πιο δύσκολες ώρες στη μάχη κατά του ιού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουάνγκ.

neakriti.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Διεθνή

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Συγκίνηση στην κηδεία του Αφροαμερικανού…

Ο θάνατος του προκάλεσε κοινωνικές αντιδράσεις σε όλο τον πλανήτη

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Τουρκία

Δυνατός σεισμός λίγο μετά τις 9 στην Τουρκία

Δολοφονία Φλόιντ: Ακόμη τρεις νεκροί – Έκρυθμη η κατάσταση…

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε σχεδόν 40 πόλεις

Οργή & αναταραχές σε 20 πόλεις των ΗΠΑ - Σοκάρει το νέο βίντεο…

Νέα διάσταση στην υπόθεση του θανάτου του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του, που έχει προκαλέσει τεράστιο κύμα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, δίνει βίντεο που…

ΗΠΑ: Μειώνονται οι θάνατοι και τα κρούσματα κορωνοϊού στη…

Κοινό πρόγραμμα ιχνηλάτισης των ασθενών με άλλες δύο Πολιτείες ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο

Χαραμάδα φωτός για την Ιταλία: Μειώνεται αισθητά ο αριθμός…

Μειώνεται αισθητά ο αριθμός αύξησης των νέων κρουσμάτων και των νεκρών, σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο

Μεγαλώνει η λίστα των νεαρών θυμάτων του κορωνοϊού

«Κανείς δεν είναι άτρωτος», επισημαίνουν οι ειδικοί και επιβεβαιώνουν τα ανατριχιαστικά στοιχεία

Κορωνοϊός: 919 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα 24ωρο στην…

Αρνητικό ρεκόρ νεκρών στην Ιταλία - Μικρή μείωση των κρουσμάτων

Νεκρή 36χρονη μητέρα στη Βρετανία, γιατί δεν ήταν «προτεραιότητα»

Ο άντρας της είπε ότι η 36χρονη υπέφερε από βήχα, υψηλό πυρετό και οξύ πόνο στο στήθος και στο στομάχι την Παρασκευή.

Κορωνοϊός: Σε εξέλιξή δοκιμή εμβολίου

108 εθελοντές από την Ουχάν συμμετέχουν στις δοκιμές

Κορωνοϊός: Βίντεο δείχνει πώς μεταδίδεται ο ιός

Το βίντεο έχει ήδη κάνει το γύρο του κόσμου

Κορωνοϊός: Το 93% των κρουσμάτων ανάρρωσε - Μόνο το 7% απεβίωσε…

Η παγκόσμια εικόνα του κορωνοϊού - Ξεπέρασαν τις 133.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

ΠΟΥ: Κήρυξε πανδημία για τον κορωνοϊό

Επίσημες ανακοινώσεις μετά την αύξηση θανάτων και κρουσμάτων

Κορωνοϊός – Κίνα: Κατέρρευσε ξενοδοχείο με ασθενείς

Δεκάδες είναι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια

Κορωνοϊός: Δεύτερο κρούσμα στην Κροατία

Δεν αναμένεται μεγάλη εξάπλωση του ιού σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας

Κορωνοϊός: Επτά οι νεκροί από τον φονικό ιό στην γειτονική…

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας άνδρας 62 ετών στην Λομβαρδία της Ιταλίας

Κορωνοϊός: Στη Γαλλία ο πρώτος νεκρός της επιδημίας για…

Πρόκειται για 80χρονο Κινέζο τουρίστα

Κορωνοϊός: Αγωνία για κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο με…

Επιβεβαιώθηκαν πάνω από 10 κρούσματα πάνω στο κρουαζιερόπλοιο

Κόμπι Μπράιαντ: Το video με την επικοινωνία του πιλότου με…

Ποια ήταν η πορεία του μοιραίου ελικοπτέρου και ποιος ο διάλογος μέχρι να χαθεί από το ραντάρ…

Παγκόσμιο σοκ για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ – Πώς έγινε…

Νεκροί 9 άνθρωποι ανάμεσα τους και η 13χρονη κόρη του

Πολύ ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Τουρκία - Τουλάχιστον…

Σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών στην επαρχία Ελαζίγ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας - Τουλάχιστον 4 νεκροί - Κτίρια κατέρρευσαν - Τι λένε Έλληνες σεισμολόγοι

Αυστραλία: Συνετρίβη πυροσβεστικό αεροσκάφος - Νεκροί…

Σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να σβήσουν φωτιά

Κοροναϊός: Παγκόσμια αγωνία για το νέο ιό που «σκορπά»…

Εξαπλώνεται ο νέος κοροναϊός που προκαλεί επιδημία πνευμονίας

Αλβανία: Στους 30 έφτασαν οι νεκροί από τον σεισμό

Η προσπάθεια ανεύρεσης επιζώντων στα χαλάσματα εντείνεται

Σεισμός στην Αλβανία: Το συγκλονιστικό βίντεο της διάσωσης…

Το αγοράκι βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα της γιαγιάς του

98χρονος γιατρός αρνείται να συνταξιοδοτηθεί

Συνεχίζει να «βλέπει» ασθενείς καθημερινά

Πολύ ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Ινδονησία - Προειδοποίηση…

Φόβοι για τσουνάμι μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό

Νεκρός έφηβος από εγκεφαλικό λόγω εθισμού σε βιντεοπαιχνίδι

Ο πατέρας του τον βρήκε νεκρό πάνω στον υπολογιστή

Thomas Cook: Εξαγοράστηκε από την Fosun έναντι ποσού 12,7 εκατ. €

Παράλληλα, η συμφωνία αφορά και τα brands των ξενοδοχειακών αλυσίδων Casa Cook και Cook's Club

Εσσεξ: Κατηγορίες για ανθρωποκτονία και σωματεμπορία προς…

Ο 25χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του όταν είδε τα πτώματα

Λονδίνο: Ματωμένα ίχνη - Χτυπούσαν τις πόρτες για να σωθούν…

Βρέθηκαν ματωμένα ίχνη από παλάμες σε όλη την πόρτα του φορτηγού

Λονδίνο: Αυτά είναι τα πιο πιθανά σενάρια για τα 39 πτώματα…

Αποτροπιασμό προκαλεί η φρικτή ανακάλυψη 39 νεκρών, σε κοντέινερ φορτηγού, στο Εσεξ της Βρετανίας

Σεισμός στην Αλβανία: Ζημιές και δύο τραυματίες στο νοσοκομείο

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν το πρόβλημα στη γειτονική χώρα

Αμαζόνιος: Οι πυρκαγιές αυξάνονται και επεκτείνονται -…

Οι φωτογραφίες από το φλεγόμενο δάσος σοκάρουν

ΗΠΑ: Ο πρώτος θάνατος που συνδέεται με την χρήση ηλεκτρονικού…

Ο θάνατος αυτός καταγράφεται την ώρα που οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με την έξαρση μιας ανεξήγητης πνευμονολογικής ασθένειας, την οποία οι αρχές συνδέουν με το ηλεκτρονικό…

Ινδονησία: Τσουνάμι ύψους 3 μ. περιμένουν στην Ιάβα μετά…

Μετά τον ισχυρό σεισμό στην Ινδονησία τσουνάμι ύψους 3 μ. περιμένουν στην Ιάβα

Mε τα δαχτυλικά αποτυπώματα θα «χτυπούν» κάρτα στην Ιταλία

Τέλος στο χτύπημα της καρτέλας από συνάδελφο

Ισχυρός σεισμός 7,1 βαθμών στην Καλιφόρνια - Δείτε βίντεο…

Σπίτια άλλαξαν θέση ενώ υπήρξε ένας τραυματισμός εξαιτίας του σεισμού στη νότια Καλιφόρνια, κατά τις πληροφορίες

Σεισμός 7,5 βαθμών «ταρακούνησε» την Ινδονησία

Τι ανακοίνωσε το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό

Τραγωδία στο Δούναβη: Νεκροί και αγνοούμενοι, μετά τη βύθιση…

Το ποταμόπλοιο βυθίστηκε έπειτα από σύγκρουση

Τσέρνομπιλ: Η «κληρονομιά» με τους καρκίνους και οι χιλιάδες…

«Υπήρχε και ένα καλό από το πυρηνικό ατύχημα του 1986»

Σικάγο: Σκότωσαν έφηβη έγκυο και της πήραν το μωρό

Ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα διαπράχθηκαν στο Σικάγο

Παναγία των Παρισίων: Ανείπωτη θλίψη για το εμβληματικό…

Tέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

Συντριβή Boeing στην Αιθιοπία: Έλληνας σώθηκε από θαύμα γιατί…

Ο κ. Μαυρόπουλος θεωρήθηκε μάλιστα ύποπτος λίγο πριν αποκαλυφθεί η τραγωδία

Τουρκία: Νεκρή 13χρονη, θύμα της «Μπλε φάλαινας» - Το γράμμα…

«Η αυτοκτονία είναι διέξοδος» «Η αυτοκτονία είναι διέξοδος»...

Ο πιο φονικός σεισμός στην ιστορία της ανθρωπότητας

Θύματα του Εγκέλαδου 830.000 υπήρξαν άνθρωποι!

«Βρέχει» αράχνες στη Βραζιλία

Τι συμβαίνει με αυτό το ανατριχιαστικό φαινόμενο στη Μίνας Ζεράις της νότιας Βραζιλίας;

Σοκ στο Μεξικό: 10χρονη αυτοκτόνησε για να είναι χαρούμενη…

Αναζητείται η μητέρα της – Γνωστοί του κοριτσιού δεν έβλεπαν ένα παιδί θλιμμένο

Παιδί κάλεσε την αστυνομία επειδή… δεν του άρεσαν τα δώρα…

Κινητοποίηση της Αστυνομίας προκάλεσε 9χρονος στη Γερμανία - Η… λύση των αστυνομικών

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.