Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Στο Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων στέλνουν την Ηρακλειώτισσα εν μέσω αντιδράσεων

Στο Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων στέλνουν την Ηρακλειώτισσα εν μέσω αντιδράσεων

Κοινωνία | 13/08/2013 - 21:25
Στο Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων στέλνουν την Ηρακλειώτισσα εν μέσω αντιδράσεων
Στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου στέλνουν τώρα την κ. Δέσποινα Ανδρουλάκη, την πολύπαθη Ηρακλειώτισσα, η οποία έχει να αντιμετωπίσει ένα... βουνο από προβλήματα!

Πρώτη δημοσίευση: 2013-08-13 12:33

Την ώρα που η μετακίνηση της από το Βενιζέλειο νοσοκομείο αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα, δε λείπουν οι αντιδράσεις από τους ανθρώπους που μέχρι σήμερα τη φροντίζουν. Ένας από αυτούς ο κ. Μηνάς Χατζηδάκης, που είναι μέλος της Ομάδας Αλληλεγγύης Φορτέτσας,  τονίζει μιλώντας στο CretePlus.gr ότι η λύση που θα ήθελε να δει για την κ. Ανδρουλάκη θα ήταν να βρεθεί ένα σπίτι και μια νοσοκόμα για να τη φροντίζει.

"Πιστεύω ότι η λύση δεν είναι το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου, αλλά η κατ' οίκον φροντίδα για την κ. Ανδρουλάκη, η οποία έχει γίνει ήδη "μπαλάκι" από νοσοκομείο σε νοσοκομείο τόσο καιρό, τη στιγμή που οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Κοινωνικής Πρόνοιας δεν έχουν κάνει το καθήκον τους", αναφέρει ο ίδιος.

Για αυτό και ζητά τη βοήθεια από όποιον μπορεί να συνδράμει, καλώντας στα τηλέφωνα: 6981027164 και 6983474082.

Το Θεραπευτήριο

Σημειώνεται ότι το Θεραπευτήριο είναι μια «κλειστή» Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ελέγχεται και εποπτεύεται από τον Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Αγίου Νικολάου, απέναντι από το κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, μέσα σε ιδιόκτητο οικόπεδο 7.500 τ.μ. Στο κτίριο των 5.400 τ.μ. αυτή τη στιγμή εκτελούνται εργασίες στατικής ενίσχυσης και αντισεισμικής θωράκισης του κτιρίου, που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο τρέχον έτος.

Το κτίριο που περιβάλλεται από κήπο, διαθέτει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την παροχή υπηρεσιών στέγασης, νοσηλευτικής φροντίδας, υγειονομικής περίθαλψης,  υποστήριξης και αποκατάστασης, ενημέρωσης και επαγγελματικής κατάρτισης σε ενήλικες - άτομα με χρόνιες παθήσεις, ηλικιωμένους αυτοεξυπηρετούμενους και τις οικογένειές τους.

 

Διαβάστε επίσης:

- Μια Ηρακλειώτισσα στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης ζητά βοήθεια

- Ηρακλειώτισσα χρειάζεται οξυγόνο για να αποφύγει το μοιραίο…

 

 

 


Συντάκτης: Μαρία Αντωνάκη


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κοινωνία

Ακόμα και καναπέ βάζουν για να κρατήσουν μια θέση πάρκινγκ…

Τελικά το πρόβλημα με τις καβάτζες μπροστά από σπίτια απλά δεν μπορεί να επιλυθεί, μιας και παρά τις διαβεβαιώσεις για επί της ουσίας μέτρα, απλά το κακό συνεχίζεται.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΟΑΕΔ

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ...ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Οικοδόμοι Ηρακλείου : Απελευθέρωση της 16χρονης Αχέντ

"Η σύλληψη και η απαγγελία 12 κατηγοριών κατά της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι από ισραηλινό στρατοδικείο είναι ξεγύμνωμα όλων όσων μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ…

Μεγάλη τραγωδία: Φόβοι για δεκάδες νεκρούς πρόσφυγες σε…

Περί τους 90 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Πακιστανοί, επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε ανοικτά των λιβυκών ακτών

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.