Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Χάνουν σιγά σιγά την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς οι Έλληνες

Χάνουν σιγά σιγά την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς οι Έλληνες

Ελλάδα | 14/02/2016 - 20:12
Χάνουν σιγά σιγά την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς οι Έλληνες
Η παραμονή στο ευρώ, η σύνδεση της φορολογίας με το κοινωνικό κράτος και η συμμετοχή στην ευρωπαϊκή οικογένεια είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που έθεσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός έρευνας και ανάλυσης διαΝΕΟσις στην έρευνά του.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για το πώς οι πολίτες βλέπουν θεσμούς όπως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, αλλά και πώς αντιλαμβάνονται τη δική τους οικονομική θέση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι διαφοροποιήσεις που συνδέονται με τα πολιτικά πιστεύω, το εισόδημα αλλά και την ηλικία.

Οι νεότερες γενιές φαίνεται πως αντιμετωπίζουν με περισσότερο σκεπτικισμό την Ευρωπαϊκή Κοινότητα και το ενιαίο νόμισμα, ωστόσο οι ερευνητές επισημαίνουν πως δεν έχει πάρει τέτοια διάσταση για να μιλάμε για γενεαλογικό χάσμα, όπως αναφέρει το ethnos.gr. 

Τομή ο Νοέμβριος

Από τις απαντήσεις στα ερωτήματα φαίνονται ξεκάθαρα και οι μετατοπίσεις που παρατηρούνται τον Νοέμβριο σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο (όπου είχε γίνει το πρώτο μέρος των ερωτήσεων). Είχαν μεσολαβήσει οι εξελίξεις του καλοκαιριού και η έρευνα έρχεται να φωτίσει το πώς αυτές επηρέασαν τους πολίτες.

Οι σταθερές και οι νέες αξίες

Υποχωρεί το ποσοστό εμπιστοσύνης σε θεσμούς όπως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, ωστόσο παραδοσιακές αξίες όπως η οικογένεια παραμένουν πανίσχυρες. Την ίδια στιγμή, οι εξελίξεις στο Προσφυγικό φαίνεται πως επηρεάζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Μία σειρά πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων της περσινής χρονιάς φαίνεται πως έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο πώς αντιλαμβάνονται οι πολίτες -κυρίως οι νεότερες ηλικίες- συγκεκριμένους θεσμούς. Ετσι:

• Η συντριπτική πλειοψηφία (98,7%) δηλώνει πως εμπιστεύεται «πολύ ή αρκετά» την οικογένεια και τις Ενοπλες Δυνάμεις (80,8%).

• H εμπιστοσύνη στον θεσμό του πρωθυπουργού μειώθηκε από 71,2% τον Απρίλιο σε 56,4% τον Νοέμβριο. Αντιστοίχως, μειώθηκε η εμπιστοσύνη στο Κοινοβούλιο, από 50,5% σε 45,5% και στην κυβέρνηση από 62,5% τον Απρίλιο υποχώρησε στο 48% τον Νοέμβριο.

• Το ποσοστό εμπιστοσύνης στην ΕΕ μειώθηκε, από 46,8% σε 44,6%. Την εμπιστεύονται περισσότερο άτομα ηλικίας άνω των 65 (59,3% στην έρευνα του Νοεμβρίου) και λιγότερο άτομα ηλικίας 18-24 (ποσοστό 31,4%).

• Μικρή άνοδος -από το 31,8% στο 28,7%- η εμπιστοσύνη στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, καθώς μεσολάβησε δραστηριοποίηση πολλών από αυτές στις πύλες εισόδου των προσφύγων. Ειδικότερα, στους κατοίκους Αιγαίου - Κρήτης η διαφορά είναι αισθητά μεγαλύτερη, από 22,3% σε 30,9%.

Οι νέοι γκρινιάζουν για την ΕΕ

Μειωμένο κατά εννιά ποσοστιαίες μονάδες είναι το ποσοστό όσων αποτιμούν «θετικά ή μάλλον θετικά» τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Συγκεκριμένα το ποσοστό μειώθηκε από 69% τον Απρίλιο σε 59,9% τον Νοέμβριο, ενώ σημαντικές διακυμάνσεις καταγράφονται ανάλογα με το εισόδημα αλλά και την ηλικία.

• Είναι χαρακτηριστικό πως ο ένας στους δύο νέους από 18 έως 24 ετών αποτιμά «αρνητικά ή μάλλον αρνητικά» τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, ενώ υψηλό είναι το ποσοστό αυτό και στα άτομα από 25 έως 29 ετών (φτάνει το 42,3%).

• Οι αρνητικές απαντήσεις κυριαρχούν στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ (φτάνουν το 78,3%), ενώ αντιθέτως το υψηλότερο ποσοστό θετικών απαντήσεων καταγράφεται στους ψηφοφόρους του Ποταμιού. Σε γενικές γραμμές όσοι προσδιορίζονται ως αριστεροί αποτιμούν σε μεγάλο ποσοστό αρνητικά τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (περίπου ο ένας στους τρεις εκφράζει θετική γνώμη).

• Επίσης και οι αγρότες σε ποσοστό 56,9% αποτιμούν «αρνητικά ή μάλλον αρνητικά» τη συμμετοχή.

Τα εισοδήματα των 500 ευρώ δεν φοβούνται... τη δραχμή


Παραμονή στο ευρώ προτιμά η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ωστόσο το ποσοστό έχει υποστεί μείωση κατά σχεδόν εννιά ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα. Συγκεκριμένα το 65,3% εκτιμά πως θα ήταν καλύτερα η παραμονή στο ευρώ (από 73,9% τον Απρίλιο), ενώ το ίδιο διάστημα οι υποστηρικτές της επιστροφής στη δραχμή πήγαν από 20,7% στο 28,5%.

• Oι «οπαδοί» της δραχμής υπερτερούν σε όσους έχουν εισόδημα έως 500 ευρώ (φτάνουν το 48,8%), ενώ στον αντίποδα παραμονή στο ευρώ επιθυμεί το 90% όσων εισπράττουν πάνω από 3.000 ευρώ τον μήνα.

• Το υψηλότερο ποσοστό όσων δηλώνουν υπέρ του ευρώ καταγράφεται στο Ποτάμι (αγγίζει το 97,8%), στη Νέα Δημοκρατία (94,7%) και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη (92,3%). Αντιθέτως, το 70% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής επιλέγει εθνικό νόμισμα.

• Επιστροφή στη δραχμή προτιμά το 52,7% όσων αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί, ωστόσο στην Κεντροαριστερά αλλάζουν τα δεδομένα και το 64,9% λέει «ναι» στο ευρώ. Σχεδόν μοιρασμένοι είναι οι άνεργοι, ενώ σημαντικά ποσοστά αμφισβήτησης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος παρατηρούνται στους φοιτητές και τους δημοσίους υπαλλήλους (τουλάχιστον ένας στους τρεις προτιμά εθνικό νόμισμα).

Θέλουν λιγότερους φόρους ακόμα και με κόστος την κρατική μέριμνα

Ορατά σημάδια κόπωσης παρατηρούνται σε ένα σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης από το ύψος της φορολογίας.

• Μάλιστα με βάση την έρευνα για πρώτη φορά υπερισχύει το ποσοστό όσων δηλώνουν πως η φορολογία πρέπει να είναι χαμηλή, έστω και αν υπάρχει λιγότερη κρατική μέριμνα (έφτασε το 45,7 % από 39,2 %). Αντιθέτως το ποσοστό όσων δηλώνουν πως πρέπει να υπάρχει υψηλή φορολογία και ισχυρό κράτος πρόνοιας υποχωρεί από το 49,7 % στο 41,6%. Μάλιστα παρατηρείται και ένα παράδοξο, καθώς χαμηλή φορολογία με λιγότερη κρατική μέριμνα ζητά το 59% όσων βγάζουν έως 500 ευρώ. Την ίδια στιγμή περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες που έχουν εισοδήματα από 1.000 έως 2.000 ευρώ λένε «ναι» σε ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται φόρους.

• Να σημειωθεί πως πάνω από τους μισούς αγρότες και το 54,1% των νοικοκυρών απαντούν θετικά σε μικρότερους φόρους ακόμα και με λιγότερη κρατική μέριμνα. Υπέρμαχοι της κοινωνικής μέριμνας ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται περισσότερα χρήματα στην Εφορία είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι σε ποσοστό 56,8%.

Την ίδια στιγμή λιγότερους φόρους με χαμηλότερη κρατική μέριμνα επιθυμεί το 64,2% όσων δηλώνουν πως είναι πολιτικά στον χώρο της Δεξιάς. Αντιθέτως, ισχυρό κράτος πρόνοιας με υψηλή φορολογία επιθυμεί το 47,7% όσων δηλώνουν πως είναι στην Αριστερά και το 48,2% των κεντροαριστερών.

Κερδίζει έδαφος το «ρωσικό κόμμα»

Μόνο ο ένας στους δύο ερωτηθέντες διαφωνεί με την άποψη πως τα συμφέροντα της Ελλάδας θα μπορούσαν να διασφαλιστούν μέσα από τη «σύσφιξη» των σχέσεων με κάποια άλλη χώρα. Και μπορεί το ποσοστό αυτό να αυξήθηκε οριακά μέσα σε ένα οκτάμηνο (από 47,4% σε 51,2%), ωστόσο έχει ενδιαφέρον το ότι ένα σημαντικό τμήμα των ερωτηθέντων προτιμά μια προνομιακή σχέση με κάποια άλλη χώρα αντί της συμμετοχής στην Ευρωζώνη.

• Εντύπωση προκαλεί η διαφορά που καταγράφεται στους νέους από 18 έως 24 ετών που σε ποσοστό 42,9% προτιμούν στροφή στη Ρωσία. Το ποσοστό αυτό στο σύνολο των ερωτηθέντων δεν ξεπερνά το 24,5% και μάλιστα έχει υποχωρήσει σε σχέση με τον Απρίλιο, που έφτανε το 30% (τότε είχε φουντώσει η συζήτηση για τον αγωγό και για άλλα θέματα οικονομικής συνεργασίας).

• Από την έρευνα προκύπτει πως υψηλό είναι το ποσοστό όσων προτιμούν συμμαχία με τη Ρωσία σε όσους παίρνουν έως 500 ευρώ (φτάνει το 38%), στους φοιτητές (αγγίζει το 46,2%) και στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας (ανέρχεται σε 33,8%).

• Τέλος να σημειωθεί πως λιγότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με την άποψη πως τα συμφέροντα της χώρας θα μπορούσαν να διασφαλιστούν περισσότερο με μία προνομιακή σχέση με άλλη χώρα (εκτός της συμμετοχής στην Ευρωζώνη). Την ίδια στιγμή το ποσοστό αυτό αγγίζει το 88,2% στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το 77,8% στο Ποτάμι.

Το διαΝΕΟσις: Μία δεξαμενή σκέψης για ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή

Ενα «think tank» γεννήθηκε, που στόχο έχει να απαντήσει σε ένα θεμελιώδες ερώτημα. Το ερώτημα αυτό δεν είναι άλλο από το «πώς να έρθει στη χώρα η ανάπτυξη, διατηρώντας παράλληλα την κοινωνική της συνοχή;». Πρόκειται για το διαΝΕΟσις, έναν ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό ερευνητικό οργανισμό με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Οι άνθρωποι που στηρίζουν το εγχείρημα δηλώνουν πως βασική τους φιλοδοξία είναι να καταθέσουν στον δημόσιο διάλογο τεκμηριωμένα στοιχεία και ρεαλιστικές λύσεις σε κρίσιμα θέματα. Στο πλαίσιο αυτό παράγονται μελέτες, διενεργούνται δημοσιογραφικές έρευνες και αναπτύσσονται ποικίλες πρωτοβουλίες.

Πρόεδρος στο Εποπτικό Συμβούλιο της διαΝΕΟσις είναι ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΒ.

Μελέτες

Μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» ο διευθυντής Ερευνών Κυριάκος Πιερρακάκης σημειώνει: «Ακούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, από τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, την έννοια του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης. Δηλαδή του σχεδίου εκείνου πέρα και πάνω από το μνημόνιο, το οποίο θα δημιουργήσει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο στη θέση αυτού που απέτυχε. Μέσα από τις μελέτες που θα παραχθούν από τον οργανισμό μας σε συνεργασία με πανεπιστήμια και επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο στόχος είναι να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια. Επιθυμούμε αυτό να γίνει με έναν διττό τρόπο: αφενός να υιοθετηθούν αν είναι δυνατόν οι προτεινόμενες από εμάς λύσεις από τα αρμόδια κέντρα αποφάσεων αλλά ταυτόχρονα να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη γύρω από κάποια προβλήματα ή ακόμα καλύτερα να κινητοποιηθεί για λύσεις σε αυτά».

Από την πλευρά του ο διευθυντής Περιεχομένου Θοδωρής Γεωργακόπουλος σημειώνει πως «στόχος είναι να προχωρήσουμε σε θεματικές έρευνες το επόμενο διάστημα, σε ζητήματα που άπτονται της οικονομίας και της κοινωνίας. Για παράδειγμα θα μελετήσουμε το φορολογικό σύστημα, πώς μεταβλήθηκε η κατάσταση της υγείας εν μέσω κρίσης, το θέμα της φτώχειας, την πολυνομία, το δημογραφικό, ενώ η αμέσως επόμενη έρευνα αφορά το ΕΣΠΑ. Ολες οι έρευνες έχουν ως στόχο να καταλήγουν σε συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής».

Ταυτότητα έρευνας

Η έρευνα έγινε από την GPO. Το πρώτο κομμάτι της έρευνας είχε γίνει τον Απρίλιο σε δείγμα 2.500 ατόμων. Ακολούθησε το δεύτερο μέρος της έρευνας από 9 έως 16 Νοεμβρίου σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ερωτηθέντων. Πρόκειται για ψηφοφόρους 18 ετών και άνω, ενώ η μέθοδος συλλογής στοιχείων ήταν τηλεφωνικές συνεντεύξεις.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής

Ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κορωνοϊός: 246 «έσπασαν» την καραντίνα – Ανησυχία για χαλάρωση…

Το τελευταίο περιστατικό και τα μεγάλα πρόστιμα

Τα τρία στάδια του lockdown το καλοκαίρι

Έτσι θα γίνουν τα έκτακτα lockdown, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο

9 νέα κρούσματα - 183 νεκροί συνολικά

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058

Κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για την Ελλάδα

Γιατί οι ειδικοί φοβούνται μία νέα έκρηξη

Στους 183 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - Πέθανε 83χρονη

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Επίθεση με βιτριόλι: Τι λέει η οδηγός ταξί - Η περούκα, η…

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με το βιτριόλι

Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια -Σήμερα οι ανακοινώσεις

Πότε αναμένεται η επαναλειτουργία τους

Επίθεση με βιτριόλι: «Καθαρά» βίντεο και φωτογραφικά καρέ…

Τα επεξεργασμένα καρέ από τις κάμερες ασφαλείας

ΕΟΦ: Απαγόρευσε αντισηπτικό διάλυμα

Αποσύρονται από την αγορά τα προϊόντα

Ηλεία: Εγκεφαλικά νεκρή 27χρονη λίγο μετά τον τοκετό

Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κανένας θάνατος - 7 νέα κρούσματα στη χώρα

Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο - 2.915 συνολικά

Νομοσχέδιο – Παιδεία: Αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι…

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Όλες οι αλλαγές

Ρόδος: Ποιος ήταν ο νεκρός που έθαψαν… κατά λάθος - Σοκαρισμένη…

Εισαγγελική έρευνα για το… μακάβριο λάθος

Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιόνιο: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια…

Μια 23χρονη στρατιωτικός ήταν το πρώτο θύμα η οποία, όπως είχε γράψει το neakriti, πριν το τραγικό συμβάν έπαιζε γκάιντα στη Σούδα.

Κορωνοϊός: 174 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 78χρονος στο "Αττικόν"

Kάτω από το 1% του πληθυσμού ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων

Οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό στη χώρα μας

Κεραμέως για σχολεία: Τι θα γίνει με το ολοήμερο - Ποια η…

"Το άνοιγμα των σχολείων δεν θα γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου".

172 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Πέθανε 82χρονη

Η γυναίκα νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό»

Εκ περιτροπής εργασία: Από 1η Ιουνίου οι μειώσεις μισθών…

Σε νέο καθεστώς, χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι από τον Ιούνιο - Αναλυτικά παραδείγματα

Γυμναστήρια, κινηματογράφοι: Ν' ανοίξουν νωρίτερα, μελετά…

Νωρίτερα να ξεκινήσει η τέλεση γάμων και λοιπές δεξιώσεις - Πιθανή ημερομηνία

Σύψας: Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ανοίξουν τα…

Δεν μας τρομάζουν τα εισαγόμενα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στους 170 οι νεκροί

Κατέληξε 91χρονη

Πρόστιμα μέχρι και 100.000 € στα σούπερ μάρκετ που δε δηλώνουν…

Η πλατφόρμα e-Καταναλωτής αναγράφει τις τιμές των προϊόντων σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: Στους 169 οι νεκροί στην χώρα μας

«Κατέληξε» ένας 79χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Τσιόδρας: Βέβαιο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Οι κλειστοί χώροι στους οποίους έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη μετάδοση του ιού

Θετικοί στον κορωνοϊό 2 διασώστες του ΕΚΑΒ – Σε καραντίνα…

Σήμερα το πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα

«Restart Tourism»: Πότε «ανοίγει» ο τουρισμός – Από αυτές τις…

Πρόκειται για 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά στοιχεία, μέχρι στιγμής

Με κορωνοϊό οκτώ μηνών βρέφος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παίδων»

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται οκτώ μηνών βρέφος με κορωνοϊό

167 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξε 89χρονος στο…

Ο άνδρας είχε πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα

Ανοίγει η εστίαση: χρήσιμα Tips για τους επαγγελματίες

Συμβουλές για την εφαρμογή των μέτρων και παγίδες που πρέπει να αποφύγουν

Μετακινήσεις εκτός νομού: Έτσι θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνα,…

Ενημέρωση για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Τραγωδία με 4 νεκρούς στο Λουτράκι - Συγκλονίζουν τα βίντεο…

Οι 4 άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για ασφυξία - Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ έγινε υπό τον φόβο έκρηξης στο…

Ανοίγουν αύριο Κυριακή οι εκκλησίες - Τι πρέπει να γνωρίζουν…

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί στην τήρηση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ αύριο ανοίγουν οι εκκλησίες στη χώρα

Έτσι θα ταξιδεύουμε με τα πλοία - Όλα τα νέα μέτρα

Ποιες πτήσεις «ανοίγουν» και ποιες παραμένουν σε αναστολή

Μητσοτάκης: Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με διπλή κρίση - Παράδειγμα…

Η παρέμβασή του στην παγκόσμια σύνοδο της Boston Consulting Group

Σ.Τσιόδρας: Ο ιός μπορεί να μη φύγει ποτέ από τη ζωή μας

Μπορεί ο κορωνοϊός να γίνει ενδημικός ιός;

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για τους παραβάτες σε οργανωμένες…

Τσουχτερά πρόστιμα στους απείθαρχους επιχειρηματίες

Κορωνοϊός: Πότε ο κλιματισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος…

Τι ανέφεραι Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή "ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ" της ΚΡΗΤΗ TV

Πότε ανοίγουν καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήρια και…

Οριστικές ημερομηνίες: Όλα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

16 νέα κρούσματα στη χώρα μας -Τρεις νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.760 - Στους 155 οι νεκροί

Αυτό είναι το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Παραμένουν τα υφιστάμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού

"Αποφεύγετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" οι 7 κανόνες του…

Πως θα μείνουμε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Στους 152 οι νεκροί στην χώρα μας

Ένας 80χρονος έχασε την μάχη

Παπαθανάσης: Από 1η Ιουνίου ανοίγει η εστίαση με τα νέα…

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων»

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.