Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΘέμα CretePlus.gr: Ο Γιώργος Καραμπελιάς μιλά για την διακήρυξη του «ΑΡΔΗΝ»  (pics)

Θέμα CretePlus.gr: Ο Γιώργος Καραμπελιάς μιλά για την διακήρυξη του «ΑΡΔΗΝ» (pics)

Ηράκλειο | 14/07/2016 - 09:05
Θέμα CretePlus.gr: Ο Γιώργος Καραμπελιάς μιλά για την διακήρυξη του «ΑΡΔΗΝ» (pics)
Ένα πολιτικό κίνημα από τον λαό, δημιουργήθηκε για το λαό και στηρίζεται από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι επιζητούν μια ουσιαστική- πέρα από κοροιδίες- πολιτική έκφραση!

Ο Γιώργος Καραμπελιάς, μιλώντας στο CretePlus.gr εκθέτει τις βασικές αρχές του Πολιτικού Κινήματος «Άρδην»  που ιδρύθηκε τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου 2016 και απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες ώστε να το πλαισιώσουν και να το συνδιαμορφώσουν.

 «Σήμερα βιώνουμε μια φαινομενική παραίτηση ενός μεγάλου μέρους των Ελλήνων, ως συνέπεια της αποκαρδίωσης τους από τις αλλεπάλληλες κοροϊδίες. 

Επειδή όμως βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, σε εκείνο το «τώρα ή ποτέ», που θα κρίνει το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε τώρα και να μη μπούμε στη λογική, ας περιμένουμε για «ευνοϊκότερες συνθήκες», διότι τότε θα είναι αργά:

Τα έξι χρόνια σαρωτικής εθνικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης υπήρξαν το επιστέγασμα μιας ολόκληρης περιόδου παρακμής: όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι ελίτ συναγωνίζονται ποιος θα διαψεύσει ταχύτερα τις προσδοκίες του λαού, µε αποκορύφωμα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ η Αριστερά, σύσσωμος ο «πνευματικός κόσμος», πλην ελαχίστων, οι επιχειρηματικές ελίτ. Ακόμα και η Εκκλησία αδυνατεί να παίξει ρόλο αποτελεσματικού αναχώματος.

Ποτέ άλλοτε, ακόμα και χωρίς ανεξάρτητο κράτος, δεν κινδυνεύαμε όσο σήμερα: Δημογραφική κατάρρευση, φυγή των νέων, οικονομική αποικιοποίηση, παραγωγική αποσάθρωση, πολιτισμική παρακμή, απειλή αλλοίωσης της εθνικής φυσιογνωμίας της χώρας, αποσύνδεση της παράδοσης από την ταυτότητά µας, γλωσσική αλλοτρίωση. Παράλληλα, ο νεοθωµανισµός –στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη– και οι τεράστιες γεωπολιτικές ανατροπές σε µία χώρα-σύνορο, Ανατολής και Δύσης, µας απειλούν άμεσα. 

Μετά από τρεις μεγάλες εθνικές καταστροφές, την Μικρασιατική, την Κατοχή/Εμφύλιο, την  Κυπριακή Τραγωδία κινδυνεύουμε µε την οριστική απώλεια της δυνατότητας να επιβιώσουμε ως  αυτόνομο κράτος», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει: «Όμως παρά την σαρωτική κρίση µια εθνική πολιτική µε επάρκεια θα μπορούσε να αναβαθμίσει τη διεθνή θέση της χώρας, κομίζοντας µια νέα πρόταση για την Ευρώπη, τα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο. Με προϋπόθεση:

Να συσφίξουμε αποφασιστικά τις σχέσεις µας µε το δεύτερο «ελληνικό κράτος», την Κύπρο· 

Να ενεργοποιήσουμε το μεγάλο δυναμικό του ελληνισμού της διασποράς και της πρόσφατης μετανάστευσης των νέων·

Να αναδείξουμε µια προοπτική χειραφέτησης της Ευρώπης με αποκλιμάκωση της έντασης µε τη Ρωσία με στόχο µια «Ευρώπη από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια», και ισορροπία δυνάμεων.


Να αντιμετωπίσουμε τον ισλαμικό φονταμενταλισμού και τον νεοθωµανισµό, μαζί µε τους Σέρβους, τους Βούλγαρους, τους Κούρδους, τους Αρμένιους, τους Ιρανούς, τους προοδευτικούς Αλεβίτες κ.λπ.. 

Να ενισχύσουμε τις σχέσεις µε τα Βαλκάνια, ως φορέα του ορθόδοξου χώρου της Ευρώπης, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικότερα και τον ανιστόρητο επεκτατισμό Σκοπιανών και Αλβανών.

Να διαμορφώσουμε, τέλος, µια πολιτική που να συνδυάζει την εθνική επιβίωση µε την ανθρώπινη διαχείριση του προσφυγικού αδιεξόδου που απειλεί µε διάρρηξη της εθνικής και κοινωνικής συνοχής: Να καταγγελθεί η Τουρκία, να οργανωθεί η φύλαξη των συνόρων, να µπει τέλος στην ασύδοτη δράση αδιαφανών ΜΚΟ, να απαιτηθούν από Ευρώπη και ΟΗΕ πόροι για την οργάνωση προσωρινών κέντρων φιλοξενίας, να επαναπατριστούν όσοι μετανάστες εισήλθαν παράτυπα στη χώρα».

Μορφωτική/Πολιτισμική επανάσταση

Συμφωνα με τον κ. Καραμπελιά και τη διακήρυξη του ΑΡΔΗΝ μόνο μέσα από μια Μορφωτική/Πολιτισμική επανάσταση μπορεί να έρθει πραγματική λυση και σωτηρία για τη χώρα.

«Είναι όμως εφικτή µια εναλλακτική οικονοµική / κοινωνική στρατηγική παρότι χρεωμένοι μέχρι τον λαιμό, σιδηροδέσμιοι της γερμανικής Ε.Ε., έρμαιο της δικτατορίας των αγορών;

Ναι, αξιοποιώντας τις αντιθέσεις ανάμεσα στους λαούς και τις ολιγαρχίες των Βρυξελλών, ανάμεσα στον Βορρά και τον Νότο της ΕΕ, ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση της ευρωπαϊκής ηπείρου, ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ΕΕ. Διεξάγοντας έναν διαρκή «ανταρτοπόλεμο», για τη μείωση του χρέους, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ενάντια στις απαλλοτριώσεις για τα κόκκινα δάνεια κ.λπ. κ.λπ.

Το ζήτημα της παραμονής µας ή όχι στη ζώνη του ευρώ θα λυθεί μόνο με την ενίσχυση της αυτοδυναμίας μας, και τη συνεργασία µε δυνάμεις μέσα και έξω από την ευρωζώνη και την ΕΕ. 

Προφανώς, δε, το μεγάλο πολιτιστικό αλλά και οικονομικό µας πλεονέκτημα, είναι η παιδεία, ο πολιτισμός, το φυσικό µας περιβάλλον. Μόνο µέσω μιας μορφωτικής/πολιτισμικής επανάστασης μπορούμε «να κόψουμε δρόμο» προς την οικονομική και πολιτική αναγέννηση τροφοδοτώντας και την ανάπτυξη της παραγωγής, µε επικέντρωση στο ποιοτικό προϊόν», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Και καταλήγει λέγοντας: «Τα τελευταία χρόνια, το «σύστημα» μετακύλησε το μεγαλύτερο μερίδιο της κρίσης στα πιο ανυπεράσπιστα τμήματα της κοινωνίας µας, για να εξασφαλίσει τις μαφίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, τη διαπλοκή, την κομματοκρατία. Εκφύλισαν το δημόσιο σε δυνάστη του λαού και δημιούργησαν ένα καθεστώς ιδιωτικής διαπλοκής που λεηλατεί το κράτος, τους εργαζόμενους, το περιβάλλον.

Για να πάψουν λοιπόν τα λαϊκά στρώματα να σηκώνουν τα βάρη της κρίσης και να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια θα πρέπει να αναδείξουμε θετικές πολιτικές παραγωγής, σε µια στρατηγική ενδογενούς, αυτόκεντρης ανάπτυξης.

Να διαχωρίσουμε, επιτέλους, το παρασιτικό κράτος των κομμάτων, από το δημόσιο. Να ενισχυθεί η πρωτογενής και δευτερογενής παραγωγή, µε κίνητρα για τις μικρομεσαίες εγχώριες επιχειρήσεις, αποφεύγοντας την τουριστική μονοκαλλιέργεια. Να ενισχυθούν οι συνεταιριστικές και συνεργατικές δραστηριότητες.

Να χτυπηθεί, τέλος, αποφασιστικά  ο αθηνοκεντρισμός, το καρκίνωμα του νεώτερου ελληνικού κράτους, που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της παρακμής και κύριος δίαυλος της εξάρτησης της χώρας.

 Είναι εφικτή µια εναλλακτική πολιτική πρόταση;

Η μικροπολιτική και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός είναι υπεύθυνοι για όλες τις ήττες των λαϊκών κινητοποιήσεων, γι’ αυτό επιδιώκουμε τη συγκρότηση μιας συνολικής και ενιαίας πολιτικής πρότασης-κινήματος, που να στηρίζεται στην αυτο-οργάνωση των υγιών κυττάρων της κοινωνίας.

Αρνούμαστε τους ξεπερασμένους ιδεολογικούς διχασμούς. Αυτοκαθοριζόμαστε µόνο µε τα προτάγματά της πλειοψηφίας του λαού: την εθνική ανεξαρτησία  και τον πατριωτισμό, την κοινωνική δικαιοσύνη, την οικολογία, την άμεση δημοκρατία, την ενδογενή πνευματική και παραγωγική αναγέννηση του τόπου. Σε ένα ενιαίο πρόταγμα, εκσυγχρονισμού της παράδοσής µας. 

Διότι οι ρίζες της ανημπόριας µας βρίσκονται στον βαθύτατο διχασμό ανάμεσα σε έναν εκσυγχρονισμό εισαγόμενο και ξενόφερτο και μια παράδοση αγκιστρωμένη αποκλειστικά στο παρελθόν. Και όμως ό,τι μεγάλο καταφέραμε πραγματοποιήθηκε, όποτε συνδέαμε την παράδοση µε το σύγχρονο, στην Επανάσταση του 21, με τον Βενιζέλο και την Εθνική Αντίσταση, τον Σολωμό και τον Σεφέρη, τον Ρίτσο, τον Χατζηδάκι και τον Θεοδωράκη.

Αποτινάζοντας αυταπάτες, δειλίες, και μικροσυμφέροντα, όσοι μείναμε μακριά από τις σειρήνες της παρακμής  είναι καιρός να βρούμε τη δική µας έκφραση… Γι’ αυτό αποφασίσαμε, μετά από μακρόχρονο προβληματισμό, να προχωρήσουμε στη συγκρότηση του πολιτικού κινήματος Άρδην. 

Ξεκινάμε από τους ίδιους τους πολίτες και τους καλούμε να συνδιαμορφώσουμε ένα νέο κίνημα. Καλούμε τους πολίτες προνομιακά, όσους δεν έχουν αναμειχθεί με την πολιτική, διότι τα πολιτικά στελέχη και οι ελίτ, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, όσοι δεν έχουν διαφθαρεί έχουν φθαρεί ανεπανόρθωτα. Διότι τα έργα όλων –αριστερών και δεξιών στην εξουσία– μοιάζουν μεταξύ τους σαν δύο σταγόνες νερό.

Καλούμε, λοιπόν, τους Έλληνες πολίτες να συνταχθούν μαζί µας, ώστε να βαδίσουμε από κοινού, στην αφύπνιση και αναγέννηση του έθνους και του λαού. 

Τους καλούμε να συνυπογράψουν μαζικά το ιδρυτικό κείμενο-διακήρυξη του Άρδην, καταδεικνύοντας πως αυτές οι απόψεις δεν αποτελούν µια μεμονωμένη κραυγή, αλλά ένα ευρύ κοινωνικό και πολιτικό αίτημα.

Να στείλουν παρατηρήσεις και απόψεις, τόσο για το περιεχόμενο της διακήρυξης, όσο και για τα πρακτικά βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν, ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση συσπειρώσεων σε χώρους εργασίας, συνοικίες, πόλεις, περιοχές.

Να προχωρήσουν μαζί µας στην προετοιμασία της Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης του Άρδην, το φθινόπωρο του 2016.

Άρδην λοιπόν, –εκ θεμελίων–, Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα· άρδην, για να γίνει και πάλι ο καθημαγμένος λαός νοικοκύρης στον τόπο του· άρδην, να θέσουμε τις βάσεις για μια κοινωνία δικαιοσύνης και ελευθερίας ταυτόχρονα…»

Σημειώνεται ότι το πλήρες κείμενο της Ιδρυτικής Διακήρυξης του Άρδην δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα http://ardin-rixi.gr/, όπου και περισσότερες πρακτικές πληροφορίες και όπου βρίσκονται καταχωρημένες οι πρώτες εκατοντάδες υπογραφές όσων συμμετέχουν στο εγχείρημα.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Ηράκλειο

Αεροδρόμιο Καστελίου: Γιατί επέλεξε ο Μητσοτάκης να έρθει…

Τα δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα και η πορεία των εργασιών

Μοίρες-Μαρτυρία σοκ από τον 17χρονο εγγονό: «Έψαχνα να βρω…

“Απέδρασε” από τον κλοιό ο 51χρονος - Τον κυνήγησαν συγγενείς του θύματος με... άγριες διαθέσεις

Αγρότες: Στήνεται σήμερα το πρώτο μπλόκο στην Κρήτη

Βιοπαλαιστές αγρότες βγαίνουν μπροστά

Ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο στο Ηράκλειο

Μπούκαρε στο φαρμακείο και με την απειλή όπλου κατάφερε να αποσπάσει χρηματικό ποσό και να τραπεί σε φυγή

Τσουχτερά πρόστιμα για τους αγρότες - Έρχεται η λυπητερή…

Από 500 έως 3.000 ευρώ η “λυπητερή” για τους αγρότες που δε δηλώνουν ότι απασχολούν εργάτες

E.I.Y.H: Στη χωματερή η ανακύκλωση στο Ηράκλειο

Δεν γνωρίζουν πότε θα λειτουργήσει το εργοστάσιο

Έγκλημα στις Μοίρες: Στη φυλακή ο 51χρονος - Ένταση όταν…

Η οικογένεια διερωτάται: Zητάει ζητάει συγνώμη για κάτι που λέει ότι δεν θυμάται;

Ομόφωνα αθώος ο 40χρονος που μαχαίρωσε αμυνόμενος τον μεθυσμένο…

Τρία χρόνια μετά το περιστατικό το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου δικαίωσε τον 40χρονο

Δήμος Ηρακλείου: Με κάρτα από τις 3 Φεβρουαρίου οι συναλλαγές…

Aπλοποιoύνται οι χρηματικές δοσοληψίες

«Θα μας σκότωνε όλους» - Συγκλονίζει ο εγγονός του θύματος…

Νέα καταγγελία για επίθεση του 51χρονου σε γυναίκα

Έγκλημα στις Μοίρες: Με κουκούλα στον ανακριτή ο 51χρονος…

Στον Ανακριτή ο φερόμενος δράστης του άγριου φονικού

To Κεντρικό Λιμεναρχείο προειδοποιεί

Προειδοποίηση στους ιδιοκτήτες σκαφών

Την Τρίτη απολογείται ο 51χρονος

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Απίστευτο «ριφιφί»: Έκλεψαν 250 κιλά λάδι και 50 κιλά ρακή

Άνοιξαν μία τεράστια τρύπα και σήκωσαν την τεράστια ποσότητα λαδιού μαζί με ρακή

Έγκλημα στις Μοίρες: Παρακολουθούσε το σπίτι της πρώην…

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η εν διαστάσει σύζυγος του δράστη

Οι «μπαλωθιές» τους έστειλαν στο κρατητήριο

Κατασχέθηκαν όπλα και φυσίγγια

Κακοποίηση: Ο «εφιάλτης» πίσω από τις κλειστές πόρτες -…

Τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα στην Κρήτη & η παιδική κακοποίηση

Έγκλημα στις Μοίρες:Με δικηγόρους απέναντι στον 51χρονο…

Παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας (σ.σ. πρόκειται για την μέχρι πρότινος «πολιτική αγωγή») κατά του 51χρονου πρώην γυμναστή θα δηλώσει αύριο Δευτέρα η οικογένεια…

Βρέθηκε το αυτοκίνητο που είχε «κάνει φτερά» δίπλα από…

Αίσιο τέλος φαίνεται πως είχε η υπόθεση

Έγκλημα στις Μοίρες: Ο 17χρονος ήρωας που έσωσε 4 ψυχές -…

Ξέσπασμα της μητέρας του - Γιατί θα κινηθεί νομικά

Έγκλημα στις Μοίρες: Το ξέσπασμα των παιδιών του θύματος…

«Όλα έγιναν επειδή αυτός λέει ότι μέθυσε» λέει η κόρη - «Αν έρθει στις Μοίρες θα τον σφάξουμε» φώναζε ο γιος

Έγκλημα στις Μοίρες: Τελευταίο αντίο στον Κώστα Χατζάκη…

Στο Αστυνομικό Μέγαρο ο αγροτοκτηνοτρόφος- Βρέθηκαν 9 κάλυκες στο φονικό σημείο – Γλύτωσε από του «Χάρου τα δόντια», μια γυναίκα και ανήλικοι

Που οφείλεται η τεράστια καταστροφή του ελαιοκάρπου - Δάκος…

Χωρίς τον δάκο οι μύκητες δε θα έκαναν ζημιά

26.555 κλήσεις έκοψε το 2019 η Δημοτική Αστυνομία στο Ηράκλειο

Ο ετήσιος απολογισμός της υπηρεσίας

Έγκλημα στις Μοίρες – Συνελήφθη ο φερόμενος φονιάς - Πώς…

Στα χέρια της αστυνομίας ο φερόμενος δράστης

Προχωρούν τα έργα αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου…

Πρόκειται να αντικατασταθούν περισσότερα από 250 χιλιόμετρα πεπαλαιωμένου δικτύου

Τροχαίο με νταλίκα στην εθνική οδό

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη για κάποιες ώρες αλλά λίγο πριν τις 7 το πρωί δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Σήμα SOS από Ηρακλειώτη: Πάρκαρε στο περίπτερο και το αυτοκίνητό…

Του έκλεψαν το αυτοκίνητο - κυριολεκτικά - πίσω από την πλάτη του

Γέργερη:Πυροβόλησε συγγενή του και κάθεται στο σκαμνί…

Η πολύκροτη υπόθεση είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό και είχε κριθεί ένοχος ο 34χρονος με ποινή κάθειρξης 14 ετών

Αναστάτωση στο λιμάνι του Ηρακλείου

Άνδρας έπεσε στη θάλασσα

Οικογένεια ζει σε μία σύγχρονη τρώγλη - Απίστευτη εξαθλίωση!

Σοκαριστικές οι εικόνες που ανάρτησε η ομάδα «Κίτρινη Αποστολή» και οι οποίες αποκαλύπτουν ένα δράμα

Επιτέλους αναβατόριο στο Δικαστικό μέγαρο

Προσβάσιμο το κτίριο για άτομα με αναπηρία

Λυόμενες αίθουσες: Μετά από 2 χρόνια διορία η... εύκολη λύση…

Με 32 λυόμενες αίθουσες ξεκινά η υποχρεωτική προσχολική αγωγή

Παρανάλωμα του πυρός δύο ΙΧ

"Έτρεχε" η Πυροσβεστική

Καραμπόλα στα φανάρια Καλλιθέας

Στο σημείο ΕΚΑΒ και τροχαία

Κατολισθήσεις στην Αγία Βαρβάρα: Από το κακό στο... χειρότερο…

Εκτεταμένο το πρόβλημα Εκτεταμένο το πρόβλημα

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στο Ηράκλειο…

Πλην μιας εξαίρεσης λόγω προβλημάτων στην θέρμανση του συγκροτήματος

Διακοπές ρεύματος: Που θα κοπεί το ρεύμα;

Ποιές περιοχές του Ηρακλείου θα μείνουν χωρίς ρεύμα;

Θρήνος στην Κρήτη: Νεκρό παιδί

Αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας

Κέντρο Αστέγων: Μένει ανοιχτό λόγω της κακοκαιρίας

Δεν απαιτούνται διαδικασίες εισόδου

Ηράκλειο: Η καμινάδα πήρε φωτιά

Κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική

Μια άγνωστη ιστορία από το 1998: Όταν οι εφοριακοί κέρδισαν…

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1999 επιφύλασσε μια έκπληξη στη Β' ΔΟΥ Ηρακλείου

Θλίψη για τον θάνατο του αστυνομικού Χαράλαμπου Βαβουρανάκη

Υπηρέτησε για πολλά χρόνια στην τροχαία Ηρακλείου

Μαθητής στο ΠΑΓΝΗ με ιό της γρίπης

Ανοδικά, αλλά με αργό ρυθμό, κινείται το κύμα της εποχικής γρίπης σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), για την τελευταία…

Χάθηκε σκυλάκι στις Μεσαμπελιές

Σιτίζεται από φιλόζωη κυρία η οποία αναζητά την οικογένεια του μικρού σκυλιού

Χειμερινοί κολυμβητές έδωσαν ραντεβού στην Αμνισό Τολμηροί…

Χειμερινοί κολυμβητές έδωσαν ραντεβού στην Αμνισό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.