Ριγανάτα πατατοκεφτεδάκια
Συνταγή: Ελένη Ψυχούλη (olivemagazine.gr)
Υλικά
1 1/2 κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι φέτα σπασμένη σε μικρά κομματάκια
2-3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
1 μικρό ματσάκι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή 2 κουτ. γλυκού κοφτά ξερή
λίγο μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι - πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο, αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε κι όσο ακόμη είναι ζεστές, τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε σε ένα μεγάλο μπολ με το πιρούνι.
Βήμα 2
Προσθέτετε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά, κατά προτίμηση με το χέρι σας. Αφήνετε τη ζύμη να σφίξει για 15 περίπου λεπτά στο ψυγείο κι ύστερα πλάθετε κεφτεδάκια-λιγάκι πλακουτσωτά.
Βήμα 3
Ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα κατσαρόλι. Μόλις κάψει, τηγανίζετε τα κεφτεδάκια κι από τις δυο πλευρές, μέχρι να χρυσίσουν. Δεν φεύγετε ούτε στιγμή από πάνω τους γιατί χρειάζονται ελάχιστο τηγάνισμα.Τα βγάζετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε σε πιατέλα ή πιάτα.
Tips
-Mε μια πράσινη σαλάτα γίνονται ένα ωραιότατο πρόχειρο γεύμα.
-Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε κοτόπουλο βρασμένο, ψιλοκομμένο ζαμπόν ή σοταρισμένο μπέικον.
-Αν δεν σας αρέσει η ρίγανη μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μαϊντανό ή θυμάρι φρέσκο ή ξερό.
- Μερίδες: 5
- Χρόνος προετοιμασίας: 30'
- Χρόνος μαγειρέματος: 60'
- Έτοιμο σε: 1:30 '