Πίτσα με αραβική πίτα και καραμελωμένα κρεμμύδια
Συνταγή: Ελένη Ψυχούλη (olivemagazine.gr)
Υλικά
4 μέτριες αραβικές πίτες
4 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα όπως στη χωριάτικη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1½ φλιτζάνι ξινομυζήθρα
λίγο αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι τα κρεμμύδια να μελώσουν και να πάρουν ένα καφετί χρώμα.
Βήμα 2
Μοιράζετε τα κρεμμύδια και το τυρί πάνω στις πιτούλες, πασπαλίζετε με πιπέρι, ψήνετε στο γκριλ για 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρετε.
Μερίδες : 4
Χρόνος προετοιμασίας : 10m
Χρόνος μαγειρέματος : 15m
Έτοιμο σε : 25m
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή