Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΆναψαν 352 κεράκια για τους νεκρούς της ασφάλτου! (pics)

Άναψαν 352 κεράκια για τους νεκρούς της ασφάλτου! (pics)

Άναψαν 352 κεράκια για τους νεκρούς της ασφάλτου! (pics)
H μνήμη, η συγκίνηση, η αναγνώριση του λάθους, η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση, περίσσεψαν στις σημερινές δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης, κοινωνικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων, που στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, είπαν «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν απόψε στην είσοδο της Περιφέρειας Κρήτης, όπου τα παιδιά  της Μικτής Παιδικής Νεανικής Χορωδίας Π. Ε. Ηρακλείου, άναψαν στα σκαλιά του ισογείου 352 κεράκια-  όσα και τα θύματα της ασφάλτου στην Κρήτη από την 1-1-2009 μέχρι και σήμερα. Κεράκια με ονόματα νεκρών επίσης άναψαν στην Περιφέρεια, γονείς και αδέλφια νεκρών- θυμάτων της ασφάλτου.

Παράλληλα τα παιδιά της χορωδίας τραγούδησαν κατά των τροχαίων δυστυχημάτων και υπέρ της ελπίδας, ξορκίζοντας με την αθωότητά τους την «θυσία» στην άσφαλτο.

Η Περιφέρεια Κρήτης το πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Ασφαλής Κρήτη», η οποία εγκαινιάστηκε το Φεβρουάριο του 2012, υλοποιεί τώρα στη δράση «Ένα αυτοκόλλητο, που ενώνει τις φωνές μας: ΟΧΙ άλλο αίμα στην άσφαλτο».

Το έργο της Περιφέρειας Κρήτης προφανώς και δε σταματά με τις σημερινές εκδηλώσεις, καθώς οι δράσεις της είναι διαρκείς και ανοικτές, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε φορείς και οργανώσεις ν’ αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων στην Κρήτη.

Οι σημερινός εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί σε ολόκληρη την Κρήτη, με το μοίρασμα αυτοκόλλητων, μ’ εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, αλλά και δεήσεις στη μνήμη των θυμάτων των τροχαίων δυστυχημάτων, παρουσία της ηγεσίας της Περιφέρειας, εθελοντών, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου.

«Ο κλήρος, η κοινωνία, όλοι οι φορείς ενώνουμε τη φωνή μας και συμμετέχουμε στη σταυροφορία, που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια κατά της μάστιγα των τροχαίων» τόνισε από άμβωνος στο μνημόσυνο, που τελέστηκε  στον ιερό ναό του Αγίου Τίτου, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. κ. Ειρηναίος, ο οποίος και εξήρε δημόσια την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, ώστε να μη χύνεται άλλο αθώο αίμα στην άσφαλτο.

«Οι 1400 νεκροί των τελευταίων 12 χρόνων στο νησί είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός και το κακό αυτό πρέπει να σταματήσει. Σε αυτή την προσπάθεια απαιτείται  να συνδράμουν όλοι και κυρίως οι πολίτες καθώς τα περισσότερα θύματα είναι νέοι. Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Κρήτης που για πρώτη φορά σ’ επίπεδο νησιού συντονίζει τόσους φορείς για την επίτευξη του μεγάλου στόχου» είπε στη διάρκεια του μνημόσυνου, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, Γιάννης Λιονάκης.

«Στην ατζέντα της αρμόδια Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, είναι πολύ ψηλά η πρόληψη των τροχαίων. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη, στους εθελοντές και σε όλους τους φορείς που συμμετέχουν σε αυτή την κοινωνική-εθνική υπόθεση» δήλωσε ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης, που συμμετείχε στο μνημόσυνο στον Άγιο Τίτο.

Η συγκινησιακή φόρτιση ήταν έντονη τόσο μέσα όσο και έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Τίτου. Στον αύλειο χώρο του ναού, με πρωτοβουλία των Minoistas, που συνεργάζονται με την Περιφέρεια, συγκεντρώθηκαν δεκάδες ζευγάρια παπουτσιών από θύματα τροχαίων δυστυχημάτων. Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν ωστόσο τα μηνύματα που συνόδευαν κάθε ζευγάρι παπουτσιών και τα οποία αναφέρονταν στην αιτία του κακού, που στέρησε γονείς από παιδιά και αντίστροφα, αδέλφια από αδέλφια και φίλους από φίλους.

Άκρως εποικοδομητική και διδακτική ήταν και η εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, που ήταν αφιερωμένη στα ατύχημα και δυστυχήματα και προβλήθηκε στην αίθουσα «Καστελάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Μάλιστα η Περιφέρεια Κρήτης ευχαριστεί ιδιαίτερα τον τηλεοπτικό Σταθμό Mega Chanel και το δημοσιογράφο για την παραχώρηση της εκπομπής.

Παράλληλα ευχαριστεί και την ΕΡΑ Ηρακλείου για την παραγωγή των σποτς, που αφορούν στην τήρηση των κανόνων πρόληψης των τροχαίων και τα οποία παίζονται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Κρήτης.

Επίσης μετά την προβολή της εκπομπής ξεκίνησε από δεκάδες συνεργεία φορέων και εθελοντικών οργανώσεων αλλά και της ΕΛ-ΑΣ, η διανομή ενημερωτικού υλικού και αυτοκόλλητων σημάτων με μηνύματα για την τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ σε διάφορα σημεία της πόλης.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, που επίσης στέφθηκαν με επιτυχία.

Η Περιφέρεια Κρήτης ευχαριστεί όλους τους φορείς και τις οργανώσεις που συμμετέχουν στην καμπάνια και τις εκδηλώσεις της για την ευαισθητοποίηση των πολιτών με στόχο την ασφαλή οδήγηση.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν:

1.    Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, Αστυνομικές Διευθύνσεις Ηρακλείου / Ρεθύμνου / Λασιθίου / Τμ. Χανίων, Διευθύνσεις Τροχαίας
2.    Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης
3.    Σώμα Ελλήνων Προσκόπων – Εφορεία περιοχής Κρήτης
4.    Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών
5.    Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης – Σωματεία Ηρακλείου / Χανίων / Ρεθύμνου / Λασιθίου
6.    Σύλλογος Εθελοντών για την Πρόληψη Τροχαίων ατυχημάτων Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α.
7.    Σύλλογος ΠΡΟ.Τ.Α. Χανίων
8.    Σύλλογος Αρωγής & Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης «Άγιος Χριστόφορος» - Πάρκο τροχαίων δυστυχημάτων Ν. Χανίων «Χρήστος Πολέντας»
9.    Πρωτοβουλία Πολιτών Ρεθύμνου για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων και την προώθηση της Οδικής Ασφάλειας – «Τροχοπρόληψη»
10.    Εθελοντές ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Ηρακλείου
11.    Κίνηση ενεργών πολιτών “Minoistas”
12.    Σύλλογοι Εργαζομένων Περιφέρειας Κρήτης
13.    Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης & Ποδηλατών Κρήτης
14.    Critical Mass
15.    Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ηρακλείου
16.    Τροχαία ΒΟΑΚ
17.    Παιδική Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Αναβιώνει το έθιμο του παραδοσιακού Κρητικού Γάμου

Στις γειτονιές της Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι, την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018.

«έ ρ ω ς κ α ρ ν α β α λ ι σ τ ή ς» παρουσιάζει η σχολή Νότος

H Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Νότος», στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου – ΔΗ.Κ.Ε.Η. για την «Καστρινή Αποκριά 2018», παρουσιάζει την πρωτότυπη…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.