Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Κλασικό γιουβετσάκι με αρνάκι

Κλασικό γιουβετσάκι με αρνάκι

Διατροφή | 13/01/2017 - 19:25
Κλασικό γιουβετσάκι με αρνάκι
Το νοστιμότερο κοκκινιστό το κάνει το αρνάκι ή το κατσικάκι γιατί γίνεται τρυφερό όσο να λιώνει με το πιρούνι και το λιπάκι του κάνει την πιο μελωμένη σάλτσα που δένει απόλυτα πάνω στο ζυμαρικό.

Υλικά

1 κιλό κατσικάκι ή αρνάκι σε μερίδες (μπούτι και χεράκι μαζί)

¾ του πακέτου κριθαράκι χοντρό

1 συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι

3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο

1 φύλλο δάφνης

1 πορτοκάλι κομμένο στα 4 με τη φλούδα

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή 1 κουτ. σούπας βούτυρο

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε το κρέας καλύτερα στη χύτρα ταχύτητας για οικονομία με το κρεμμύδι, τη δάφνη και το πορτοκάλι, σε μπόλικο νερό. Μόλις μαλακώσει, το σουρώνετε και κρατάτε το ζουμί του.

Αφαιρείτε τα μικρά κοκκαλάκια και κρατάτε τα λιωμένα κρεμμύδια και το μεταφέρετε σε ρηχή κατσαρόλα, προσθέτετε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο, τα λιωμένα κρεμμύδια, τη ντομάτα, τη ζάχαρη και το σκόρδο, προσθέτετε μια κουτάλα από το ζουμί και αλατάκι και μαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο για 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα του.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και μεταφέρετε σε πήλινη γάστρα το κρέας με τη σάλτσα. Ρίχνετε τον υπόλοιπο ζωμό και ζεσταίνετε στο φούρνο, μέχρι να αρχίσει το ζουμί να βράζει.

Ρίχνετε το κριθαράκι και τσεκάρετε ότι σκεπάζεται από το ζουμί. Αν όχι, προσθέτετε ζεστό νερό.

Ψήνετε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι, ανακατεύοντας πού και πού, προσθέτοντας ίσως λίγο νερό. Θα το κατεβάσετε όταν το κριθαράκι μοιάζει με ριζότο, έχει δηλαδή ακόμη μπόλικο ζουμί. Μην το φοβηθείτε. Μέχρι να φτάσει στο τραπέζι θα το έχει απορροφήσει παραμένοντας όμως ζουμερό.

olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.