Κλασική τυροσαλάτα με δύο παραλλαγές
Υλικά
200γρ. φέτα
150γρ. ανθότυρο
1 πιπεριά κέρατο
80ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μας και τα αναμιγνύετε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν όλα ένα ομοιογενές λείο μίγμα.
Βήμα 2
Το μεταφέρετε σε μπολ και το διατηρείτε στο ψυγείο ή το σερβίρετε αμέσως.
Παραλλαγή1:
Για να φτιάξετε μια τυροσαλάτα με αβοκάντο που να μοιάζει λίγο με γκουακαμόλε, ξεφλουδίζετε 2 ώριμα αβοκάντο, τα κόβετε σε κομμάτια και τα πολτοποιείτε μαζί με 100γρ. φέτα, 100γρ. τυρί κρέμα, ξύσμα από ½ λεμόνι και ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε την τυροσαλάτα πασπαλίζοντας από πάνω με 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
Παραλλαγή 2:
Για να φτιάξετε μια τυροσαλάτα με λιαστές ντομάτες βάζετε στο μπλέντερ 200γρ. λιαστές ντομάτες μαζί με 50γρ. ελαιόλαδο και τις πολτοποιείτε όσο περισσότερο γίνεται. Στη συνέχεια προσθέτετε 200γρ. κατσικίσιο τυρί, 2 κουτ. γλυκού ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη, ανάλογο αλατοπίπερο και χτυπάτε προσθέτοντας σταδιακά 150γρ. ξινόγαλο μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ομοιογενές μίγμα.
olivemagazine.gr