Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Η τοποθέτηση του Σωκράτη Βαρδάκη μετά τον καυγά με τον Βασίλη Κεγκέρογλου (vid)

Η τοποθέτηση του Σωκράτη Βαρδάκη μετά τον καυγά με τον Βασίλη Κεγκέρογλου (vid)

Ηράκλειο | 18/05/2017 - 16:42
Η τοποθέτηση του Σωκράτη Βαρδάκη μετά τον καυγά με τον Βασίλη Κεγκέρογλου (vid)
Από τα έδρανα της Βουλης ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης, όπως είχε πει μετά το επεισόδιο του με τον κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τοποθετήθηκε, δίνοντας τη δική του απάντηση.

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Καλό θα ήταν να μην ξεχνάτε την επίθεση που εξαπολύσατε στα εργασιακά δικαιώματα κατά την τετραετία της διακυβέρνησης σας. Γιατί το αποτέλεσμα των πολιτικων επιλογών ήταν η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών στην Ελλάδα», είπε ο κ. Βαρδάκης ενώ σε άλλο σημείο επισήμανε ότι τα δύο παραπάνω κόμματα και οι εκπρόσωποι τους συνεχίζουν να ασπάζονται τις ίδιες πολιτικές που - όπως είπε ο κ. Βαρδάκης- αποδείχθηκαν λανθασμένες, «δημιουργώντας την τρόικα εσωτερικού»

Δείτε όλο το απόσπασμα της τοποθέτησης του κ. Βαρδάκη, ενα 24ωρο μετά τον ομηρικό καυγά που είχε με τον κ. Βασίλη Κεγκέρογλου! (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Ολοκληρη η τοποθέτηση

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με το κλείσιμο της 2η αξιολόγησης, τα μέτρα και τα αντίμετρα που πρόκειται να ψηφιστούν, αλλά και την μάχη που κερδήθηκε σε σχέση με τις εργασιακές ρυθμίσεις.

Χαρακτήρισε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης «Ρομπέν των Δασών, υποστηρικτές αδύναμων, υποστηρικτές των φτωχών, προστάτες των ανέργων, των συνταξιούχων, υποστηρικτές συνδικαλιστών, σωμάτων ασφαλείας, λιμενικών. Δεν έμεινε καμιά κοινωνική τάξη παραπονούμενη» [...] «Σαν να κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ 20 χρόνια και έφερε τη χώρα μου σε αυτό το χάλι», όπως χαρακτηριστικά συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας, έκανε μία σύντομη αναφορά στα αντίμετρα που θεσπίζει η Κυβέρνηση υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και τα οποία σκόπιμα όπως ανέφερε περνάνε στα ψιλά γράμματα: «η επιδότηση ενοικίου που θα ωφελήσει εξακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά, η μηδενική ή μειωμένη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη -μέτρο που αφορά το 79% του συνόλου του πληθυσμού-, η αύξηση δικαιούχων δωρεάν πρόσβασης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, η επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, η αύξηση και η επέκταση επιδόματος τέκνου, η δημιουργία θέσεων εργασίας με σκοπό την καταπολέμηση της ανεργίας»

Ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε στην «παρέμβαση στη συνταξιοδοτική δαπάνη και τη μείωση του αφορολόγητου. Όμως, προβλέπονται και τα παραπάνω αντίμετρα και μόλις αυτά ψηφιστούν, μπαίνουμε στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος.» Ωστόσο όπως τόνισε: «εμείς ακολουθούμε το πρόγραμμα, με σκοπό την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ τρέχουμε ταυτόχρονα τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, χωρίς να ξεχνάμε το κοινωνικό μας πρόσημο. Δεν ζητούμε πιστοποιητικά βιωσιμότητας του χρέους. Θα πετύχουμε τη βιωσιμότητα του χρέους.»

Συνέχισε επίσης, υπενθυμίζοντας στους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, «να μην ξεχνάτε την επίθεση που εξαπολύσατε στα εργασιακά δικαιώματα την τετραετία της διακυβέρνησής σας, γιατί το αποτέλεσμα των πολιτικών σας επιλογών ήταν η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα, ενώ κατερρίφθη η νεοφιλελεύθερη ρητορική σας ότι δήθεν η μείωση του μισθολογικού κόστους θα συνέβαλε στην ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Ούτε προοπτικές ανταγωνιστικότητας δημιούργησε ούτε θέσεις εργασίας. Οι παρεμβάσεις σας οδήγησαν μόνο σε βαθιά ύφεση, σε δραματική αύξηση της ανεργίας, της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων. Επί ημερών σας παγιώθηκε ένα αισχρό, πραγματικά, πλαίσιο που διέπει την αγορά εργασίας και δημιουργεί συνθήκες γαλέρας. Η Κυβέρνηση έδωσε μάχες και θα συνεχίσει να δίνει μάχες για τα κοινωνικά δικαιώματα και όχι μόνο. Βάλατε στο στόχαστρο τις συλλογικές συμβάσεις, τα κατώτερα όρια προστασίας της εργασίας, αναστέλλοντας ουσιαστικά επ' αόριστον το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη λειτουργία των συλλογικών συμβάσεων.»

Συνέχισε στηλιτεύοντας την τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη, η οποία το 2010, 2011 και το 2012 ήταν στις πλατείες υβρίζοντας την Κυβέρνηση Σαμαρά. «Άκουσα χθες την κυρία Μπακογιάννη που μας εγκαλούσε ότι το 2010, το 2011, το 2012 ήμασταν με πανό και διατρανώναμε την αντίθεσή μας. Μαζί ήμασταν με την κυρία Μπακογιάννη, γιατί τότε η κυρία Μπακογιάννη από τη Δημοκρατική Συμμαχία έβριζε τον Σαμαρά, έβριζε την κυβέρνηση της ΝΔ, έβριζε τους Βουλευτές της ΝΔ. Και αυτή σε ομιλία της απ’ αυτό εδώ το Βήμα το 2010 και το 2012 είχε πει ότι τρύπησαν οι κάδοι απορριμμάτων, καθώς οι άνθρωποι έβαζαν μέσα τα χέρια τους για να βρουν ένα ξεροκόμματο να το φάνε. Και χθες εγκαλούσε εμάς! Μαζί παλεύαμε με την κ. Μπακογιάννη τότε. Τώρα, βέβαια, ανήκει αλλού.»

Μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής, ο κος Βαρδάκης υπενθύμισε στον ελληνικό λαό τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην κυβέρνηση: «σφράγισαν την Εργατική Εστία, τον ΟΕΚ εξαφανίζοντας δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν χρήματα του ελληνικού λαού.[...] απέλυσαν εκπαιδευτικούς, χιλιάδες εργαζόμενους, σχολικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνομικούς, καθαρίστριες. [...] εξαθλίωσαν τους αγρότες μας. Ένα αναπτυξιακό εργαλείο είχαν οι αγρότες, την Αγροτική Τράπεζα, και την ξεπούλησαν. Φόρτωσαν τους αγρότες με εκατομμύρια ευρώ χρέη και πανωτόκια από το 2004, κάτι που και αυτό θα λύσουμε σήμερα -εκτός και εάν κάποιοι το λύσουν με επίκαιρες ερωτήσεις- που μαζί με τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% και στα αγροτικά εφόδια δίνει μια μεγάλη ανάσα στους αγρότες. [...] έβαλαν στη ζωή μας τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, τους εργολάβους διαπλοκής, που αντί πινακίου φακής, εκμεταλλευόντουσαν εργατικό δυναμικό ακόμη και μέχρι χθες. [...]  άμα γυρίσεις ανάποδα τις τσέπες των κομμάτων τους, θα πέσει απ’ αυτές τις τσέπες το 1/4 του χρέους.»

Κάλεσε επίσης την αντιπολίτευση να απολογηθεί στον ελληνικό λαό: «Θα τα πληρώσετε κάποτε; Δεν θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός αυτά τα χρήματα. Πραγματικά, είσαστε θλιβεροί. Είστε θύτες και παριστάνετε τα θύματα. Όμως, ο ελληνικός λαός δεν σας εμπιστεύεται, γιατί εσείς τον προδώσατε.»

Ο κος Βαρδάκης συνέχισε αναφερόμενος στις δράσεις της Κυβέρνησης: «Ανατρέπουμε αυτήν την κατάσταση επαναφέροντας τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, την αρχή της επεκτασιμότητας.[...] Η ανταπεργία δεν αλλάζει και θα υπάρξει πρόβλεψη ταχείας ικανοποίησης των απαιτήσεων των εργαζομένων σε περίπτωση που ο εργοδότης καθίσταται υπερήμερος προς την αποδοχή της εργασίας και την καταβολή του μισθού σε περίπτωση απεργίας. [...] δώσαμε μεγάλη μάχη για τα εργασιακά με σύμμαχο τις αρχές του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, οι οποίες αποτελούν την ψυχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτυπώνονται στους χάρτες θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων που ισχύουν στην Ευρώπη και στους οποίους δεσπόζουσα θέση κατέχει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης.»

Αναφέρθηκε επίσης στον κ. Βρούτση: «μήπως θυμάστε πότε θεσπίσατε και ψηφίσατε τον νόμο για τους ανασφάλιστους και για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων; Μήπως θυμάστε; Κάτι είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι είχατε ψηφίσει νόμο για την πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων. Θυμάστε; 

Επειδή, λοιπόν, είσαστε ψεύτες και λέτε ψέματα, θα σας πω το εξής. 

Όταν θεσπίσατε αυτό τον νόμο, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, που διαρρηγνύετε εδώ τα ιμάτιά σας - γιατί αυτό είναι ένα επίτευγμα και μια μεγάλη τομή της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ -, δυόμισι εκατομμύρια ανασφάλιστοι να έχουν σήμερα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ήταν στο λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα», θα καταθέσω στα Πρακτικά της Βουλής. Επαναλαμβάνω ότι θα καταθέσω βεβαιώσεις ανασφάλιστων που πλήρωναν στα νοσοκομεία ακόμα και μέχρι το 2013 και το 2014.»

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κος Βαρδάκης θέλησε να δώσει και μία συμβουλή: «Να προσέχετε λίγο, γιατί το στερητικό σύνδρομο εξουσίας που σας διακατέχει δεν είναι επικίνδυνο για τα κόμματά σας - κάτι που δεν μας απασχολεί -,  αλλά είναι επικίνδυνο για τη χώρα, γιατί τα πολλά χρόνια που είστε στα έδρανα της Αντιπολίτευσης αρκετά μας σώσατε! Δεν θέλουμε άλλους προστάτες και τσάμπα μάγκες».


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.