Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Η Λένα Μαντά μιλά αποκλειστικά στο CretePlus.gr για την «εκδίκηση των Αγγέλων» και την... Κρήτη (pics)

Η Λένα Μαντά μιλά αποκλειστικά στο CretePlus.gr για την «εκδίκηση των Αγγέλων» και την... Κρήτη (pics)

Πολιτισμός | 29/05/2016 - 10:12
Η Λένα Μαντά μιλά αποκλειστικά στο CretePlus.gr για την «εκδίκηση των Αγγέλων» και την... Κρήτη (pics)
Είναι η συγγραφέας των best sellers, των απολυτων επιτυχιών, η οποία καταφέρνει να συναρπάζει με κάθε της βιβλίο, ολοένα και περισσότερο το διαρκώς αυξανόμενο κοινό της.

Η Λένα Μαντά, ενόψει της επίσκεψης της στην Κρήτη τις επόμενες μέρες, μιλά αποκλειστικά στο CretePlus.gr για το νέο της βιβλίο την «εκδίκηση των Αγγέλων» και απαντά στην ερώτηση αν υπαρχει τελικά κάποιο μυστικό ή συνταγή για την επιτυχία!

Συνέντευξη στη Μαρία Αντωνάκη

1)Το καινούριο -αστυνομικό- μυθιστόρημα της Λένας Μαντά, Η εκδίκηση των αγγέλων, βρίσκεται ήδη στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Προσδοκάτε σε μια ακόμη επιτυχία;

«Αυτό δεν επιθυμεί ο καθένας μας όταν παράγει οποιοδήποτε έργο; Θέλω λοιπόν να ελπίζω, ότι το αναγνωστικό κοινό, θα περιβάλλει με την ίδια αγάπη και αυτό μου το βιβλίο, αν όχι με περισσότερη! Η Γαλάτεια και η ιστορία της, θα ήθελα πολύ ν’ αγαπηθεί, όπως την αγάπησα κι εγώ, όταν την δημιουργούσα».


2) Η «εκδίκηση των αγγέλων» ξεκίνησε όπως λέτε πριν από πολλά χρόνια με μια ιστορία που μάθατε για ένα εικοσάχρονο κορίτσι που έφυγε αναίτια. Ποια ήταν η αφορμή για να αποτυπωσετε την ιστορία αυτή σε βιβλίο;

«Δεν ξέρω να σας πω ακριβώς. Είναι γεγονός ότι την ιστορία την ήξερα πολλά χρόνια και δεν αποφάσιζα να την δώσω, μέχρι να μπορέσω να διαχειριστώ την τραγικότητα ενός τέτοιου συμβάντος. Μετά από 6 ολόκληρα χρόνια, ήρθε υποθέτω η στιγμή που ωρίμασε μέσα μου η ιδέα, πλαισιώθηκε και με τον απαραίτητο μύθο και έτσι κρατάτε στα χέρια σας Την εκδίκηση των αγγέλων».


3) Στα χέρια μας με το νέο σας βιβλίο, κρατάμε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Εχετε κάνει... στροφή προς αυτό το είδος ή στο μέλλον έχετε στο μυαλό σας να επιστρέψετε στα γνωστά συγγραφικά σας μονοπάτια;

«Η συγγραφική μου πορεία μέχρι τώρα, δείχνει νομίζω ότι μου αρέσει να γράφω διαφορετικά πράγματα. Μετά τα 5 κλειδιά που ήταν επίσης αστυνομικής χροιάς, έγραψα το Μια συγνώμη για το τέλος που ήταν κοινωνικό και μια σειρά διηγημάτων. Τώρα βγήκε ένα αστυνομικό και το επόμενο που έχει ήδη παραδοθεί στις εκδόσεις Ψυχογιός για τον Μάιο του 2017, δεν είναι αστυνομικό. Τώρα τι θα δημιουργηθεί στο μυαλό μου στο μέλλον, δεν μπορώ να το ξέρω!» 



4) Υπάρχει συνταγή στην επιτυχία τελικά κ. Μαντά; Και αν ναι ποια είναι αυτή; Η' μιλάμε για μια απροσδιόριστη δύναμη που οδηγεί στην επιτυχία ως αποτέλεσμα συνδυασμού προσωπικής προσπάθειας, έμπνευσης, συγκυριών και τύχης;

«Συνταγές υπάρχουν για γλυκά, για φαγητά και για… φάρμακα! Η όποια επιτυχία , είναι πάντα κάτι που δεν εξηγείται έτσι απλά γιατί είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και μιας καλής ομάδας πίσω σου. Είναι ομαδικό το άθλημα! Ναι, έχω την ικανότητα να δημιουργώ, το χάρισμα από τον Θεό αν θέλετε, μιας ζωηρής φαντασίας. Έχω και την ικανότητα να μεταφέρω στο χαρτί όσα έχω στο μυαλό μου. Από εκεί και μετά, χρειάζεται κι ένας έμπειρος εκδότης με δυνατή ομάδα κι εγώ ευτύχησα ν’ ανήκω στο δυναμικό των εκδόσεων Ψυχογιός! Αν αυτό θεωρείται συνταγή…. Την έδωσα!»  


5) Η Κρήτη σας αγαπάει ιδιαίτερα κ. Μαντά. Θα δούμε το νησί ή πρόσωπα από εδώ να πρωταγωνιστούν σε κάποια από τις μελλοντικές σας συγγραφικές απόπειρες.

«Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω από τώρα. Η έμπνευση όταν έρχεται, δεν προειδοποιεί…. Όσο για την αγάπη, είναι αμοιβαία! Γι αυτό και κάθε φορά που κυκλοφορεί νέο βιβλίο μου, η επίσκεψη στην Κρήτη θεωρείται αυτονόητη! Μετά από τόσα χρόνια που έρχομαι συνεχώς, έχω αποκτήσει καλούς φίλους και θέλω να τους βλέπω!» 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πολιτισμός

Ιερουσαλήμ: Η πόλη που μαρτύρησε, τάφηκε και αναστήθηκε…

Η πόλη στην οποία εκτυλίχθηκαν τα κοσμοϊστορικά γεγονότα των Παθών του Ιησού,

Η νηστεία των Χριστουγέννων

Ξεκίνησε σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων

Σαν σήμερα το 1957 έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καζαντζάκης

Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της νεοελληνικής λογοτεχνίας

Θεατρική παράσταση για... τα παιδιά της μακρινής Ουγκάντα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού ενισχύει τη δράση του Bombo Kids

«Οι επισκέπτες»: Η μικρή ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη…

Πριν την ταινία «Ο Αδερφός μου», ο Θοδωρής Παπαδουλάκης συγκίνησε με τους «Επισκέπτες»

Η ιστορία του δέντρου των Χριστουγέννων

Από την αρχαία δενδρολατρεία και τη σύνδεσή του με το δέντρο της ζωής ως τη διάδοσή του από τους Γερμανούς σε ολόκληρο τον κόσμο

Γιατί η εβδομάδα μετά το Πάσχα ονομάζεται και “λευκή”

Ολόκληρη η εβδομάδα από το άγιο Πάσχα μέχρι την επομένη Κυριακή

Εκεί που μαρτύρησε και αναστήθηκε ο Θεάνθρωπος

Η ιστορία του πιο σημαντικού Ναού της Χριστιανοσύνης, εκείνου της Αναστάσεως ή του Πανάγιου Τάφου

Στο "σπίτι" τους επέστρεψαν κρητικές αρχαιότητες

Εγκαίνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου περιοδικής έκθεσης με επαναπατρισμένα έργα

Η ανύψωση της πρώτης επαναστατικής σημαίας!

Η κήρυξη της επανάστασης στη Μάνη …17 Μαρτίου 1821…!

Μπερλουσκόνι: «Ψηφίστε με, είμαι ο μόνος που εμπιστεύονται…

Μείωση φόρων και κατάργηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια υπόσχεται ο επικεφαλής του Φόρτσα Ιτάλια

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από τον…

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου κινήματος της μικρoμεσαίας αγροτιάς.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.