Φτιάξτε σουφλέ με χυλοπίτες
Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό χυλοπίτες
βούτυρο
750 γρ κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
χρωματιστές πιπεριές
200 γρ. ζαμπόν
150 γρ. μπέικον
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
αλάτι & πιπέρι
λάδι
150 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
250 γρ τριμμένο edam
Πώς το κάνουμε:
Βράζετε τις χυλοπίτες με μια χούφτα αλάτι και 2 κουταλιές λάδι, τις σουρώνεται και τις βάζετε πάλι στην κατσαρόλα χωρίς φωτιά.
Κόβουμε τις χρωματιστές μας πιπεριές σε μικρά κομματάκια και βάζουμε ένα κρεμμύδι στο μούλτι.
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τέλος ρίχνουμε 3 κουταλιές πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε στα μακαρόνια την σάλτσα με τις πιπεριές που εχουμε φτιάξει και βάζουμε τις μισές χυλοπίτες σε ένα μεγάλο ταψί.
Κόβουμε το ζαμπόν και το μπέικον σε μικρά κομματάκια και τα στρώνουμε στο ταψί. Περιχύνουμε την μισή κρέμα γάλακτος και βάζουμε τις υπόλοιπες χυλοπίτες από πάνω.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τα τυριά μας. Τέλος βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 18-20 λεπτά.