Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus Εκλογές το 2018 «βλέπει» ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Εκλογές το 2018 «βλέπει» ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Κρήτη | 05/01/2018 - 16:28
Εκλογές το 2018 «βλέπει» ο Γιάννης Κεφαλογιάννης
Παρά τις περί αντιθέτου αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι το 2018 θα είναι τελικά εκλογική χρονιά. Αυτό δηλώνει και ο ρεθυμνιώτης βουλευτής, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον Team FM και την πρωινή εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».

Ο κ. Κεφαλογιάννης εκτίμησε ότι μετά τον Αύγουστο του 2018 είναι πιθανή η προκήρυξη εκλογών από τον Αλέξη Τσίπρα, εφόσον, όπως είπε, έχει δημιουργηθεί ένα σχετικά ευνοϊκό πολιτικό περιβάλλον για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το 2018 θα είναι μια εκλογική χρονιά. Νομίζω ότι υπάρχουν κάποια γεγονότα μέσα στη χρονιά, τα οποία δείχνουν ότι μάλλον περί το φθινόπωρο – δε νομίζω νωρίτερα, εκτός κι αν γίνει κάποιο έκτακτο γεγονός που το απεύχομαι – ίσως θα πάμε σε εκλογές. Ο λόγος είναι ότι θα ξεκινήσει μια αφήγηση ο κ. Τσίπρας ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, που το ακούμε ήδη από τώρα, κάτι που δεν ισχύει γιατί ξέρουμε ότι έχουν ψηφιστεί μέτρα 5 δις για το 2019 μέχρι το 2021 και προτού ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων αυτών, ίσως θα θέλει να κάνει μία απόδραση για να πει ότι εγώ δεν πρόκειται να εφαρμόσω τα μέτρα, κάποιος άλλος θα τα εφαρμόσει. Δηλαδή να βρει ένα ευνοϊκό γι’ αυτόν πολιτικό περιβάλλον και να προκαλέσει εκλογές», σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Εκτίμησε, μάλιστα, τους λόγους για τους οποίους δεν θα προηγηθούν εκλογές, με «συνευθύνη» και των Ευρωπαίων, όπως είπε: «Νομίζω ότι και οι Ευρωπαίοι, που έχουν τη συνευθύνη για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στη χώρα, σίγουρα θέλουν μία κυβέρνηση που έχει την κοινωνική ειρήνη στη χώρα, από την άλλη και οι ίδιοι θέλουν να παρουσιάσουν στα εσωτερικά κοινά τους, στους εκλογείς τους, ότι η Ελλάδα μετά από τρία μνημόνια τελικά έχει και μία επιτυχή κατάληξη.

Γι’ αυτό δε θα μου κάνει καμία εντύπωση μέχρι τον Αύγουστο να κυλάει πολύ ομαλά το θέμα της τρίτης και της τέταρτης αξιολόγησης και από την άλλη να βλέπουμε μία κυβέρνηση προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, για να φτάσει στον Αύγουστο του 2018 να παρουσιάσει το στόρι της καθαρής εξόδου, να περνάει ό,τι μπορεί μέσα από τη Βουλή.

Θα δείτε ότι περίπου μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρχει μια ομαλότητα στο πολιτικό κομμάτι. Γι’ αυτό και μίλησα εξ αρχής για εκλογές μετά το φθινόπωρο. Γιατί και η κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι θέλουν απεγνωσμένα να φτάσουν μέχρι τον Αύγουστο του 2018».

«ΜΠΟΝΑΜΑΣ» ΜΕΤΡΩΝ 1,9 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018

Ο ρεθυμνιώτης βουλευτής χαρακτήρισε το 2018 μία ακόμα πολύ δύσκολη χρονιά για τους Έλληνες, λέγοντας πως «ο μποναμάς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι γνωστός για το 2018. 1,9 δις επιπλέον μέτρα λιτότητας, τα οποία αφορούν φόρους, αυξήσεις εισφορών, περικοπές σε ΕΚΑΣ και επιδόματα, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Όλα αυτά συνθέτουν ένα κλίμα, που μόνο ευνοϊκό δεν θα είναι για το νέο έτος».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη στόχευση της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον κερδίσει τη διακυβέρνηση, σημειώνοντας πως με τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί για τα επόμενα χρόνια τα «χέρια είναι δεμένα», αλλά συμπλήρωσε πως πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Κανείς από τη ΝΔ δε λέει αυτό που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ότι θα έρθουμε και θα σκίσουμε τα μνημόνια. Προφανώς υπάρχουν δεσμεύσεις. Το πολύ κακό που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι ότι έχει δεσμεύσει τη χώρα για ένα χρονικό διάστημα πολύ μεγαλύτερο από τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης. Δηλαδή όταν έχεις δεσμεύσει τη χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα ώς το 2023 3,5% και μέχρι το 2060 2%, όταν έχεις δεσμεύσει για 98 πλέον χρόνια τη δημόσια περιουσία σε μία εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, καταλαβαίνετε ότι οι επόμενες κυβερνήσεις σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν δεμένα χέρια.

Όμως αυτό που λέμε είναι το εξής: ότι πρέπει να έρθει μια κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Γιατί στην Ελλάδα ο όρος μεταρρύθμιση είναι συνυφασμένος με τις περικοπές μισθών και συντάξεων και την επιβολή φόρων.

Πραγματική μεταρρύθμιση είναι να απελευθερώσεις τα κακώς κείμενα στην αγορά, να δώσεις πραγματικά ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον και ένα έναυσμα σε όλους ότι η χώρα πραγματικά είναι έτοιμη να δεχθεί επενδύσεις και από εκεί και πέρα, όπως έχει και ο κ. Μητσοτάκης, μέσα στην πρώτη διετία από όταν θα έρθει στην κυβέρνηση η ΝΔ, είτε μόνη είτε ως κορμός μίας κυβέρνησης, θα μπορέσει να εφαρμόσει και μία πολιτική, που θα είναι πολύ φιλική για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες για να πάρει μπρος η οικονομία.

Γιατί πρέπει να κάνουμε μία μετάβαση από την οικονομία των επιδομάτων, αυτό που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή στην ουσία υπερφορολόγηση και αν μείνει κάτι στο τέλος δίνει και κάτι λίγα επιδόματα, και να πάμε σε μία οικονομία που θα μεγαλώνει η πίτα και από αυτό θα μπορέσουν να ευνοηθούν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα», συμπλήρωσε.

«ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Τ.Α.»

Σε ό,τι αφορά το νόμο που προωθείται για την τοπική αυτοδιοίκηση, το οποίο έχει εγείρει πολλές αντιδράσεις στους αυτοδιοικητικούς κύκλους, σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης ότι εφόσον εντός του 2018 γίνουν εκλογές και αλλάξει η κυβέρνηση, τότε η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο.

«Εμείς σαν ΝΔ, επειδή πιστεύουμε ότι θα προηγηθούν οι εθνικές εκλογές, έχουμε δεσμευτεί πως ό,τι νόμο φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, που στην ουσία έχει την αντίθετη γνώμη των φορέων της Τ.Α., θα τον καταργήσουμε και σε διαβούλευση με τους φορείς, τόσο με την ΚΕΔΕ όσο και με την ΕΝΠΕ, θα μπορέσουμε να καταθέσουμε ένα νόμο, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τ.Α., γιατί πιστεύουμε ότι αυτός ο θεσμός προσφέρει πάρα πολλά στις τοπικές κοινωνίες και δεν μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων», είπε.

«ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ»

Σε σχέση με τον Βόρειο Οδικό Άξονα, ο κ. Κεφαλογιάννης έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι πλέον το οδικό δίκτυο της Κρήτης αντιμετωπίζεται ως ενιαίο κι επομένως ως ενιαίος θα γίνει ο σχεδιασμός. Δεν έκρυψε ότι έχουν υπάρξει πολλές καθυστερήσεις, ενώ εκτίμησε ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία μπορούν να υπάρξουν εξελίξεις θετικές. Τόνισε, πάντως, πως δεν είναι ο δρόμος και οι υποδομές το μοναδικό πρόβλημα, αλλά και η στρεβλή οδηγική συμπεριφορά. «Η συντριπτική πλειοψηφία των τροχαίων δεν γίνεται στον ΒΟΑΚ, δυστυχώς γίνεται εντός των πόλεων και στο επαρχιακό δίκτυο. Πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε και οδηγική συμπεριφορά. Δεν φταίει κανένα κράτος αν κάποιος πίνει και παίρνει το αυτοκίνητο ή τη μηχανή, αν κάποιος αναπτύσσει 170 ή 180 χιλ. σε δρόμους που δεν πρέπει και αυτό αφορά όλη την κοινωνία», τόνισε.

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018

Ο κ. Κεφαλογιάννης, πέραν του ΒΟΑΚ, αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες για το νέο έτος, εστιάζοντας στο χωροταξικό και το ζήτημα των ορίων των οικισμών, την ακτοπλοϊκή απομόνωση του Ρεθύμνου, αλλά και τη σχολή τουρισμού: «Υπάρχει μία σειρά ζητημάτων πρώτης προτεραιότητας. Κατ’ αρχάς το χωροταξικό. Δεν μπορούμε να μιλάμε για επενδύσεις και ανάπτυξη αν δεν χαρακτηριστούν συγκεκριμένες χρήσεις γης, να ξέρει ο καθένας πού μπορεί να χτίσει. Έχει ήδη καθυστερήσει, αν και η Κρήτη είναι μπροστά στον σχεδιασμό σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά σε τοπικό επίπεδο πρέπει να προχωρήσει. Αυτό συνεπάγεται και τη λύση του προβλήματος με τα όρια των οικισμών και τη ζώνη των 800.

Ένα δεύτερο ζήτημα είναι ότι μέχρι να γίνει ο σχεδιασμός του ΒΟΑΚ, τι θα γίνει με την απομόνωση του Ρεθύμνου την ακτοπλοϊκή. Ακούω κάποιες πρωτοβουλίες που γίνονται και μακάρι να ευοδωθούν.

Ένα τρίτο ζήτημα για το οποίο έχουν μπει τα θεμέλια από την προηγούμενη κυβέρνηση επί υπουργίας Όλγας Κεφαλογιάννη και Λοβέρδου – και για μένα είναι βασικό θέμα ανάπτυξης τοπικό – είναι η σχολή Τουρισμού στο Ρέθυμνο. Είναι κάτι που το έχουμε κυνηγήσει με όλους τους φορείς και θεωρώ ότι ενδεχομένως μπορούν να μπουν οι βάσεις, ώστε από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος να μπορέσει να λειτουργήσει και να δώσει μία νέα πνοή στο Ρέθυμνο και το πανεπιστήμιο.

Και βεβαίως πρέπει να δούμε και τον σχεδιασμό σε ό,τι αφορά το γεωργικό – κτηνοτροφικό κομμάτι, ώστε να ετοιμαζόμαστε και για τη νέα ΚΑΠ, η οποία μπορεί να μην είναι τόσο πλουσιοπάροχη στις επιδοτήσεις, άρα πρέπει να δούμε πώς θα κατευθύνουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ώστε πραγματικά να παράγουν και να μην βρεθούν προ τετελεσμένων».

goodnet.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

72 χρόνος έπαθε ανακοπή έξω από τράπεζα

Το περιστατικό έγινε στη Νεάπολη

Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν τους υποψήφιους των Πανελληνίων…

50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για τα εξεταστικά κέντρα

«Ορφανή» φυτεία βρήκαν οι αρχές στον Μυλοπόταμο

Σε εξέλιξη οι έρευνα για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Καζίνο στην Κρήτη: Επισπεύδει το διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ

Το… «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης είναι προ των πυλών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ….συστήνεται ξανά!

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, 20 Ιουνίου

Mικρή Μαντλίν: Φως στο μυστήριο - Μάρτυρας «κλειδί» στην…

Ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε κρατηθεί σε φυλακή των Χανίων, φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης εξαφάνισης της 3χρονης Βρετανίδας

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε σοβαρή κατάσταση ο 60χρονος του χθεσινού τροχαίου στα…

Το αυτοκίνητο του "καρφώθηκε" σε χωράφι με ελιές

Εξαφάνιση Ευαγγελίας Λυτινάκη: «Έχει δολοφονηθεί» λένε…

Νέα στοιχεία για την μυστηρίωδη εξαφάνιση της Χανιώτισσας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα…

Τι αναφέρει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Νέο τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες

Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Άνοιξε ο δρόμος για τη… νέα Creta Farms

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Κρήτη: Επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο – «Δώστε λεφτά…

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ επισημαίνει ότι με τα δάνεια που δόθηκαν δε στηρίχτηκαν παρά ελάχιστες επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη να στηριχτούν.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο εργάτης…

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα εν όψει καλοκαιριού

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π. Ε. Χανίων

Το καλοκαίρι ξεκινάει με νεφώσεις και βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων ωρών - Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν…

Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο ήταν αισθητές στην Μεγαλόνησο - Ο πρώτος ήταν εντάσεως 4,2 κλίμακας Ρίστερ και ο δεύτερος 4,4

Καιρός: «Βουτιά» υδραργύρου έως και 11 βαθμούς σε σχέση…

Εντυπωσιακές μεταβολές του καιρού τον Μάιο

Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή

Ο οδηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Νίκος Σειραγάκης: Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει…

Αναβολή για την Πέμπτη έλαβε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών πήρε αναβολή για σήμερα Πέμπτη

Κορωνοϊός: Αρνητικό και το τρίτο τεστ για τον 87χρονο

Σήμερα το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο

Είχαν πάει για παράνομο κυνήγι στην Κίσσαμο

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Στο νοσοκομείο ένας ποδηλάτης μετά από σύγκρουση

Σε διασταύρωση καρμανιόλα των Χανίων

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο τεστ του 88χρονου στα…

Το πρώτο τεστ του ηλικιωμένου είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό την Κυριακή 24 Μαΐου

IX «τούμπαρε» μέσα στο Ηράκλειο μετά από «τρελή» πορεία

Προβληματισμός για τα τροχαί μέσα στις πόλεις

Tον εντόπισε νεκρό η σύζυγος του

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στις 30 Μαΐου

Στο Κέντρο του Ηρακλείου από 09:30 – 13:30

Μετά την καραντίνα έκαψαν... Ιούδα!

Ετεροχρονισμένα το έθιμο, λόγω covid-19, στο Ψυχρό του Οροπεδίου

Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

Σε άμεση κινητοποίηση το νοσοκομείο Χανίων

Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί του ΒΟΑΚ

Και στον Ανισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού

Αλλάζει ο καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται έντονες…

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά

Συναγερμός και στο ΠαΓΝΗ καθώς μία βδομάδα πριν είχε νοσηλευτεί

«Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του…

Σπαρακτικά τα λόγια των τραγικών γονιών του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα…

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.