Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Εφημερία για κλάματα, το Σάββατο το βράδυ στο Βενιζέλειο!

Εφημερία για κλάματα, το Σάββατο το βράδυ στο Βενιζέλειο!

Νοσοκομεία | 18/11/2012 - 19:17
Εφημερία για κλάματα, το Σάββατο το βράδυ στο Βενιζέλειο!
Μόνο ατμόσφαιρα νοσοκομείου δεν θύμιζε εχθές το βράδυ το νοσοκομείο της πόλης μας, ενώ εφημέρευε. Δύο πολύ χαρακτηριστικά περιστατικά που μας καταγγέλθηκαν αποδεικνύουν περίτρανα πως αντί οι γιατροί και ο Διευθυντής των Τ.Ε.Π. να ασχολούνται με την περίθαλψη των ασθενών, είχαν άλλα σπουδαιότερα να κάνουν.

Ας ξεκινήσουμε απ’τους γιατρούς στο Παθολογικό Τμήμα των Τ.Ε.Π.

Όταν παρέλαβαν επείγον περιστατικό με έντονο κοιλιακό άλγος, το οποίο μάλιστα είχε μόλις πριν δύο μέρες  πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο με διαγνωσμένη σοβαρή λοίμωξη στη κοιλιακή χώρα, με ελαφρά την καρδία το άφησαν να φύγει ενώ συνέχιζε να πονάει.

Αρνήθηκαν να του κάνουν αξονική τομογραφία, ενώ την είχε ανάγκη, του έβγαλαν μία ακτινογραφία θώρακος!!!..συνέστησαν Depon και πρότειναν να επισκεφτεί την επόμενη μέρα το ΠΑ.Γ.Ν.Η!

Οι συνοδοί του ασθενούς παρακαλούσαν για πιο ενδελεχή έλεγχο, εισπράττοντας αντί αυτού την αποστομωτική απάντηση:

"Δεν μπορούμε να κάνουμε αξονική τομογραφία γιατί στις εφημερίες δεν χρησιμοποιούμε σκιαγραφικό. Για να είσαστε πιο σίγουροι πάρτε την ασθενή στο σπίτι κι ελάτε Δευτέρα – Τρίτη να γράψουν μία αξονική".

Ρώτησε ο συνοδός ‘’Θα την κάνουμε άμεσα, γιατί πονάει πολύ ο ασθενής’’;

Η απάντηση ήταν ‘’αυτό θα το κρίνει ο γιατρός’’.


Έξω στους διαδρόμους των Τ.Ε.Π. άλλα τραγελαφικά διαδραματιζόταν εκείνη την ώρα


Ο Διευθυντής των Τ.Ε.Π. με εξοργιστικά προσβλητικό τρόπο έδιωχνε τους συνοδούς των περιστατικών ασχέτως της ανάγκης των δεύτερων για την παρουσία τους και μάλιστα σε όσους δεν συμμορφωνόταν καλούσε και τη security.

Η κατάσταση κορυφώθηκε όταν η ανάρμοστη συμπεριφορά του ξέσπασε σε μία ασθενή του χειρουργικού τμήματος που την έβρισε και την ανάγκασε να εγκαταλείψει τα Τ.Ε.Π. μαινόμενη κρατώντας τον ορό της. Εκείνος φώναζε ‘’ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Θα σε κλείσω στα κρατητήρια’’.

Πράγματι σε λίγο κατέφθασε η άμεσος δράση αναζητώντας την ασθενή που ‘’αυθαδίασε’’ μόνο και μόνο με την παρουσία της τον Διευθυντή. Ματαίως όμως οι αστυνομικοί έψαχναν την ασθενή και τον Διευθυντή!

Το περιπολικό έφυγε αφήνοντας την εξής σύσταση προς τον Διευθυντή, σε ένα από τους security: ‘’Άλλη φορά να του πείτε να ξέρει πότε μας καλεί γιατί εμείς αφήσαμε επείγοντα περιστατικά για να έρθουμε στο Βενιζέλειο. Να του πείτε ότι η Αστυνομία μάνισε’’!

Συμπέρασμα: Ένας συμπολίτης μας έφυγε συνεχίζοντας να πονά στην κοιλιά του, χωρίς να ξέρει γιατί (μακάρι να ξημερώθηκε ο άνθρωπος), μία συμπολίτης μας εκδιώχθηκε κακήν κακώς με τον ορό στο χέρι, ένα περιπολικό της Αστυνομίας για το καπρίτσιο του ‘’θιγμένου’’ Διευθυντή των Τ.Ε.Π. (που απ’ότι μάθαμε πολύ συχνά διαπληκτίζεται με τους ασθενείς και καλεί την Αστυνομία) έτρεχε δίχως λόγο μες στη νύχτα και οι γιατροί της εφημερίας κοιμήθηκαν ήσυχοι!!!


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Νοσοκομεία

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.