Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Μαθητές ορμούν στους συμμαθητές τους για να τους πάρουν το κολατσιό!

Μαθητές ορμούν στους συμμαθητές τους για να τους πάρουν το κολατσιό!

Παιδιά & Γονείς | 25/12/2012 - 10:05
Μαθητές ορμούν στους συμμαθητές τους για να τους πάρουν το κολατσιό!
Σοκάρει η αποκάλυψη της καθηγήτριας Ειδικής Αγωγής κ. Ελένης Αρμάου, ότι αυξάνονται τα φαινόμενα βίας λόγω πείνας, από μαθητές σε βάρος συμμαθητών τους!

Η  κ. Αρμάου, η οποία είναι και Οργανωτική γραμματέας της  Ένωσης Φιλολόγων, μιλάει αποκλειστικά στο CretePlus.gr για το φαινόμενο του bullying, των επιθέσεων δηλαδή που εκδηλώνονται από μαθητές σε μαθητές και στο Ηράκλειο.

«Η κρίση έχει χτυπήσει όλο τον κόσμο, συνεπώς και τα άτομα με αναπηρία. Τα στοιχεία που μας έρχονται από την Ε.Ε., αλλά και από έγκυρα ξένα ΜΜΕ, όπως το BBC είναι απογοητευτικά. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω μια αναφορά του BBC το Νοέμβριο του 2011, στην οποία έλεγε ότι η εγκληματικότητα και το bullying στα σχολεία κατά των μαθητών με αναπηρία, έχει αυξηθεί.  Μαθητές επιτίθενται σε συμμαθητές τους για να τους αρπάξουν ένα κουλούρι, το κολατσιό τους!», αναφέρει.

Ενώ περιγράφει την καθημερινότητα που βιώνει η ίδια στα σχολεία της πόλης μας: «Σε όλα τα σχολεία, αλλά ειδικά στα Ειδικά σχολεία, τα παιδιά και οι γονείς, αδυνατούν να πληρώσουν, όχι μόνο τη θεραπεία τους, αλλά και το κολατσιό τους. Είναι σύνηθες φαινόμενο δυστυχώς,  μαθητές να μην κρατάνε φαγητό. Και έτσι μεριμνούμε εμείς να προσφέρουμε κολατσιό, μέσα από το εργαστήριο μαγειρικής του σχολείου μας».

Το "bullying" στα σχολεία                         

 «Ο σχολικός εκφοβισμός, ή αλλιώς bullying (μπούλινγκ), είναι δυστυχώς ένα πολύ συχνό φαινόμενο της εποχής μας, που προκαλεί μεγάλο άγχος, και στα ίδια τα παιδιά-θύματα όπως και στους γονείς τους, που αντιμετωπίζουν συχνά το φόβο και την άρνηση του παιδιού τους να πάει στο σχολείο. Το bullying θεωρείται μια πολυδιάστατη επιθετική συμπεριφορά, η οποία προέρχεται από παιδιά και μπορεί να είναι λεκτική, σωματική ή και ψυχολογική και που επαναλαμβάνεται με σκοπό να βλάψει, να πονέσει και να αναστατώσει το παιδί-θύμα, χωρίς το ίδιο να έχει προκαλέσει άμεσα αυτήν τη συμπεριφορά.

Η πιο διαδεδομένη μορφή του bullying είναι η λεκτική, δηλαδή πειράγματα, απειλές, προσβολές, και μετά ακολουθεί η σωματική μορφή με χτυπήματα, σπρωξίματα και κλοτσιές, όπως και η ψυχολογική του διάσταση, με την έννοια του κοινωνικού αποκλεισμού, της καταστροφής προσωπικών αντικειμένων, του εκφοβισμού, της διάδοσης φημών σχετικά με το θύμα.

Τα ηλεκτρονικά μέσα, όπως είναι τα κινητά τηλέφωνα και το internet, χρησιμοποιούνται και αυτά από τους θύτες με σκοπό να εκβιάσουν και να εκφοβίσουν τα θύματά τους. To φαινόμενο αυτό διαχωρίζεται από τους καβγάδες και την αντιπαράθεση που πολλές φορές δημιουργείται ανάμεσα σε ομότιμα άτομα της ίδιας σωματικής και ψυχολογικής δύναμης.

Το bullying αφορά μια κατάσταση που εκδηλώνεται όταν υπάρχει ανομοιογένεια στη σχέση ανάμεσα στο θύτη και στο θύμα, υπάρχει δηλαδή ασύμμετρη σχέση εξουσίας και το θύμα αδυνατεί να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τον εαυτό του όταν παρενοχλείται», επισημαίνει η κ. Κική Μιχαηλίδου, ψυχολόγος μέσω του stirizo.gr.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.