Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Χορτόπιτα με κιμά

Χορτόπιτα με κιμά

Διατροφή | 27/01/2015 - 14:32
Χορτόπιτα με κιμά
Τα ταπεινά χόρτα γίνονται βάση για μια χορταστική πίτα με κιμά και τυριά. Αν δεν σας αρέσει η φέτα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ανθότυρο ή μανούρι. Θα γίνει εξίσου νόστιμη.

Υλικά

Για τη ζύμη
6 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αβγό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2½ - 3 φλιτζάνια νερό χλιαρό
Για τη γέμιση
1 κιλό χόρτα διάφορα για πίτες (καυκαλήθρες, μυρώνια, ραδίκια άγρια, ζοχούς)
400γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη
1 φλιτζάνι κασέρι, τριμμένο
4 αβγά, χτυπημένα καλά
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τη ζύμη: Σε μια λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύρι. Προσθέτετε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το αβγό και το νερό λίγο λίγο. Ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να σταθεί για μισή ώρα.

Βήμα 2

Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη (το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο). Ανοίγετε τις ζύμες σε δύο χοντρά φύλλα και τα σκεπάζετε για να μην ξεραθούν μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Βήμα 3

Για τη γέμιση: Καθαρίζετε και πλένετε τα χόρτα. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε λεκάνη, τα αλατίζετε, τα τρίβετε με τα χέρια και τα αφήνετε σε τρυπητό να στραγγίξουν τα υγρά τους.

Βήμα 4

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και τον καβουρδίζετε ελαφρά. Ρίχνετε λίγο νεράκι και τον αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αλατοπιπερώνετε, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να κρυώσει ελαφρώς.

Βήμα 5

Προσθέτετε τα τυριά και τα χτυπημένα αβγά. Ανακατεύετε καλά και τέλος προσθέτετε στη γέμιση και τα στραγγισμένα χόρτα.

Βήμα 6

Φτιάχνετε την πίτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Στρώνετε αρχικά το μεγαλύτερο φύλλο, στο λαδωμένο ταψί. Ρίχνετε τη γέμιση και την απλώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο και ενώνετε τα δύο φύλλα στις άκρες του ταψιού να κολλήσουν καλά. Αλείφετε την πίτα με λίγο ελαιόλαδο (αν θέλετε μπορείτε να την αλείψετε και με αβγό χτυπημένο) και την χαράζετε. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στις αντιστάσεις. Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή κρύα.

olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.