Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΑνατροπή στο σκηνικό του καιρού - Άνεμοι 8 μποφόρ και πτώση 10 βαθμών

Ανατροπή στο σκηνικό του καιρού - Άνεμοι 8 μποφόρ και πτώση 10 βαθμών

Κρήτη | 13/04/2020 - 23:59
Ανατροπή στο σκηνικό του καιρού - Άνεμοι 8 μποφόρ και πτώση 10 βαθμών
Νέα τερτίπια του καιρού στο δρόμο για το Πάσχα με ανέμους και βροχοπτώσεις

Αντίστροφη μέτρηση για τον εορτασμό του Πάσχα με μια σύντομη μεν αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού την Μ. Τετάρτη. Η ημέρα θα ξεκινήσει με καλοκαιρία, ισχυρούς νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες αλλά από το μεσημέρι αναμένεται γρήγορη αλλαγή σε συννεφιά με βροχή, ενίσχυση των Βοριάδων και γρήγορη πτώση της θερμοκρασίας πιθανά και πάνω από 10⁰C σε λίγες μόνο ώρες.

Και το Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί τη Μ. Τρίτη για ανέμους δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα νότιοι 4 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Όπως αναφέρει: «Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

Ανοιξιάτικες αλλά και προς καλοκαιρινές θα είναι οι καιρικές συνθήκες μετά την Μ. Παρασκευή. «Ευτυχώς θα προσφέρουν μια ψυχολογική στήριξη στον κόσμο του νησιού μας, εύχομαι όμως να κυριαρχήσει και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να περιορισθούμε στον αυτοπεριορισμό μας» , όπως σχολιάζει οΜανώλης Λέκκας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο:

Ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα

Αν και μικρής διάρκειας η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού που αναμένεται να επηρεάσει την Κρήτη την Μ. Τετάρτη, παρόλα αυτά εμφανίζει κάποια φαινόμενα που απαιτούν κάποια προσοχή. Η σύντομη αυτή αλλαγή του καιρού θα προκληθεί από την κίνηση ενός Βαρομετρικού χαμηλού από τις βόρειες ακτές της Αφρικής, και συγκεκριμένα από τον κόλπο της Σύρτης. Το σύστημα αυτό από αύριο Μ. Τρίτη θα κινηθεί προς το Νότιο Ιόνιο και στη συνέχεια με ανατολική πορεία θα περάσει πάνω από το νησί μας, προκαλώντας κάποιες βροχές στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας,  ενώ στην Κρήτη αναμένονται πολύ Ισχυροί, έως και θυελλώδεις,  νοτιάδες με σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας και μεταφορά αρκετής ποσότητας Αφρικανικής σκόνης. Την Μ. Τετάρτη, το Βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί πολύ γρήγορα προς την ανατολική Μεσόγειο αποκαθιστώντας ένα πολύ Ισχυρό Βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο,  και στο νησί μας,  ενώ παράλληλα η εισβολή μιας πολύ ψυχρότερης αέριας μάζας από τα βόρεια θα προκαλέσει βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα δεν θα διαρκέσουν πολύ και αναμένεται από την Μ. Πέμπτη κιόλας να αποκατασταθεί και πάλι ο καλός καιρός. Οι καλές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια, εξασθενημένους ανέμους και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει κάθε μέρα και λίγο υψηλότερα θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού από την Μ. Παρασκευή μέχρι και την ημέρα του Πάσχα.

Για αύριο Μ. Τρίτη αναμένεται καλός καιρός στην Κρήτη με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο αραιές υψηλές νεφώσεις.  Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις, το πρωί ασθενείς αλλά σταδιακά θα ενισχύονται, κυρίως σε δυτικές και βόρειες περιοχές της Κρήτης.  Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε δυτικές περιοχές του Ν. Χανίων , ανατολικά του Δ. Αποκώρονα, στα βόρεια τμήματα των  Νομών Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου καθότι η ένταση των ανέμων θα ξεπεράσει τα 7, κατά τόπους και τα 8 Μποφώρ. Οι ενισχυμένοι αυτοί άνεμοι θα διατηρηθούν έως και τις πρωινές ώρες της Μ. Πέμπτης οπότε θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν. Μετά το μεσημέρι της Μ. Τρίτης αναμένεται να ξεκινήσει και μια πιο σημαντική μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στο νησί μας η οποία θα κορυφωθεί το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λίγο υψηλότερα επίπεδα με την Μέγιστη να φθάνει στους 20⁰C.

Το πρωί της Μ. Τετάρτης θα επικρατεί γενικά καλός καιρός στο νησί μας αλλά με ενισχυμένους τους Νότιους ανέμους, αρκετή σκόνη στην ατμόσφαιρα και  σημαντικά αυξημένες τις ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας. Από τις μεσημβρινές ώρες της Μ. Τετάρτης αναμένεται να ξεκινήσει η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού. Οι νεφώσεις θα αρχίσουν να αυξάνουν πολύ γρήγορα και θα ξεκινήσουν και οι βροχές αρχικά από τα δυτικά της Κρήτης και σταδιακά θα επεκταθούν και ανατολικότερα. Δεν αναμένεται ιδιαίτερη ένταση των βροχοπτώσεων και θα περιοριστούν κυρίως σε βόρειες περιοχές του νησιού ενώ στα νότια τμήματα οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ καλύτερες και μόνο κατά τόπους μπορεί να σημειωθεί κάποια ασθενής παροδική βροχή. Από το μεσημέρι όμως θα ξεκινήσουν και Βόρειοι άνεμοι οι οποίοι σταδιακά θα ενισχυθούν φθάνοντας τις βραδινές ώρες στα 6 – 7 Μποφώρ, κατά τόπους έως και 8 Μποφώρ στα πελάγη αλλά και σε νότιες περιοχές του νησιού.  Η θερμοκρασία θα προλάβει μέχρι το Μεσημέρι της Μ. Τετάρτης να φθάσει στους 24⁰C, κατά τόπους στα βόρεια τμήματα του νησιού ακόμη υψηλότερη, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα υποχωρήσει πολύ γρήγορα σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα.

Την Μ. Πέμπτη αναμένεται να αποκατασταθεί το ανοιξιάτικο και πάλι σκηνικό του καιρού με λίγες νεφώσεις το πρωί, στα ορεινά κυρίως , τους Βόρειους ανέμους να διατηρηθούν αρκετά ενισχυμένοι μέχρι και τις απογευματινές ώρες οπότε και θα εξασθενήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία το πρωί της Μ. Πέμπτης θα σημειώσει αρκετά χαμηλές τιμές, ιδιαίτερα στα ορεινά και στην ενδοχώρα, ενώ οι μέγιστες θα ανέβουν προς τους 16⁰C για τα βόρεια τμήματα, έως και 18⁰C για τα νότια.

Από την Μ. Παρασκευή και μετά αναμένεται να διατηρηθεί ένα πολύ καλό σκηνικό του καιρού με ηλιοφάνεια (επανεμφανίζεται δυστυχώς μια μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στο νησί μας στα πλαίσια της εποχικότητας της ) και  ανέμους Βορειοδυτικών έως και Δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις όμως που δεν θα ξεπερνούν τα 3 – 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώνει σταδιακή άνοδο και την ημέρα του Πάσχα οι μέγιστες τιμές θα διαμορφωθούν αρκετά πάνω από τους 20⁰C.

neakriti.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

72 χρόνος έπαθε ανακοπή έξω από τράπεζα

Το περιστατικό έγινε στη Νεάπολη

Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν τους υποψήφιους των Πανελληνίων…

50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για τα εξεταστικά κέντρα

«Ορφανή» φυτεία βρήκαν οι αρχές στον Μυλοπόταμο

Σε εξέλιξη οι έρευνα για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Καζίνο στην Κρήτη: Επισπεύδει το διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ

Το… «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης είναι προ των πυλών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ….συστήνεται ξανά!

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, 20 Ιουνίου

Mικρή Μαντλίν: Φως στο μυστήριο - Μάρτυρας «κλειδί» στην…

Ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε κρατηθεί σε φυλακή των Χανίων, φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης εξαφάνισης της 3χρονης Βρετανίδας

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε σοβαρή κατάσταση ο 60χρονος του χθεσινού τροχαίου στα…

Το αυτοκίνητο του "καρφώθηκε" σε χωράφι με ελιές

Εξαφάνιση Ευαγγελίας Λυτινάκη: «Έχει δολοφονηθεί» λένε…

Νέα στοιχεία για την μυστηρίωδη εξαφάνιση της Χανιώτισσας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα…

Τι αναφέρει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Νέο τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες

Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Άνοιξε ο δρόμος για τη… νέα Creta Farms

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Κρήτη: Επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο – «Δώστε λεφτά…

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ επισημαίνει ότι με τα δάνεια που δόθηκαν δε στηρίχτηκαν παρά ελάχιστες επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη να στηριχτούν.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο εργάτης…

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα εν όψει καλοκαιριού

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π. Ε. Χανίων

Το καλοκαίρι ξεκινάει με νεφώσεις και βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων ωρών - Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν…

Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο ήταν αισθητές στην Μεγαλόνησο - Ο πρώτος ήταν εντάσεως 4,2 κλίμακας Ρίστερ και ο δεύτερος 4,4

Καιρός: «Βουτιά» υδραργύρου έως και 11 βαθμούς σε σχέση…

Εντυπωσιακές μεταβολές του καιρού τον Μάιο

Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή

Ο οδηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Νίκος Σειραγάκης: Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει…

Αναβολή για την Πέμπτη έλαβε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών πήρε αναβολή για σήμερα Πέμπτη

Κορωνοϊός: Αρνητικό και το τρίτο τεστ για τον 87χρονο

Σήμερα το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο

Είχαν πάει για παράνομο κυνήγι στην Κίσσαμο

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Στο νοσοκομείο ένας ποδηλάτης μετά από σύγκρουση

Σε διασταύρωση καρμανιόλα των Χανίων

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο τεστ του 88χρονου στα…

Το πρώτο τεστ του ηλικιωμένου είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό την Κυριακή 24 Μαΐου

IX «τούμπαρε» μέσα στο Ηράκλειο μετά από «τρελή» πορεία

Προβληματισμός για τα τροχαί μέσα στις πόλεις

Tον εντόπισε νεκρό η σύζυγος του

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στις 30 Μαΐου

Στο Κέντρο του Ηρακλείου από 09:30 – 13:30

Μετά την καραντίνα έκαψαν... Ιούδα!

Ετεροχρονισμένα το έθιμο, λόγω covid-19, στο Ψυχρό του Οροπεδίου

Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

Σε άμεση κινητοποίηση το νοσοκομείο Χανίων

Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί του ΒΟΑΚ

Και στον Ανισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού

Αλλάζει ο καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται έντονες…

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά

Συναγερμός και στο ΠαΓΝΗ καθώς μία βδομάδα πριν είχε νοσηλευτεί

«Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του…

Σπαρακτικά τα λόγια των τραγικών γονιών του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα…

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.