Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΑκύρωση καρναβαλιών: Στα 10 εκ. ευρώ η ζημιά στο Ρέθυμνο, λέει ο δήμαρχος

Ακύρωση καρναβαλιών: Στα 10 εκ. ευρώ η ζημιά στο Ρέθυμνο, λέει ο δήμαρχος

Κρήτη | 28/02/2020 - 07:59
Ακύρωση καρναβαλιών: Στα 10 εκ. ευρώ η ζημιά στο Ρέθυμνο, λέει ο δήμαρχος
Τι λένε οι 5 δήμαρχοι της Κρήτης με τα μεγαλύτερα καρναβάλια μετά την απόφαση Κικίλια

Σε… αναβρασμό βρίσκεται και η Κρήτη εξαιτίας της απόφασης του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια για την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων της χώρας μετά τα τρία κρούσματα που βρέθηκαν θετικά σε κορωνοϊό.

Για ζημιά εκατομμυρίων κάνει λόγο, μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης σε περίπτωση που αυτή η υπουργική απόφαση γίνει πράξη.

Ο ίδιος περιμένει να δει γραπτώς την κοινή υπουργική απόφαση αν και όπως τονίζει η… ζημιά έχει ήδη γίνει.

«Περιμένουμε να βγάλει ο υπουργός την ΚΥΑ, να δούμε ακριβώς τι ορίζει η απαγόρευση. Προφανώς όμως η ζημιά έχει γίνει και δε νομίζω να μπορεί να αποκατασταθεί με νεότερες αποφάσεις. Εδώ στο Ρέθυμνο ο κόσμος είναι μουδιασμένος. Η πόλη περιμένει να φιλοξενήσει ανθρώπους και τελικά δεν ξέρουμε πόσοι και αν θα έρθουν», επεσήμανε σχετικά ο κ. Μαρινάκης υπογραμμίζοντας παράλληλα πως το κόστος της ζημιάς σε περίπτωση που δεν γίνει το καρναβάλι του Ρεθύμνου ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

«Μιλάμε για τεράστια ζημιά. Οι άνθρωποι είχαν προετοιμαστεί, τα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει, έχει γίνει εφοδιασμός προϊόντων τα οποία δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και δεν ξέρω τι θα γίνουν. Η ζημιά ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Εγώ προσωπικά, εκτός από τους επιχειρηματίες, σκέφτομαι και τους καρναβαλιστές που έχουν θυσιάσει απέραντο χρόνο και χρήμα», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ρεθύμνου τόνισε πως η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου δεν είναι συνετή, ούτε αποτελεσματική.

«Προσωπικά δεν θα πάω κόντρα στην υπουργική απόφαση. Θα την τηρήσω. Ωστόσο, δεν θεωρώ ότι αυτή η απόφαση είναι συνετή και αποτελεσματική. Αν είναι να έρθει ο κορωνοϊός θα έρθει ότι και να κάνουμε. Όπως πήγε εκεί που πήγε. Αν είναι επικίνδυνες οι υπαίθριες συναθροίσεις, οι μαζικές μεταφορές προσώπων με τα ΜΜΜ τι είναι», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Ρεθύμνου ανέφερε ότι είναι σε επικοινωνία με τους υπόλοιπους δήμους της Ελλάδος που έχουν ανάλογα καρναβάλια ώστε να δουν από κοινού πώς θα αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο ζήτημα λέγοντας όμως πως «τα θέματα αποζημίωσεων, αποκαταστάσεων ή το τι μπορούμε να διεκδικήσουμε είναι της επόμενης ημέρας αφήγησης κι όχι της σημερινής».

Τέλος, στο Ρέθυμνο το βράδυ αναμένεται η συνεδρίαση των καρναβαλικών ομάδων της παρέλασης προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν μετά την υπουργική απόφαση.

Γ. Σέγκος (δήμαρχος Χερσονήσου για καρναβάλι Μαλίων): «Θα εφαρμόσουμε την απόφαση αν και θα έχουμε ζημιά»

Εν αναμονή της υπουργικής απόφασης είναι και ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος ως προς το καρναβάλι των Μαλίων.

«Δεν γνωρίζουμε αν στη λίστα που υπάρχει στην υπουργική απόφαση συμπεριλαμβάνονται τα Μάλια ωστόσο εμείς ως δήμος θα εφαρμόσουμε τις οδηγίες του υπουργείου», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο κ. Σέγκος.

Παράλληλα, τόνισε πως σε περίπτωση που δεν γίνει το καρναβάλι τότε η ζημιά θα είναι μεγάλη.

«Η ζημιά θα είναι μεγάλη αλλά όχι καταστροφική, όπως συμβαίνει με άλλους δήμους που η οικονομία της πόλης στηρίζεται σε αυτές τις εκδηλώσεις. Το Μαλιώτικο καρναβάλι είναι διαφορετικά στημένο. Όμως και πάλι είναι μία σημαντική ένεση για την τοπική κοινωνία και επιχειρηματικότητα γι’ αυτή τη περίοδο καθώς για δέκα μέρες ανοίγουν μαγαζιά, υπάρχει ζωή και όλη η κοινωνία είναι εκεί», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Σέγκος.

Αντ. Ζερβός (δήμαρχος Αγίου Νικολάου): «Μεγάλο πλήγμα αν δεν γίνει το καρναβάλι»

Αναστάτωση έχει προκληθεί και στο δήμο Αγίου Νικολάου με τον δήμαρχο, Αντώνη Ζερβό, να καλεί συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς για να κανονίσουν τα επόμενα βήματά τους.

«Περιμένουμε να δούμε την υπουργική απόφαση για να δούμε πώς θα κινηθούμε. Σε περίπτωση όμως που δεν γίνει το καρναβάλι όπως αντιλαμβάνεστε θα είναι μεγάλο πλήγμα. Τα μαγαζιά και τα ξενοδοχεία έχουν ετοιμαστεί, ο κόσμος έχει διαθέσει χρήματα. Είναι ένα ζήτημα που δημιουργεί θέματα για τον κόσμο που είναι έτοιμος, που ήθελε να διασκεδάσει. Τα μαγαζιά επίσης ήταν έτοιμα για δουλειά ένα τριήμερο» τόνισε σχετικά ο κ. Ζερβός.

Γ. Ζερβάκης (δήμαρχος Σητείας): «Οι εστιάτορες αποφάσισαν να κάνουν εκδηλώσεις – Ως προς το καρναβάλι περιμένουμε»

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης αποφάσισε, μετά από συνεδρίασή του, να κάνει τις προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του καρναβαλιού, ωστόσο η παρέλαση είναι ακόμα υπ’ αμτόν.

«Εμείς επίσημο έγγραφο στο δήμο δεν έχουμε πάρει ακόμα. Εμείς περιμένουμε το έγγραφο για να πάρουμε θέση. Ωστόσο οι καταστηματάρχες αποφάσισαν να κάνουν τις εκδηλώσεις», επεσήμανε ο δήμαρχος της Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως σε περίπτωση που δεν γίνει το καρναβάλι θα υπάρχει μεγάλο αντίκτυπο στην πόλη.

«Εδώ και καιρό γίνονται προετοιμασίες για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και την καρναβαλική παρέλαση. Έχουν πληρωθεί κάποιοι άνθρωποι και υπηρεσίες, έχουν προετοιμαστεί τα καταστήματα. Καταλαβαίνετε ότι θα υπάρχει μεγάλο αντίκτυπο και στην τοπική κοινωνία και στην τοπική οικονομία. Είμαστε που είμαστε στα χάλια μας ήρθε κι αυτό», τόνισε ο κ. Ζερβάκης.

Δήμος Γόρτυνας: Ακολουθούμε την απόφαση του υπουργείου

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Γόρτυνας αναφέρει πως θα ακολουθήσει την απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας σχετικά με την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ο Δήμος Γόρτυνας θα ακολουθήσει την απόφαση του υπουργείου.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Λευτέρης Κοκολάκης δήλωσε στο cretapost «αύριο θα έχουμε μία συνάντηση με τον Σύλλογο στη Γέργερη όπου γίνονται τα Αποκριγιώματα αλλά και την Αγία Βαρβάρα για να δούμε τι θα κάνουμε».

cretapost.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

Παραδόθηκε οικίσκος στην ΤΟΜΥ Χερσονήσου

Από τον δήμαρχο Γιάννη Σέγκο

Πυροσβεστικό όχημα και ΙΧ συγκρούστηκαν στο Τυμπάκι

Ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφριά

Γαύδος: «Συναγερμός» για Ιταλικά καΐκια που έδεσαν στο…

Άμεση κινητοποίηση από τις τοπικές αρχές - Το μήνυμα της δημάρχου Λίλιαν Στεφανάκη προς τους κατοίκους του ακριτικού νησιού

Εφιαλτικές στιγμές για ηλικιωμένη: Της έσφιξαν το λαιμό…

Σοκάρει η κατάθεση της 79χρονης στις αρχές – Απολογούνται οι δράστες

Ιατρικός αναπνευστήρας διά… χειρός φοιτητών της Κρήτης

Κατασκευάστηκε σε μία βδομάδα – Σε 3D εκτυπωτή

10 Πρακτικές Συμβουλές Διαχείρισης της Ενδο-οικογενειακής…

Την περίοδο του εγκλεισμού στο σπίτι λόγω COVIT-19

Τον Απρίλιο η μεταμόσχευση μυελού των οστών από τον Κρητικό…

«Χείρα φιλίας από την Κρήτη στα Άδανα» το πρωτοσέλιδο της «Χουριέτ»

Το «στοίχημα» της Κρήτης και το δεύτερο «κύμα» κορωνοϊού

«Βοήθησε ο έγκαιρος αποκλεισμός της Κρήτης», ανέφερε στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV ο επιδημιολόγος Τάκης Παναγιωτόπουλος

Η 53χρονη από το Λασίθι περιγράφει την εμπειρία της…με…

«Ευχαριστώ το Θεό που δεν κόλλησε κανένας άλλος»

Πανελλήνιες 2020: Τι προτείνουν οι εκπαιδευτικοί της Κρήτης

Τι αναφέρουν στο cretapost οι Ζ. Ρηγάκης (πρόεδρος ΕΛΜΕ) και Γ. Μακράκης (πρόεδρος Συλλόγου Δ. Θεοτοκόπουλος)

Ανακοίνωση των Μινωικών Γραμμών για τον 48χρονο ναυτικό…

«Τηρούμε πιστά τις οδηγίες και τις επισημάνσεις του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, για την πρόληψη και υγιεινή κατά της διασποράς του κορωνοϊού»

Οι εκτιμήσεις για έξοδο από την επιδημία στην Κρήτη - Τι…

Για να συζητήσουμε για χαλάρωση των μέτρων πρέπει να φτάσουμε στο απόλυτο μηδέν τουλάχιστον για δύο εβδομάδες όσον αφορά τα κρούσματα

Στο επίκεντρο οι ιρλανδικές διαβάσεις στο Λασίθι

Διανομή ενημερωτικών πινακίδων με προειδοποιητικό περιεχόμενο σε περίπτωση πλημμυρών, σε ιρλανδικές διαβάσεις

Ο αέρας έριξε… πεύκο σε ταράτσα σπιτιού

Κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική

Ενδο-οικογενειακή βία σε περίοδο καραντίνας - 10 συμβουλές…

Για κάποιες οικογένειες ή κάποιες σχέσεις, η καραντίνα κρύβει κινδύνους.

Αλλαγές στα δρομολόγια εξαιτίας… απαγορευτικού

Η ανακοίνωση των Μινωικών Γραμμές

Τον Απρίλιο οι υπογραφές για την ηλεκτρική διασύνδεση…

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι

Συγκινημένη η 63χρονη επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου που…

Πολύ καλά εξελίσσεται η υγεία της 63χρονης από την Αργεντινή που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Πολύπλοκη η υπόθεση του 48χρονου - Εντετελμένος του υπουργείου…

Εργαζόμενος σε πλοίο νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο Ρέθυμνο

Έραψαν μάσκες και τις παρέδωσαν στους αστυνομικούς του…

Συγκινητική η προσφορά των εθελοντών

Συνεχίζεται η διανομή κατ΄ οίκον στους ωφελούμενους του…

Συνολικά οι ωφελούμενοι είναι 2.557

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας της 63χρονης από την Αργεντινή

Το μήνυμα του διευθυντή της ΜΕΘ Ανέστη Κιούλπαλη

«Έφυγε» από τη ζωή ο Τάκης Χάσικος

Ήταν ο εμπνευστής των βενετσιάνικων στολών του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, του οποίου η ιδιαίτερη αισθητική και τα πρωτότυπα σχέδια κοσμούσαν κάθε χρόνο τα κοστούμια…

Ημερομηνία – σταθμός: Το Πανεπιστήμιο Κρήτης προβλέπει…

Πότε η Ελλάδα θα τελειώσει με τη δύσκολη "μάχη"

«Θεριεύει» η μαύρη αγορά της κομμωτικής για μια... φρεσκοβαμμένη…

Απίστευτες καταστάσεις για γέλια κ για κλάματα - Προειδοποιεί ο Σύνδεσμος Κουρέων-Κομμωτών Ηρακλείου πριν προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Λιγότερα θύματα στο βωμό του Μολώχ της ασφάλτου ελέω κορωνοϊού

"Στο 65% μειώθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη το τελευταίο εξάμηνο"

Σκάφος με έξι επιβάτες εξέπεμψε SOS ανοιχτά της Κρήτης

Ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι Ηρακλείού

Καιρός:Βροχές, καταιγίδες και χιόνια,συνθέτουν το σκηνικό…

Κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει τη χώρα μας από το Σάββατο σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, θα συνεχίζει να επηρεάζει την χώρα μας μέχρι και την Τρίτη

Κρητικός στο Λονδίνο περιγράφει τι βίωσε με τον κορωνοϊό

«Ο συγκεκριμένος ιός είναι σαν όπλο, μπαίνει στο σώμα σου να σε σκοτώσει»

Κέντρο Υγείας μόνο για κορωνοϊό όλο το 24ωρο και στην Κρήτη

Τα Κέντρα Υγείας COVID-19 θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά στο δίκτυο των νοσοκομείων και αφορούν Κ.Υ. στον αστικό ιστό μεγάλων πόλεων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα,…

Συγκεντρώνουν μέλι για το «Χαμόγελο του παιδιού»

Μετά από σχετικό αίτημα του Συλλόγου

Νέο εξιτήριο ασθενούς με κορωνοϊό στην Κρήτη

Καλά στην υγεία του και ο 58χρονος ιερέας στο Ρέθυμνο

Λασίθι: Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια…

Σοβαρά τραυματίστηκε αστυνομικός στον Άγιο Νικόλαο κατά την διάρκεια επιχείρησης για την σύλληψη δραστών που κατείχαν και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες.

Κακοκαιρία με δύο «πρόσωπα»: Χειμώνας στην Ελλάδα, αλλά……

Ζεστός ο καιρός στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο

COVID και ηλεκτρονικές αγορές: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Oδηγίες εξέδωσε ο Συνήγορος του Καταναλωτή

Εξιτήριο για Κρητικιά που είχε νοσήσει από κορωνοϊό

Η 53χρονη νοσηλευόταν για 14 ημέρες στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Κλειστή η «ηλεκτρονική τάξη» για χιλιάδες μαθητές – Δυσκολεύονται…

Ανεπαρκής και η τηλεκπαίδευση στην Ελλάδα

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.