Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



«Το νοσοκομείο Ρεθύμνου καταρρέει»- Με ένα πανό τα είπαν όλα οι εργαζόμενοι

«Το νοσοκομείο Ρεθύμνου καταρρέει»- Με ένα πανό τα είπαν όλα οι εργαζόμενοι

Κρήτη | 29/10/2015 - 08:30
«Το νοσοκομείο Ρεθύμνου καταρρέει»- Με ένα πανό τα είπαν όλα οι εργαζόμενοι
Στη διάρκεια της παρέλασης που πραγματοποιήθηκε χθες, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ρεθύμνου, υπενθύμισαν στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις, πως η Δημόσια Υγεία καταρρέει.

Το νοσοκομείο βρίσκεται υπό μεγάλο κίνδυνο, ενώ ήδη η λειτουργία κάποιων κλινικών είναι προβληματική. Υπενθυμίζεται ότι ήδη οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας, αφού πλέον δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν άλλες εφημερίες, καθώς έχουν υπερβεί το πλαφόν της υπερωριακής εργασίας.

Ήδη τα πρώτα προβληματα έχουν φανεί στο νοσοκομείο από την απουσία των γιατρών και είναι επιτακτική ανάγκη να επιλυθούν, ειδάλλως το επόμενο διάστημα το νοσοκομείο θα βρεθεί προ αδιεξόδου.

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί αποφάσισαν να σταματήσουν τις υπερωρίες με αποτέλεσμα να μείνουν ακάλυπτα νευραλγικά τμήματα και κλινικές του νοσοκομείου

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της απόφασης της Γενικής τους Συνέλευσης αναφέρεται:

"Δυστυχώς η κατάσταση στο ΕΣΥ και ως εκ τούτου και στο νοσοκομείο μας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εν μέσω της υπάρχουσας κρίσης, το Γ. Ν. Ρεθύμνου αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες του κόσμου για δημόσια περίθαλψη. Αυτό δεν εκφράζεται μόνο στην έλλειψη υλικών (όπως από καιρό παρουσιάζεται από την διοίκηση ως το μόνο πρόβλημα) αλλά και από την τραγική υποστελέχωση των τμημάτων.

Το προσωπικό του νοσοκομείου εδώ και μήνες, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή του νοσοκομείου σε λειτουργία, καλείται να δουλέψει υπερωριακά σε συνθήκες ψυχικής και σωματικής εξουθένωσης, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Ένα μεγάλο θέμα που προκύπτει λόγω της υποστελέχωσης είναι το γεγονός ότι οι ειδικευόμενοι ιατροί καλούνται να εφημερεύουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών χωρίς την παρουσία ειδικού ιατρού. Δεδομένου ότι ο κάθε ειδικευόμενος βρίσκεται σε φάση εκπαίδευσης, είναι επισφαλές να πέφτει στους ώμους του αυτό το τεράστιο μερίδιο ευθύνης.

Ως ειδικευόμενοι θεωρούμε ότι η λειτουργία του νοσοκομείου δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό αυτές τις συνθήκες. Το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, έχει φτάσει στα όρια της αντοχής του. Οι λύσεις που προτείνονται από τους αρμόδιους (Διοίκηση, ΔΥΠΕ, Υπουργείο) είναι «λύσεις» προχειρότητας, που υποβαθμίζουν το νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας. Έχουμε κάνει υπομονή για καιρό, δουλεύοντας εθελοντικά, χωρίς να βλέπουμε σημάδια βελτίωσης. Για το λόγο αυτό, προχωράμε σε επίσχεση εργασίας και δηλώνουμε ότι:

• ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΙΑΤΡΟ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ 24ΩΡΗ ΒΑΣΗ.

• ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ!!

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ 

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ Γ. Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ".


Το ΚΚΕ για την υποστελέχωση σε τμήματα φυσικοθεραπείας Νοσοκομείου Ρεθύμνου – Γ.Ν Βενιζελείου.

Η πολιτική της περικοπής των κρατικών δαπανών για κοινωνικές υπηρεσίες και η υπό-χρηματοδότηση των μονάδων Υγείας που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε συνδυασμό με την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας που παίρνει συνεχώς μεγαλύτερες διαστάσεις, έχει οδηγήσει σε όξυνση των προβλημάτων των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και των εργαζομένων τους, στη χειροτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στις λαϊκές οικογένειες της Κρήτης.   

Με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 22 Οκτώβρη οι φυσικοθεραπευτές, των  νοσοκομείων και των Κ. Υγείας του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου μαζί με τα ΔΣ των Σωματείων   πραγματοποίησαν απεργιακή παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης και  καταθέσαν τις προτάσεις και τις διεκδικήσεις τους 

Στην απεργιακή παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης κατατέθηκε συνοπτικό υπόμνημα για τα προβλήματα στα τμήματα φυσικοθεραπείας του Γ.Ν. Ρεθύμνου και των Κέντρων Υγείας του Νομού. καθώς και παρουσίαση των προβλημάτων και στα άλλα νοσοκομεία και συγκεκριμένα και για το Βενιζέλειο

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου (ΓΝΡ) και τα Κέντρα Υγείας οι Φυσικοθεραπευτές δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του νομού. Στον τελευταίο κουτσουρεμένο  οργανισμό του ΓΝΡ ΦΕΚ Β Αρ. Φύλλου 1153 6/5/2014 υπάρχουν πέντε (5) θέσεις ΤΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο υπηρετούν ΜΟΝΟ 2 φυσικοθεραπευτές, και σε όλα τα Κέντρα Υγείας μαζί μόλις άλλοι δυο που πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες όλου του νομού. Επιπλέον, να τονιστεί ότι  η άλλη δομή του νοσοκομείου το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) πρώην ΚΕΚΥΚΑμΕΑ παραμένει κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το τμήμα Φυσικοθεραπείας στο ΓΝΡ χρειάζεται άμεσα εκσυγχρονισμό τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε υποδομές και επιπλέον προσωπικό για να λειτουργήσει σωστά.

Ο εξοπλισμός που διαθέτει το τμήμα φυσικοθεραπείας στο ΓΝΡ είναι μόλις:

Ένα (1)  υπέρηχο, που υπολειτουργεί

Μία (1) διαθερμία που διαρκώς χαλάει

Ένα (1)  δινόλουτρο πολύ παλιό με προβλήματα  

Αντιθέτως το ΚΕΦΙΑΠ  που αποτελεί διατομεακό τμήμα του ΓΝΡ διαθέτει αρκετό εξοπλισμό (όχι πλήρης αλλά αρκετός) αλλά δεν διαθέτει, όχι μόνο Φυσικοθεραπευτή αλλά ούτε ένα υπάλληλο, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό. 

Οι  δυο Φυσικοθεραπευτές που διαθέτει σήμερα το ΓΝΡ καλύπτουν:  

εσωτερικούς ασθενείς στις κλινικές, π.χ. ορθοπεδική, παθολογική αναπνευστική - πνευμονολογική κτλ

μονάδα  εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ)

εξωτερικούς ασθενείς

άτομα με αναπηρία (ΑμΕΑ), παρ’ όλο που δεν υπάρχει καθόλου υποδομή γι’ αυτούς.

Οι  δυο Φυσικοθεραπευτές που διαθέτουν σήμερα τα  Κ. Υγείας  καλύπτουν μόνο τις δυο από τις τέσσερις επαρχίες του νομού. Αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν τα τμήματα φυσιοθεραπείας στο Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής, στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου, επίσης είναι κενή η μια από τις δυο οργανικές θέσεις φυσιοθεραπευτών  του Κ. Υ. Περάματος.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο τελευταίο οργανισμό του νοσοκομείου προβλέπονταν 8 φυσικοθεραπευτές και σήμερα υπηρετούν  μόνο 4. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στην:

Άμεση στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό των παραπάνω φυσιοθεραπευτη¬ρίων του Νοσοκομείου Ρεθυμνου, των Κέντρων Υγείας και του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) με μόνιμη και σταθερή εργασία και όχι συμβάσεις, επικουρικοί, παροχής υπηρεσιών, ώστε απρόσκοπτα να παρέχουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι εκατοντάδες  ασθενείς του νομού για την αποκατάσταση της Υγείας τους.

Ανανέωση του αναγκαίου εξοπλισμού για την αντικατάσταση του παλαιωμένου με σύγχρονο στο Βενιζελειο καθώς επίσης και στη διαμόρφωση ενός πλήρους οργανωμένου τμήματος φυσικοθεραπείας με εκσυγχρονισμένο εξοπλισμό και κατάλληλη υποδομή δεδομένου ότι η διαμόρφωση του είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα – Άμεση χορήγηση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας στους φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές



Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Κρήτη

72 χρόνος έπαθε ανακοπή έξω από τράπεζα

Το περιστατικό έγινε στη Νεάπολη

Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν τους υποψήφιους των Πανελληνίων…

50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για τα εξεταστικά κέντρα

«Ορφανή» φυτεία βρήκαν οι αρχές στον Μυλοπόταμο

Σε εξέλιξη οι έρευνα για τον εντοπισμό των καλλιεργητών

Καζίνο στην Κρήτη: Επισπεύδει το διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ

Το… «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης είναι προ των πυλών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ….συστήνεται ξανά!

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο, 20 Ιουνίου

Mικρή Μαντλίν: Φως στο μυστήριο - Μάρτυρας «κλειδί» στην…

Ένας 50χρονος Γερμανός, που είχε κρατηθεί σε φυλακή των Χανίων, φαίνεται να γνωρίζει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης εξαφάνισης της 3χρονης Βρετανίδας

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σε σοβαρή κατάσταση ο 60χρονος του χθεσινού τροχαίου στα…

Το αυτοκίνητο του "καρφώθηκε" σε χωράφι με ελιές

Εξαφάνιση Ευαγγελίας Λυτινάκη: «Έχει δολοφονηθεί» λένε…

Νέα στοιχεία για την μυστηρίωδη εξαφάνιση της Χανιώτισσας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα…

Τι αναφέρει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Νέο τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες

Προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο

Άνοιξε ο δρόμος για τη… νέα Creta Farms

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

Κρήτη: Επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο – «Δώστε λεφτά…

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ επισημαίνει ότι με τα δάνεια που δόθηκαν δε στηρίχτηκαν παρά ελάχιστες επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη να στηριχτούν.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο εργάτης…

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα εν όψει καλοκαιριού

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π. Ε. Χανίων

Το καλοκαίρι ξεκινάει με νεφώσεις και βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δύο σεισμοί με διαφορά λίγων ωρών - Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν…

Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο ήταν αισθητές στην Μεγαλόνησο - Ο πρώτος ήταν εντάσεως 4,2 κλίμακας Ρίστερ και ο δεύτερος 4,4

Καιρός: «Βουτιά» υδραργύρου έως και 11 βαθμούς σε σχέση…

Εντυπωσιακές μεταβολές του καιρού τον Μάιο

Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή

Ο οδηγός είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Νίκος Σειραγάκης: Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει…

Αναβολή για την Πέμπτη έλαβε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών πήρε αναβολή για σήμερα Πέμπτη

Κορωνοϊός: Αρνητικό και το τρίτο τεστ για τον 87χρονο

Σήμερα το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο

Είχαν πάει για παράνομο κυνήγι στην Κίσσαμο

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Στο νοσοκομείο ένας ποδηλάτης μετά από σύγκρουση

Σε διασταύρωση καρμανιόλα των Χανίων

Αρνητικό στον κορωνοϊό το δεύτερο τεστ του 88χρονου στα…

Το πρώτο τεστ του ηλικιωμένου είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό την Κυριακή 24 Μαΐου

IX «τούμπαρε» μέσα στο Ηράκλειο μετά από «τρελή» πορεία

Προβληματισμός για τα τροχαί μέσα στις πόλεις

Tον εντόπισε νεκρό η σύζυγος του

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή

Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στις 30 Μαΐου

Στο Κέντρο του Ηρακλείου από 09:30 – 13:30

Μετά την καραντίνα έκαψαν... Ιούδα!

Ετεροχρονισμένα το έθιμο, λόγω covid-19, στο Ψυχρό του Οροπεδίου

Κορωνοϊός: 18ο κρούσμα στην Κρήτη

Σε άμεση κινητοποίηση το νοσοκομείο Χανίων

Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί του ΒΟΑΚ

Και στον Ανισόπεδο Κόμβο Αλικαρνασσού

Αλλάζει ο καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται έντονες…

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά

Συναγερμός και στο ΠαΓΝΗ καθώς μία βδομάδα πριν είχε νοσηλευτεί

«Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του…

Σπαρακτικά τα λόγια των τραγικών γονιών του 44χρονου λογιστή από τη Σητεία

Στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μνημόσυνο του πατέρα…

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.