Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Το ΙΤΕ συνεχίζει να προσφέρει στην επιστήμη και την τεχνολογία - Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ανάπτυξης της KALEAO

Το ΙΤΕ συνεχίζει να προσφέρει στην επιστήμη και την τεχνολογία - Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ανάπτυξης της KALEAO

Ηράκλειο | 30/06/2016 - 18:15
Το ΙΤΕ συνεχίζει να προσφέρει στην επιστήμη και την τεχνολογία - Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ανάπτυξης της KALEAO
Εγκαινιάστηκε σήμερα το Κέντρο Ανάπτυξης της KALEAO στην Κρήτη στο ΙΤΕ.

Η KALEAOLtd είναι μία εταιρεία υψηλής τεχνολογίας με βάση το Κέϊμπριτζ της Αγγλίας, η οποία και ξεκίνησε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ).

Ο Δρ. GiampietroTecchiolli, συνιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής της KALEAO, με αφορμή τα εγκαίνια, δήλωσε: «Η KALEAOείναι μία εξόχως καινοτόμος εταιρεία που στοχεύει να φέρει επανάσταση στην αγορά των διακομιστών (servers) επιτρέποντας πραγματική σύγκλιση σε κλίμακα Ιστού μέσω των προϊόντων της. Η Kaleaoείναι μία ευρωπαϊκή εταιρεία με παγκόσμια παρουσία·αξιοποιεί ευρωπαϊκή τεχνολογία λειτουργώντας σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ έχει τον εμπορικό της βραχίονα στις ΗΠΑ.  Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το Κέντρο Ανάπτυξής μας στην Κρήτη, στο ΕΤΕΠ-Κ, και για τη συνεργασία μας με το Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΙΠ) του ΙΤΕ, μέσα από τα οποία προέκυψε η σχεδίαση βασικών συνιστωσών του εμβληματικού μας προϊόντος, KMAX, ενώ ταυτόχρονα εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός Εργαστηρίου Έρευνας και Ανάπτυξης στην Κρήτη, από κοινού με το ΙΠ-ΙΤΕ».

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Στεφανίδης, Διευθυντής του ΙΠ-ΙΤΕ, δήλωσε: «Το ΙΠ-ΙΤΕ είναι ένα ερευνητικό ινστιτούτο διεθνώς αναγνωρισμένο για την αριστεία του στον τομέα των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών.  Στο ΙΠ-ΙΤΕ, πιστεύουμε ακράδαντα ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας θα πρέπει να είναι η καινοτομία στους τομείς υψηλής τεχνολογίας και για το λόγο αυτό εργαζόμαστε μεθοδικά εδώ και πάνω από τρείς δεκαετίες για την προώθηση της επιστήμης και της τεχνολογίας στον τομέα των ΤΠΕ, με ίση έμφαση τόσο στη βασική όσο και στην εφαρμοσμένη έρευνα, στοχεύοντας να φέρνουμε τα αποτελέσματα της έρευνας στην πραγματική οικονομία της Ελλάδας - και της Ευρώπης.  Το ΙΤΕ διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο οικοσύστημα επιστήμης και τεχνολογίας της Κρήτης.  Η μεγαλόνησος διαθέτει έναν ικανό αριθμό ακαδημαϊκών και ερευνητικών οργανισμών του ανωτάτου διεθνούς επιπέδου, και στεγάζει αναπτυξιακές δραστηριότητες υψηλής τεχνολογίας που εδράζονται σε τρείς πυλώνες: την ακαδημαϊκή αριστεία, τη δυνατότητα διεξαγωγής εξαιρετικής ποιότητας έρευνας, και  την ανάδειξη της βιομηχανικής καινοτομίας.  Το ΙΠ-ΙΤΕ εργάζονταν πάντα εντός αυτού του τριγώνου, και είμαι προσωπικά υπερήφανος, ως Διευθυντής του, για το αποτέλεσμα των ασίγαστων προσπαθειών μας και της ενεργής υποστήριξής μας για τη δημιουργία, σε διεθνές επίπεδο, συμβάσεων αδειοδότησης προς τη βιομηχανία, μεταφοράς δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας – φέρνοντας έσοδα από τα αποτελέσματα της έρευνας, και την εκκόλαψη ενός αυξανόμενου αριθμού εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που έχουν την ερευνητική και τεχνολογική τους βάση στην Κρήτη – με την KALEAOνα αποτελεί την πιο πρόσφατη και προεξάρχουσα προσθήκη. Η συστηματική μας προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη δημιουργήσει ορατά θετικά αποτελέσματα στο τοπικό οικοσύστημα ερευνητικής και τεχνολογικής ανάπτυξης και συνεισφέρει επίσης αρχικά στην πρόληψη, και εν τέλει στην αναστροφή, της τάσης “φυγής εγκεφάλων” (braindrain) στον τομέα ενασχόλησής μας».

Ο Καθηγητής JohnGoodacre, συνιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής της KALEAO, προσέθεσε: «Η KALEAOμόλις πρόσφατα απεκάλυψε το KMAX, το επαναστατικό μας προϊόν, το οποίο αξιοποιεί, μεταξύ άλλων, μερικά πολύ χρήσιμα ερευνητικά αποτελέσματα από το ΙΠ-ΙΤΕ και το ερευνητικό έργο EuroServerτου ευρωπαϊκού προγράμματος FP7.  Το KMAX, η εμβληματική λύση που εισάγει η KALEAO, παρέχει άνευ προηγουμένου υπολογιστική πυκνότητα, προσφέροντας, μεταξύ άλλων, έως 1 Terabit(εκατομμύριο Megabit) ανά δευτερόλεπτο παροχή δικτύου προς 192 οκτα-πύρηνα socketsδιακομιστή (server) αρχιτεκτονικής ARMμε 48 θέσεις δίσκων ημιαγωγών (solid-statedisk– SSD) δηλ. 176 TeraBytes(176 χιλιάδες GigaBytes), και όλα αυτά σε χώρο ύψους μόλις 3U(13.3 εκατοστά) μέσα στα συνήθη ικριώματα (racks), με ένα πλαίσιο εφαρμογών “software-defined” κλίμακας Ιστού και με επιτάχυνση από hardware– βλ. www.kaleao.com.  Θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να προσφέρουμε επαναστατικά νέα προϊόντα, και για να είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό προσκαλούμε ενδιαφερόμενους ταλαντούχους νέους επιστήμονες και μηχανικούς να έλθουν να εργαστούν στην KALEAO, ιδιαίτερα εδώ στην Κρήτη».

Ο Καθηγητής Μανόλης Κατεβαίνης, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών και Συστημάτων VLSI(CARV) του ΙΠ-ΙΤΕ σχολίασε: «Είμαστε ευτυχείς που οι τρείς δεκαετίες έρευνας και τα πολλαπλά πρωτότυπα υλικού και λογισμικού συστημάτων που έχουμε κατασκευάσει στο CARV, σε δεκάδες έργων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, περιλαμβανομένου, προσφάτως, του EuroServer, έχουν οδηγήσει σε έναν αριθμό ευκαιριών αξιοποίησης στην πραγματική οικονομία, προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης, με αυτήν εδώ την περίπτωση της KALEAOνα είναι η πλέον πρόσφατη.  Χάρις στο περιβάλλον αξιοκρατίας και παραγωγικότητας μέσα σ’ έναν οργανισμό όπου τα πράγματα “δουλεύουν”, που έχει δημιουργήσει το ΙΤΕ και το Ινστιτούτο Πληροφορικής, το Εργαστήριο CARVμπόρεσε να τριπλασιαστεί σε ανθρωποδύναμη την τελευταία δεκαετία, επιτυγχάνοντας έτσι την κλίμακα που απαιτείται για να μπορεί να προσελκύει επιχειρηματική ανάπτυξη διεθνούς διαμετρήματος.  Συνεχίζουμε να προσκαλούμε, όπως ακριβώς το κάναμε πάντα, ενδιαφερόμενους και ταλαντούχους νέους φοιτητές και ερευνητές να έλθουν και να ενταχθούν στο CARV, στο ΙΠ, και στο ΙΤΕ».

Στ. Αρναουτάκης: «Η τεχνολογική-καινοτόμα πρωτοπορία του ΙΤΕ ανοίγει διεθνώς «γέφυρες» συνεργασίας»


Στην νέα εποχή της γνώσης της τεχνολογίας η Κρήτη πρωτοπορεί και ανοίγει δίαυλο συνεργασίας με χώρες του εξωτερικού, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας πστα εγκαίνια του νέου Κέντρου Ανάπτυξης της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας KALEAO Ltd (UK), παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Κρήτης, του αντιπροέδρου και στελεχών  του ΙΤΕ, Ελλήνων και ξένων ερευνητών, εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων, φοιτητών κ.α

Τα σημερινά εγκαίνια, όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης,  αποτελούν για την Περιφέρεια Κρήτης,  μια αναμφίβολη απόδειξη της άριστης επιστημονικής δουλειάς που παράγεται στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, επισφραγίζουν την  σημαντική πορεία που ξεκίνησε από την Ίδρυση του Ιδρύματος, αλλά και την τριαντάχρονη επιτυχημένη και αποτελεσματική δραστηριότητα του Εργαστηρίου CARV του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να περάσει η καινοτομία και τα επιτεύγματα της έρευνας στην τοπική οικονομία και αυτός είναι στόχος για να υπάρξει τόνωση, νέες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη.

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στην Κρήτη τη συνεργασία του ΙΤΕ με την εταιρεία Kαλιό (KALEAO) μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία στον Τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Συγχαίρουμε τα στελέχη  του Ινστιτούτου Πληροφορικής, τον Καθηγητή Μανώλη Κατεβαίνη, καθώς το δικό τους έργο είναι αυτό που προσδίδει υπολογίσιμα αποτελέσματα για την οικονομία και την ανάπτυξη στην Κρήτη. Ενός τόπου, όπου το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλουν σε συνδυασμό με τον ανεξάντλητο πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο, δημιουργούν ένα ευνοϊκό πεδίο για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την βελτίωση των δεικτών ανάπτυξης. Η παρουσία κορυφαίων Πανεπιστημιακών  και Ερευνητικών Ιδρυμάτων που διεξάγουν βασική και εφαρμοσμένη έρευνα σε επίπεδα διεθνούς αριστείας,  ανοίγουν στην Κρήτη την προοπτική να αποτελέσει επιπλέον και μια Περιφέρεια  καινοτομίας. Για το λόγο αυτό αναζητούμε λύσεις που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε τα απαραίτητα οργανωτικά άλματα για να βρεθούμε σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο καινοτομίας σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές. Η καινοτομία είναι η δύναμη, η πρόοδος, που μας οδηγεί στην επόμενη ημέρα, στο μέλλον. Υιοθετούμε μια στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης μέσω της καινοτομίας όπου οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, σε συνέργεια και με άλλους τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η υγεία, η ενέργεια και το περιβάλλον θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας και θα αποτελέσουν γέφυρα προς τις διεθνείς αγορές».

Μετά τις ομιλίες στο αμφιθέατρο του ΙΤΕ, ο Περιφερειάρχης εγκαινίασε με τα στελέχη του ΙΤΕ, και εκπροσώπους της  KALEAO, το Κέντρο Ανάπτυξης της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας KALEAO που βρίσκεται στο τεχνολογικό πάρκο του ΙΤΕ. 


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ηράκλειο

Πωλείται το creteplus.gr για 9,000 Ευρώ.

Ολόκληρη η ιστοσελίδα, και ο κατάλογος επιχειρήσεων. Ιδανικό για σελίδα ειδήσεων αλλά και για οποιαδήποτε επιχείρηση στην Κρήτη.

Ένωση ξενοδοχείων Ηρακλέιου:Αίτημα για μη καταβολή ΦΠΑ…

Αναφορικά σε διαπιστωμένες οφειλές σχετιζόμενες με ανείσπρακτα τιμολόγια

Πυροβολισμοί σε ποιμνιοστάσιο – Συνελήφθησαν δύο αδέρφια

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη, νέο περιστατικό στην Κρήτη

Πέθανε νεαρός που βούτηξε στο Αγιοφάραγγο

Γιατρός προσπάθησε να τον σώσει αλλά ήταν αργά

Άντρας έπεσε στο λιμάνι Ηρακλείου

Περαστικοί τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

Έκανε «γερή μπάζα» - «Μπούκαρε» σε 9 σπίτια & η λεία του ξεπέρασε…

Αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αεροβόλο όπλο, συνολικής χρηματικής αξίας άνω τον 42.000 ευρώ

Άνδρας έπεσε στο ενετικό λιμάνι – Νοσηλεύεται στην Εντατική

Είχαν μπερδέψει τα ρούχα του στα κουπιά μιας βάρκας

Αναστάτωση από φωτιά μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική.

Στο Ηράκλειο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για την παράδοση των…

Θα πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό

Απειλούν με παραιτήσεις γιατροί της Καρδιολογικής

Στα "άκρα" η αντιπαράθεση για τη μεταφορά της Μονάδας Εμφραγμάτων με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά: Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού…

Αρνητικά και τα δείγματα των επαφών του 88χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από επίθεση…

Ο δράστης πριν λίγες ημέρες είχε ξανασυλληφθεί

«Εφιάλτης» για λουόμενο το μπάνιο στη θάλασσα – Τον παρέσυραν…

Συναγερμός στο λιμενικό - Στήθηκε επιχείρηση για την παροχή συνδρομής στον κολυμβητή.

«Συναγερμός» και ιχνηλάτηση στο ΠΑΓΝΗ - Είχε νοσηλευθεί…

Αποτελεί το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα και νοσηλεύεται στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Γυναίκα και παιδί…

Στο σημείο άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Δίνουν το… αίμα τους στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Σε αυτές τις θάλασσες θα κολυμπήσουμε; Λύματα στις Γούβες

Επιστολή δικηγόρων Ηρακλείου: Ανησυχία για πράξεις ομάδας…

«Δεν γίναμε μάρτυρες των αναμενόμενων αντιδράσεων από την πολιτεία για μια ευνομούμενη και δημοκρατική»

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στο Γιόφυρο (δυτικός κλάδος)

Κλειστός την Τετάρτη ο δυτικός κλάδος εξόδου

Κατέληξε η 14χρονη που είχε πέσει από τα Ενετικά Τείχη

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ για 3 μήνες

Θρήνος στη κηδεία του Γιάννη Κατσούνα που σκοτώθηκε στο…

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον άτυχο 33χρονο Γιάννη

Πυροβολισμοί αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο

Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό που κλήθηκε να τη βοηθήσει

Διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο και οι δυο για τις πρώτες βοήθειες

Συνελήφθη με παράνομα πακέτα τσιγάρων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

ΑΣΕΠ: 78 θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν για το Ηράκλειο

Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, που εδρεύει στο Ηράκλειο του Νομού Ηρακλείου,

Στην ΜΕΘ ένα 9χρονο παιδί – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

Το παιχνίδι οδήγησε σε σοβαρή περιπέτεια

Βενιζέλειο: Πως θα γίνονται τα τακτικά και απογευματινά…

Οδηγίες για τη σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών

Αποχή των Δικηγόρων του Ηρακλείου μέχρι και 30 Απριλίου…

Για τις συνθήκες στο Υποθηκοφυλακείο και στο Ειρηνοδικείο

Καταγγελία: Έκοψαν κλήση σε γυναίκα στο Ηράκλειο ενώ διέθετε…

Τι αναφέρει η καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία

Πίσω από τη μάσκα κρύβονται κουρασμένα πρόσωπα….

Το συγκλονιστικό μήνυμα από τα ΤΕΠ του Βενιζελείου

Μαθήματα… σκοποβολής σε παιδί – Αντί για τον στόχο βρήκε…

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη: Σε ποια σημεία μπαίνει «λουκέτο»

Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία των Τειχών και του Καράβολα

Κορωνοϊός: Οι συγκινητικές στιγμές κατά την έξοδο της 63χρονης…

Τι ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Πρώτος νεκρός Κρητικός ομογενής στην Αυστραλία, από κορωνοϊό

Πρόκειται για το Χρήστο Τζανουδάκη, "έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο κι ένα αξιοσέβαστο μέλος της κρητικής κοινότητας"

Έπρεπε να είναι σπίτι λόγω καραντίνας αλλά ήταν... άφαντος

Δικογραφία σε βάρος ενός άντρα που ήρθε από την Ιταλία στο Ηράκλειο και διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σπίτι αν και θα έπρεπε λόγω προληπτικής καραντίνας

Κλείνει η οδός… by pass στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών

Είστε μόνοι στο σπίτι; Μια ομάδα στο Ηράκλειο, μπορεί να…

Η Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου βοηθάει όλους όσοι έχουν ανάγκη, λόγω κορωνοϊού

Καταγγελία για… «αυθαίρετα» πρόστιμα στο Ηράκλειο, λόγω…

Τι απαντά, από την πλευρά της, η αστυνομία

Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ - Καταγγέλλουν…

«Σε συνθήκες χρόνιας ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών, εξοπλισμού και υλικών στις δημόσιες δομές υγείας καλούμαστε να παρέχουμε με αυτοθυσία τις υπηρεσίες μας στην…

Συνελήφθη με παράνομα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 790 πακέτα τσιγάρων και 139 συσκευασίες καπνού

Βενιζέλειο: Αποσωληνώθηκε η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου…

Μετά από 10 τουλάχιστον μέρες μάχης με τον κορωνοϊό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.