Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



To 500X είναι από τα καλύτερα μοντέλα που έχει παρουσιάσει τελευταία η Fiat

To 500X είναι από τα καλύτερα μοντέλα που έχει παρουσιάσει τελευταία η Fiat

Auto Plus | 23/10/2016 - 15:53
To 500X είναι από τα καλύτερα μοντέλα που έχει παρουσιάσει τελευταία η Fiat
Γεγονός είναι πως η Fiat άργησε να μπει στην κατηγορία των SUV, όμως όταν το αποφάσισε το έκανε με το καλύτερο δυνατό γι αυτήν τρόπο, καθώς το μοντέλο που την εκπροσωπεί, το 500Χ, είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στα τρέχοντα δεδομένα.

Κι αυτό γιατί έχει σύγχρονη, χαρακτηριστική εμφάνιση, στυλ, το οποίο άλλωστε περιμένει κανείς από ένα ιταλικό μοντέλο, μοντέρνο και νεανικό εσωτερικό και βέβαια πολλές δυνατότητες προσωποποίησης, προκειμένου να προσαρμόζεται στο lifestyle του εκάστοτε ιδιοκτήτη του. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να επιλέξει κανείς και ανάμεσα σε δύο προσανατολισμούς της εικόνας του, το City Look που είναι ιδιαίτερα σικ και το Off Road look, που όπως λέει και η επωνυμία του τονίζει ακόμα πιο πολύ τα SUV χαρακτηριστικά του.

Από πλευράς μεγέθους -το μήκος του δεν ξεπερνά τα 4,25 μέτρα- τοποθετείται στην πιο δημοφιλή κλάση των SU στη χώρα μας, ενώ στα θετικά του συμπεριλαμβάνονται, πέρα από τις δυνατότητες διασύνδεσης smartphones, τα συστήματα ασφάλειας και το συνολικά πλούσιο εξοπλισμό από τη βασική κιόλας έκδοση και οι άνετοι χώροι, για επιβάτες και αποσκευές (πορτμπαγκάζ από 350 έως και 1.000 λίτρα).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πλήρης γκάμα κινητήρων πετρελαίου του Fiat 500X, η οποία ξεκινά από τον 1.3 MTJ των 95 ίππων, συνεχίζει με τον αντίστοιχο 1.600 με τους 120 ίππους και κορυφώνεται με αυτόν των 2.000 κυβικών και των 140 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά με τετρακίνηση και το αυτόματο κιιβώτιο των 9 σχέσεων.

Οδηγώντας το κορυφαίο 500Χ διαπιστώσαμε, πέρα από τα πολύ καλά δυναμικά χαρακτηριστικά που αφορούν όλες τις εκδόσεις του, το καλά αποθέματα ισχύος του πετρελαιοκινητήρα από χαμηλά, καθώς και την καλή του συνεργασία με το αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων, με το αρκετά γρήγορο kick down. Το κιβώτιο αλλά και η ροπή του τετρακύλινδρου diesel, σε συνδυασμό και με τη στάνταρ τετρακίνηση, αποδεινύονται ιδιαίτερα αποτελεσματικά και όταν το ιταλικό SUV αφήσει την άσφαλτο και κινηθεί πέρα από αυτήν.

Καλές είναι οι εντυπώσεις μας και από την έκδοση των 1.600 κυβικών και των 120 ίππων. Εδώ κινητήριοι τροχοί είναι οι εμπρός, και με το συγκεκριμένο κινητήρα το 500X μπορεί να κινηθεί τόσο σβέλτα (0-100 σε 10,5 δεύτερα, τελική ταχύτητα 186 χλμ./ ώρα) όσο και οικονομικά, μιας και η επίσημη μέση κατανάλωσή του είναι μόλις 4,1 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα, που αντιστοχούν σε εκπομπές CO2 109 γραμμαρίων το χιλιόμετρο.

Για τη συγκεκριμένη περίοδο Fiat 500X 1.6 MTJ διατίθεται με συνολικό όφελος έως 4.700€. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: Keyless Entry, Keyless Go, Traction+, προβολείς ομίχλης ,δερμάτινο τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση, ζάντες αλουμινίου 18'', off road, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, εμπρός προβολείς Bi-Xenon, 6 αερόσακοι, cruise control, σύστημα UConnect με οθόνη αφής 5'', Navigator, Bluetooth, θύρα USB και χειριστήρια στο τιμόνι, πίσω σκούρα κρύσταλλα, πίσω αεροτομή.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.