Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Παιδιά & Γονείς | 30/04/2015 - 13:41
Τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Ανάλυση ΤμημάτωνΛογιστικής και Χρηματοοικονομικής του 5ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum - Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Πειραιά
•    Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης) / Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας

Περιγραφή


Τα τμήματα αυτά ασχολούνται με τον τομέα του λογιστηρίου και του χρηματοοικονομικού σχεδιασμού μιας επιχείρησης (finance). Οι τομείς αυτοί αποτελούν ένα μέρος των τομέων μιας επιχείρησης, όπως φαίνεται στο αρχικό σχεδιάγραμμα. Στόχοι των τμημάτων είναι η προαγωγή και εξειδικευμένη διδασκαλία της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, η σύνδεση με την επιχειρηματική δραστηριότητα και η κατάρτιση στελεχών που ικανοποιούν το πρότυπο του σύγχρονου οικονομικού στελέχους ή διευθυντή.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2015»

Μαθήματα

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα μαθήματα που διδάσκονται στα τμήματα:
ΛΟ. και ΧΡΗ.: Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα και τις Επιχειρήσεις, Μαθηματικά, Μικροοικονομική, Πληροφοριακά Συστήματα, Στατιστική, Εμπορικό Δίκαιο, Μακροοικονομική, κ.ά.
Κατεύθυνση Λογιστικής: Ανάλυση Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων, Διοικητική Λογιστική, Λογιστική Εταιρικών Επιχειρήσεων, Θεωρία Χαρτοφυλακίου, Εργατικό Δίκαιο, Ηλεκτρονικό Εμπόριο- Επιχειρείν, κ.ά.
Κατεύθυνση Χρηματοοικονομικής: Ανάλυση Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων, Διεθνής Χρηματοδότηση και Αγορές, Θεωρία Χαρτοφυλακίου – Ανάλυση Επενδύσεων, Διεθνής Χρηματοδότηση, κ.ά.
ΧΡΗΜ. και ΤΡΑΠ. ΔΙΟΙΚ.: Οικονομική, Χρηματοοικονομική Οικονομετρία, Στατιστική, Μαθηματικά, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Λογιστική, Ποσοτική Ανάλυση Διοικητικών Αποφάσεων, κ.ά.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2015»

Εργασιακά

Οι πτυχιούχοι των τμημάτων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το τμήμα του Ο.Π.Α., είναι οι πλέον κατάλληλοι για τη στελέχωση τόσο των λογιστηρίων όσο και των οικονομικών υπηρεσιών επιχειρήσεων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Επιπλέον, είναι καταρτισμένοι ώστε να λαμβάνουν χρηματοοικονομικές αποφάσεις σε νευραλγικούς φορείς, όπως τράπεζες, λογιστικές - ελεγκτικές εταιρείες, χρηματιστηριακές εταιρείες κ.λπ. Τέλος, οι πτυχιούχοι έχουν τις δυνατότητες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πολύπλοκων διαδικασιών των σύγχρονων λογιστηρίων, των ταχύτατα μεταβαλλόμενων αγορών κεφαλαίου και χρήματος, της εκπόνησης υψηλής ποιότητας χρηματοοικονομικών μελετών, της αξιολόγησης επενδυτικών και επιχειρησιακών σχεδίων και του ελέγχου επιχειρήσεων σε ένα παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον.
Αντίστοιχες δραστηριότητες μπορούν να ασκήσουν και οι απόφοιτοι του τμήματος του Πειραιά, οι οποίοι μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε μια επιχείρηση σε αντικείμενα στα οποία εκπαιδεύονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, όπως:
    Στο ρόλο του Οικονομικού Διευθυντή μιας σύγχρονης επιχείρησης, στην επίτευξη επιχειρηματικών στόχων, στη σύνταξη του προϋπολογισμού, στον οικονομικό προγραμματισμό, έλεγχο και πληροφόρηση, στην εξεύρεση και επένδυση κεφαλαίων κ.λπ.
    Στην οργάνωση τραπεζικών υπηρεσιών και στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας των πελατών και των χρηματοοικονομικών προγραμμάτων τους.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 107, 9-5-2013, Τεύχος Α, Νόμος 4152, Υποπαράγραφος Η.2.: Τροποποίηση του Ν. 2515/1997 και του Π.Δ. 340/1998, Επαγγελματική ταυτότητα Λογιστή Φοροτεχνικού Β΄ τάξης χορηγείται από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος στα μέλη του Ο.Ε.Ε., στους πτυχιούχους τμημάτων Οικονομικής κατεύθυνσης των Πανεπιστημίων, στους πτυχιούχους των Τμημάτων Οικονομικής κατεύθυνσης της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) και στα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις επαγγελματικών προσόντων του Π.Δ. 38/2010 (Α΄ 78). Επαγγελματική ταυτότητα Λογιστή Φοροτεχνικού Α΄ τάξης χορηγείται στα μέλη του Ο.Ε.Ε., στους πτυχιούχους τμημάτων Οικονομικής κατεύθυνσης των Πανεπιστημίων,
στους πτυχιούχους των Τμημάτων Οικονομικής κατεύθυνσης της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) και στα φυσικά
πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις επαγγελματικών προσόντων του π.δ.38/2010, που ασκούν επί τριετία το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτεχνικού Β΄ τάξης.
Τέλος, οι απόφοιτοι εντάσσονται στον Κλάδο Π.Ε. 09, Οικονομολόγων και μπορούν να διοριστούν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγητές.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2015»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (Economic Chamber of Greece), Μητροπόλεως 12-14, Τ.Κ. 10563, Αθήνα, Τηλ.: 210 52.02.250-260-270, Φαξ: 210 52.29.167, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.oe-e.gr/, e-mail: oee@oe-e.gr

Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2015»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 593 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2015»


 Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2015 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook

Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Φροντιστήρια Ανωτάτων Σχολών Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα φροντιστήρια ανωτάτων σχολών του Ηρακλείου, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης Ηράκλειο Κρήτης
Στον κατάλογο του creteplus.gr θα βρείτε καταχωρημένα όλα τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης που υπάρχουν στο Ηράκλειο.
Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών Ηράκλειο Κρήτης
Στον κατάλογο του creteplus.gr θα βρείτε καταχωρημένα όλα τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών του Ηρακλείου.
Φροντιστηριακά Μαθήματα ΑΕΙ Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα εκπαιδευτήρια του Ηρακλείου που παραδίδουν φροντιστηριακά μαθήματα για ΑΕΙ, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Φροντιστηριακά Μαθήματα ΕΑΠ Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα εκπαιδευτήρια του Ηρακλείου που παραδίδουν φροντιστηριακά μαθήματα για ΕΑΠ, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Φροντιστηριακά Μαθήματα ΤΕΙ Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα εκπαιδευτήρια του Ηρακλείου που παραδίδουν φροντιστηριακά μαθήματα για φοιτητές των ΤΕΙ, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.