Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



 Τμήματα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής

Τμήματα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής

Παιδιά & Γονείς | 03/04/2015 - 09:54
Τμήματα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής
Ανάλυση των Τμημάτων Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη)
•    Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πελοποννήσου (Κόρινθος)

Περιγραφή

Τα τμήματα έχουν στόχο να προάγουν την επιστήμη και την έρευνα ιδιαίτερα στους τομείς της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, όπως αυτά διαμορφώνονται στο πλαίσιο της Ε.Ε., της εμβάθυνσης των δομών του κοινωνικού κράτους, της πρόληψης και της ασφάλειας σε συνδυασμό με την κοινωνική ανάπτυξη, της συνεχούς εκπαίδευσης, της εκπαίδευσης ενηλίκων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς και του σχεδιασμού νέων κοινωνικών και εκπαιδευτικών πολιτικών και θεσμών.

Μαθήματα
        
Ενδεικτικά, μερικά βασικά μαθήματα που αποτελούν αντικείμενο διδασκαλίας των συγκεκριμένων τμημάτων είναι τα ακόλουθα:
Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πελοποννήσου (Κόρινθος): Εισαγωγή στην Κοινωνιολογία, Εισαγωγή στο Δίκαιο, Εισαγωγή στην Πολιτική Επιστήμη, Κράτος και Δημόσια Πολιτική Επιστήμη, Οργάνωση του Κράτους, Οργάνωση και Θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κοινωνική και Οικονομική Ιστορία της Ελλάδας και της Ευρώπης, κ.ά.
Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη): Διάσπαση Προσοχής – Υπερκινητικότητα και Παρορμητικότητα, Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Πεδίο – Θεωρία και Μεθοδολογία, Φιλοσοφία της Παιδείας, Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Στατιστική, κ.ά.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2015»


Εργασιακά

Οι απόφοιτοι του τμήματος της Κορίνθου, σύμφωνα με το νόμο 3699/08 (Φ.Ε.Κ. 199, 2/10/2008) για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι απόφοιτοι του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής που έχουν κάποια μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) εντάσσονται στο Π.Ε. 72 (Εκπαιδευτικών Ενηλίκων) και μπορούν να διοριστούν στα νεοσυσταθέντα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ) και στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ).
Όσον αφορά τους αποφοίτους της Μακεδονίας, έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν στους ίδιους ακριβώς χώρους με αυτούς της Κορίνθου, με την επιπλέον δυνατότητα της ενασχόλησης με την εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.), έχοντας επιλέξει την αντίστοιχη κατεύθυνση. Σύμφωνα με το Ν. 3194/2003 οι απόφοιτοι του τμήματος Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής Μακεδονίας, κατεύθυνσης ατόμων με ειδικές ανάγκες, διορίζονται στα Κ.Δ.Α.Υ., στα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., στις Σ.Μ.Ε.Α. και στα Τμήματα Ένταξης, κατά προτεραιότητα. Επιπλέον, έχουν τις κατάλληλες γνώσεις για να εργαστούν στο συγκεκριμένο αντικείμενο στον ιδιωτικό τομέα ως εξειδικευμένοι εκπαιδευτές στην ειδική αγωγή, καθώς επίσης σε αντίστοιχες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, π.χ. σε σχολεία, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κέντρα ψυχικής υγιεινής, δημοτικά και νομαρχιακά κέντρα ψυχοεκπαιδευτικής υποστήριξης.
Πολύ σημαντική εξέλιξη για τους αποφοίτους του τμήματος αποτελεί η ψήφιση του νόμου 3699/08 (Φ.Ε.Κ. 199, 2/10/2008) για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Με το νόμο αυτό κατοχυρώνονται οι απόφοιτοι του τμήματος και των δύο κατευθύνσεων. Οι απόφοιτοι με κατεύθυνση Ειδικής Αγωγής εντάσσονται στο Π.Ε. 71 (Δασκάλων ΕΑΕ) και οι απόφοιτοι με κατεύθυνση Συνεχούς Εκπαίδευσης εντάσσονται στο Π.Ε. 72 (Εκπαιδευτικών Ενηλίκων). Με την ψήφιση αυτού του νόμου οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν, πλέον, να διορίζονται σε οργανικές θέσεις, και όχι ως ωρομίσθιοι όπως ίσχυε μέχρι τώρα, στα νεοσυσταθέντα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ) και στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ).
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2015»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Το τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ιδρύθηκε το 1993 και το τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2003.
    Οι φοιτητές του τμήματος της Θεσσαλονίκης επιλέγουν κατεύθυνση στο τέλος του Β’ εξαμήνου σπουδών τους.

Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2015»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε μέσα στη σελίδα 167 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2015»


 Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2015 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook

Δείτε σχετικές κατηγορίες επιχειρήσεων του Ηρακλείου μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Φροντιστήρια Ανωτάτων Σχολών Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα φροντιστήρια ανωτάτων σχολών του Ηρακλείου, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης Ηράκλειο Κρήτης
Στον κατάλογο του creteplus.gr θα βρείτε καταχωρημένα όλα τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης που υπάρχουν στο Ηράκλειο.
Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών Ηράκλειο Κρήτης
Στον κατάλογο του creteplus.gr θα βρείτε καταχωρημένα όλα τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών του Ηρακλείου.
Φροντιστηριακά Μαθήματα ΑΕΙ Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα εκπαιδευτήρια του Ηρακλείου που παραδίδουν φροντιστηριακά μαθήματα για ΑΕΙ, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Φροντιστηριακά Μαθήματα ΕΑΠ Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα εκπαιδευτήρια του Ηρακλείου που παραδίδουν φροντιστηριακά μαθήματα για ΕΑΠ, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.
Φροντιστηριακά Μαθήματα ΤΕΙ Ηράκλειο Κρήτης
Όλα τα εκπαιδευτήρια του Ηρακλείου που παραδίδουν φροντιστηριακά μαθήματα για φοιτητές των ΤΕΙ, μέσα από τον κατάλογο του creteplus.gr.

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.