Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήματα Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών

Τμήματα Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών

Πανελλήνιες 2014 | 24/03/2014 - 10:04
Τμήματα Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών
 Ανάλυση των Τμημάτων Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών του 4ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•     Θεσσαλονίκης / Ε.Μ.Π.

Περιγραφή

Τα Τμήματα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ασχολούνται με την κατάρτιση υποψηφίων ικανών να διενεργούν τοπογραφικές και κτηματογραφικές μελέτες. Ειδικότερα, το τμήμα ασχολείται με τη χαρτογράφηση και αποτύπωση εκτάσεων, με την ανάλυση και οργάνωση του περιβάλλοντος χώρου, την εγκατάσταση και διαχείριση συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών και τη σύνταξη χαρτών, σχεδίων, αρχείων διαγραμμάτων και τεχνικών εκθέσεων.

Μαθήματα

Ενδεικτικά, μερικά από τα βασικά μαθήματα των τμημάτων είναι τα ακόλουθα:
Γεωδαισία, Γραμμική Άλγεβρα και Αναλυτική Γεωμετρία, Εισαγωγή στην Πληροφορική, Ιστορία Πολιτισμού, Κοινωνιολογία του Χώρου, Διαφορικές Εξισώσεις και Μιγαδικές Συναρτήσεις, Προγραμματιστικές Τεχνικές, Φυσική Γεωγραφία και Περιβάλλον, Χαρτογραφία, Βάσεις Δεδομένων, Γεωδαιτικές Μέθοδοι και Όργανα, Αποτυπώσεις-Χαράξεις, Γεωτεχνική Μηχανική, Φωτοερμηνεία- Τηλεπισκόπιση, Εισαγωγή στην Οικονομική Ανάλυση, Τεχνικά Υλικά, Φωτογραμμετρία, Γεωγραφία και Ανάλυση του Χώρου, γεωδαιτική Αστρονομία, κ.ά
…συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους οδηγούς σπουδών των τμημάτων, μέσα από τις ιστοσελίδες τους.

Εργασιακά

Τα επαγγελματικά δικαιώματα των Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών ορίζονται από τον Ν. 4663/1930 (Φ.Ε.Κ. 149Α), καθώς και από άλλα μεταγενέστερα διατάγματα. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (www.tee.gr). Οι απόφοιτοι των τμημάτων εγγράφονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.).
Οι πτυχιούχοι αποκτούν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τ.Ε.Ε) μετά από εξετάσεις. Συγκεκριμένα, οι πτυχιούχοι μπορούν να απασχοληθούν:
    Στον δημόσιο τομέα, στο υπουργείο ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., Αγροτικής Ανάπτυξης, σε οργανισμούς, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε νομαρχίες.
    Σε γραφεία μελετών έργων και σε τεχνικές κατασκευαστικές εταιρίες, στη βιομηχανία.
    Σε μελετητικό γραφείο, τεχνικό γραφείο ή εργοληπτική επιχείρηση, ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
    Ως μελετητές δημοσίων έργων, αφού πρώτα αποκτήσουν μελετητικό πτυχίο, τέσσερα χρόνια μετά την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.
Επίσης, οι απόφοιτοι των τμημάτων εντάσσονται στον Κλάδο Π.Ε. 12, Μηχανικών (Κωδικός: Π.Ε. 1210, Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων, Τοπογράφων) και μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. για διδασκαλία σχετικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν, επιπλέον, το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ). Στον διαγωνισμό, βέβαια, μπορούν να συμμετάσχουν και οι μη κάτοχοι του πτυχίου της ΑΣΠΑΙΤΕ, αλλά στους πίνακες κατάταξης και διοριστέων προηγούνται οι κάτοχοί του.
Η συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Το τμήμα του Ε.Μ.Π. ξεκίνησε τη λειτουργία το 1917 και της Θεσσαλονίκης το 1962.
    Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τ.Ε.Ε), Καραγεώργη Σερβίας 4, 10248, Αθήνα, Τηλ.: 210 32.91.200, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.tee.gr/
    Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Αγρονόμων - Τοπογράφων Μηχανικών (Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.), Αραχώβης 61, 10681, Αθήνα, Τηλ.: 210 33.01.045, Ηλ. Διεύθυνση: www.psdatm.gr.  
Η συνέχεια στο «Πάμε.. Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 444 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.