Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος ΤΕ-Τεχνολογιών Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕ

Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος ΤΕ-Τεχνολογιών Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕ

Πανελλήνιες 2014 | 30/06/2014 - 10:37
Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος ΤΕ-Τεχνολογιών Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕ
Ανάλυση του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος ΤΕ-Τεχνολογιών Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕ του 2ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)

Περιγραφή

Το αντικείμενο του τμήματος σχετίζεται με τη μελέτη των Τεχνολογιών Περιβάλλοντος  και της Διαχείρισης Περιβάλλοντος. Δηλαδή θέματα που σχετίζονται με τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών και παραγωγής ηλεκτρικής ισχύος από αυτές, καταγραφής και ελέγχου φυσικών και χημικών παραμέτρων των συνιστωσών του περιβάλλοντος, διαχείρισης νερού, ιδιοτήτων και μηχανικής υλικών, διασποράς και διαχείρισης ρύπων και ανακύκλωσης.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Μαθήματα
 
Μερικά από τα βασικά μαθήματα που αποτελούν τον κορμό του προγράμματος σπουδών είναι τα ακόλουθα:
Μαθηματικά, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Περιβαλλοντική Γεωλογία, Ηλεκτρική Ισχύς, Θερμοδυναμική Περιβάλλοντος, Μετεωρολογία-Κλιματολογία, Ρευστομηχανική, Φυσική, Αρχές Επιστήμης Περιβάλλοντος, Γενική Χημεία, Αρχές Οικολογίας, Περιβαλλοντικό Λογισμικό, Στατιστική, Τεχνικό Σχέδιο – CAD, Προγραμματισμός, κ.ά.  
… συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Εργασιακά

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι πτυχιούχοι του τμήματος αποκτούν τις απαραίτητες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις και ικανότητες του τεχνολόγου περιβάλλοντος.
Οι Πτυχιούχοι Τεχνολόγοι Περιβάλλοντος Τ.Ε. της κατεύθυνσης Τ.Φ.Π. του Τμήματος  και των ισότιμων και αντίστοιχων Τμημάτων, μπορούν να ασχολούνται ως στελέχη στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ και άλλους οργανισμούς εποπτευόμενους από το Δημόσιο, είτε αυτοδύναμα, είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες συναφών επιστημονικών κλάδων, με τη μελέτη, την έρευνα και εφαρμογή της τεχνολογίας πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς του περιβάλλοντος.
Ειδικότερα στο πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματός τους, οι παραπάνω Πτυχιούχοι μπορούν να ασκήσουν τις παρακάτω ενδεικτικές επαγγελματικές δραστηριότητες:
•    Εκπόνηση, επίβλεψη και έγκριση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αποκατάστασης περιβάλλοντος.
•    Μέτρηση και παρακολούθηση περιβαλλοντικών και μετεωρολογικών παραμέτρων, της ποιότητας αέρα-υδάτων, χημική ρύπανση, ηλεκτρομαγνητική ρύπανση.
•    Εκπόνηση και εφαρμογή διαχειριστικών σχεδίων προστατευόμενων περιοχών.
Οι απόφοιτοι του τμήματος θα είναι σε θέση να μπορούν να απασχοληθούν στους τομείς όπως: τεχνολογίες παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, τεχνολογίες Διαχείρισης Πόσιμου νερού, Διαχείρισης στερεών υγρών και αέριων ρύπων, Μηχανικής Περιβάλλοντος, Κλιματικής Δυναμικής και Μετεωρολογίας, ισοζυγίων νερού και Υδρολογίας, Περιβαλλοντικών Μελετών, θέματα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, Βιοποικιλότητας, Δυναμικής Πληθυσμών και Οικοσυστημάτων, Προστασίας Οικοτόπων, κ.ά.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Χρήσιμες Πληροφορίες

    Το τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2003.
    Το τμήμα συνεργάζεται στενά μέσω ειδικών συμφώνων επιστημονικής συνεργασίας ή ερευνητικών ή αναπτυξιακών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με τμήματα από Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια όπως της Γαλλίας (Lille-1), της Αγγλίας (Plymouth, Cardiff), Νορβηγίας (Norwegian), Αυστρίας (Insbruck), Ιταλίας (Genoa και Salento), αλλά και με το Εθνικό Αστεροσκοπείο (ΙΕΠΒΑ), την ΕΜΥ, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς, την WWF. Συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα τόσο του εσωτερικού (Θαλής, Αρχιμήδης, ΕΣΠΑ) όσο και διεθνή (FP7, Life, Interreg, Leonardo da Vincy) και διοργάνωση Θερινών Σχολείων και Συνεδρίων.
    Σύμφωνα με το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», από το ακαδημαϊκό έτος 2013-14, το τμήμα Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς και το τμήμα Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Παραρτήματος Ζακύνθου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συγχωνεύονται σε Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος ΤΕ της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με έδρα τη Ζάκυνθο και εισαγωγικές κατευθύνσεις με χωριστό αριθμό εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: α) Τεχνολογιών Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕ και β) Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς. Το τμήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση έχει το γνωστικό αντικείμενο των κατευθύνσεών του (Φ.Ε.Κ.136/τ.Α΄/5-6-2013,Π.Δ.103, Αρ.3).

Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 158 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

 

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook




Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.