Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Πειβάλλοντος & Φυσικών Πόρων

Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Πειβάλλοντος & Φυσικών Πόρων

Πανελλήνιες 2014 | 07/04/2014 - 10:19
Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Πειβάλλοντος & Φυσικών Πόρων

Ανάλυση του Τμήματος Δασολογίας & Διαχείρισης Πειβάλλοντος & Φυσικών Πόρων του 4ου Επιστημονικού Πεδίου, απο την επιστημονική ομάδα της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας

•    Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Ορεστιάδα)

Περιγραφή

Το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων έχει ως αντικείμενο την καλλιέργεια και προαγωγή της δασολογικής επιστήμης και της επιστήμης του περιβάλλοντος. Το τμήμα ασχολείται με τη διαχείριση των φυσικών πόρων, τη δασική οικολογία, την οικολογία των υγροβιότοπων και την προστασία και διαχείριση των δασών και δασικών εκτάσεων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Μαθήματα

Ενδεικτικά, κάποια από τα βασικά μαθήματα του τμήματος είναι τα εξής:
Κοινωνιολογία, Μετεωρολογία - Κλιματολογία, Γενική Βοτανική-Μορφολογία, Μαθηματικά, Τεχνικό Σχέδιο, Δασικές Εφαρμογές, Οικολογία, Γενική Εδαφολογία, Τεχνική Μηχανική, Δασική Εδαφολογία, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Υδρολογία- Υδραυλική Ορεινών Λεκανών, Ιχθυοπονία Γλυκέων Υδάτων, Τοπογραφία, Δασική Βοτανική, Δασική Βιομετρία, Αλγοριθμικές Δομές και Οπτικός Προγραμματισμός, Συστήματα Ελέγχου, Δασική Παθολογία, Δασική Οδοποιία κ.ά. … συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον οδηγό σπουδών του τμήματος, μέσα από την ιστοσελίδα του.

Εργασιακά

Οι απόφοιτοι του τμήματος εντάσσονται στον Κλάδο Π.Ε. Γεωτεχνικών. Τα επαγγελματικά δικαιώματα των γεωτεχνικών (γεωπόνων, δασολόγων, κτηνιάτρων, γεωλόγων, ιχθυολόγων) καθορίζονται από το Π.Δ. 344/2000 (Φ.Ε.Κ. 297/2000).
Σύμφωνα με αυτό το Π.Δ. οι δασολόγοι ασκούν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες σύμφωνα με τις διατάξεις που κάθε φορά ισχύουν και ειδικότερα:
    Στη διοίκηση, διαχείριση, εκμετάλλευση, προστασία, αξιοποίηση και ανάπτυξη των δασών και δασικών εν γένει εκτάσεων καθώς και των λοιπών εκτάσεων που διέπονται από τη δασική νομοθεσία.
    Στη θήρα, θηραματική οικονομία, ζωολογικούς κήπους και πάρκα, καταφύγια άγριων ζώων, βελτίωση βιοτόπων, ιχθυοκαλλιέργεια και αλιεία στα ορεινά και ημιορεινά ύδατα, εκτός από τις περιπτώσεις που αφορούν τη διάγνωση και θεραπεία των ασθενειών των άγριων ζώων και ιχθύων.
    Στη διοίκηση, διαχείριση, εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ορεινών και ημιορεινών βοσκοτόπων και λειβαδικών εκτάσεων.
    Στις δασικές μεταφορικές εγκαταστάσεις, στη διακίνηση, επεξεργασία και έλεγχο της ποιότητας και εμπορίας των δασικών και δασογενών γενικά προϊόντων.
    Σε δραστηριότητες που έχουν σχέση με την προστασία, αξιοποίηση και διατήρηση της ισορροπίας του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και στην αποκατάσταση ζημιών που προκαλούνται σε αυτό.
    Σε κάθε φύσης εδαφολογικές και εγγειοβελτιωτικές εργασίες δασικού ενδιαφέροντος και στη διευθέτηση των ορεινών λεκανών των χειμάρρων και χειμαρρωδών ρευμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της διαχείρισης του χιονιού.
Τέλος, όσον αφορά τον τομέα της εκπαίδευσης, οι απόφοιτοι των τμημάτων εντάσσονται στον Κλάδο Π.Ε. 14 (Κωδικός: Π.Ε. 1440, Γεωπόνων και Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος) και μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. για διδασκαλία σχετικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν, επιπλέον, το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ). Στον διαγωνισμό, βέβαια, μπορούν να συμμετάσχουν και οι μη κάτοχοι του πτυχίου της ΑΣΠΑΙΤΕ, αλλά στους πίνακες κατάταξης και διοριστέων προηγούνται οι κάτοχοί του.
Η συνέχεια στο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2014»


Χρήσιμες Πληροφορίες

    Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, (Π.Ε.Δ.Δ.Υ.), Διδότου 26, 10680, Αθήνα, Τηλ.: 210 36.34.850, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.peddy.gr/
    Πανελλήνια Κίνηση Δασολόγων (Π.Κ.Δ.), Διδότου 26, 10680, Αθήνα, Τηλ.: 210 36.41.361, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.pkd.gr/
    Ελληνική Δασολογική Εταιρία, Πανεπιστημιούπολη, 54006, Θεσσαλονίκη, Τ.Θ. 1671, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.forestry.gr/
    Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), Βενιζέλου 64, Τ.Κ. 546 31, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 278.817, 278.818, Ηλ. Διεύθυνση: www.geotee.gr
    Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ.), Μάρνης 4, 104 33, Αθήνα, Τηλ.: 210 82.32.703, Ηλ. Διεύθυνση: www.paseppe.gr

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 451 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2014»

                                                                                      
Η επιστημονική ομάδα της Orientum
Τηλ. 210-6778777
URL: www.orientum.gr
e-mail: info@orientum.gr

- Για να αγοράσετε το βιβλίο ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2014 μπείτε εδώ
- Αφήστε μας τα στοιχεία σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος ώστε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση!
- Like us on Facebook


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πανελλήνιες 2014

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.