Θρεπτικές μπάρες με κεράσι
Για τη βάση
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο λιωμένο
1/2 φλ. γιαούρτι
1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
λίγο εσάνς αμυγδάλου
Για τη γέμιση
2 φλ. κεράσια χωρίς κουκούτσι, κομμένα στα 4
1 κουταλιά λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά corn flour
λίγο εσάνς αμυγδάλου
Για την επικάλυψη
1/4 φλ. νιφάδες βρώμης
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κουταλιά βούτυρο κρύο κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια
Πώς το κάνουμε:
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε το βούτυρο μαζί με το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το εσάνς και τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.
Παίρνουμε ένα ταψί τετράγωνο (20 x 20) και βάζουμε στο πάτο λαδόκολλα. Βουτυρώνουμε τη λαδόκολλα και απλώνουμε τη ζύμη.
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα τοποθετούμε πάνω από τη ζύμη.
Τέλος, αναμιγνύουμε τα υλικά της επικάλυψης και καλύπτουμε τη γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 35 λεπτά.
Όταν ψηθεί, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο. Έτσι θα σφίξει το μείγμα και θα μπορέσουμε να το κόψουμε σε κομμάτια πολύ πιο εύκολα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ χρησιμοποίησα ταψάκι ορθογώνιο 19x28 εκ. και έγιναν μια χαρά.
Αντί εσάνς αμυγδάλου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βανίλια.
Τα κεράσια να είναι 2 φλιτζάνια αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια και τα κόψετε.
sintagespareas