Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ταρτάκια με γέμιση από βατόμουρο και μαρμελάδα

Ταρτάκια με γέμιση από βατόμουρο και μαρμελάδα

Διατροφή | 25/10/2016 - 23:52
Ταρτάκια με γέμιση από βατόμουρο και μαρμελάδα
Φρουτένια απόλαυση!

Υλικά για 6-8 άτομα

Για τη ζύμη

250 γραμμάρια αλεύρι

250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 πρέζα αλάτι

1  μεγάλο αβγό

1  λεμόνι ή πορτοκάλι, ξύσμα

λίγο γάλα

Για τη γέμιση

μαρμελάδες της επιλογής σας

1 κούπα κατεψυγμένα βατόμουρα

1 κούπα κατεψυγμένα κερασάκια

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Στο μπολ του μίξερ προσθέτετε το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, τη ζάχαρη και το βούτυρο μαζί με μια πρέζα αλάτι κι ανακατεύετε, μέχρι να δημιουργηθεί μια θρυμματισμένη ζύμη, που να θυμίζει ψίχουλα.

Εναλλακτικά, δουλεύετε τα υλικά με το χέρι, ζυμώνοντάς τα μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Προσθέτετε στα ψίχουλα το αβγό και το ξύσμα και ανακατεύετε λίγο ακόμη, να ενωθούν.

Αν διαπιστώσετε ότι η ζύμη είναι πολύ συμπαγής, ρίχνετε ελάχιστο γάλα στο μείγμα.

Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Πασπαλίζετε τον πάγκο της κουζίνας και τον πλάστη με αλεύρι. Ξετυλίγετε τη ζύμη και την ανοίγετε σε λεπτού προς μεσαίου πάχους φύλλο.

Παίρνετε μικρές μεταλλικές θήκες ή από σιλικόνη και τις γεμίζετε με τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα και να προεξέχει λιγάκι.

 Αν δεν έχετε φορμάκια, φτιάχνετε καλαθάκια με το χέρι ή δίνετε στα ταρτάκια το σχήμα που θέλετε.

Αν δεν έχετε φόρμα, φροντίζετε να τρυπήσετετε ελαφρώς (όχι μέχρι κάτω) τον πάτο, ώστε να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο.


Για τη γέμιση

Ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα ταρτάκια, τα γεμίζετε με 1-2 κουταλιές και τα λειαίνετε ελαφρώς.

Πάνω από κάθε ταρτάκι τοποθετείτε και τα φρούτα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 15 λεπτά, τοποθετώντας τη σχάρα στη μεσαία θέση.

Τα ταρτάκια είναι έτοιμα όταν η ζύμη είναι χρυσαφένια και η γέμιση έχει πήξει και κάνει φουσκάλες.

newsbeast.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.