Τάκος με πικάντικο κιμά και φασόλια
Υλικά
12 τάκος τραγανά (σε πακέτο στα σούπερ μάρκετ)
350γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
400γρ. φασόλια κόκκινα από κονσέρβα (kidney beans), στραγγισμένα
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
400γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες (1 μεγάλη κονσέρβα)
½ φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
γιαούρτι στραγγιστό
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον κιμά και την πιπερίτσα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Προσθέτετε το σκόρδο και την πάπρικα, λίγο νερό και βράζετε για 2-3 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίχνετε τις ντομάτες και σιγοβράζετε για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτεί καλά ο κιμάς. Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε τα φασόλια να βράσουν μαζί με τη σάλτσα.
Βήμα 3
Ζεσταίνετε τα τάκος σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και τα γεμίζετε με το μίγμα.Πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο ή το μαϊντανό και συνοδεύετε με το γιαούρτι ανακατεμένο με το χυμό και το ξύσμα του λάιμ. Σερβίρετε αμέσως!
Σημείωση: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένο τυρί τσένταρ πριν ρίξετε τον κόλιανδρο
olivemagazine.gr