Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Tα μέτρα προστασίας από την αφρικανική σκόνη - Τι να προσέξουμε

Tα μέτρα προστασίας από την αφρικανική σκόνη - Τι να προσέξουμε

Περιβάλλον | 27/03/2015 - 18:12
Tα μέτρα προστασίας από την αφρικανική σκόνη - Τι να προσέξουμε
Ανακοίνωση εξέδωσε η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης με την οποία εφιστά την προσοχή και προτείνει μέτρα προστασίας από την αφρικανική σκόνη.

Σύμφωνα μετην ανακοίνωση οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ηρακλειώτες βρέθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά σε ενα... καφεκόκκινο τοπίο , καθώς η χθεσινή βροχή έφερε μαζί της και σκόνη από τη Σαχάρα, η οποία κάλυψε τα παντα! (διαβάστε ΕΔΩ)

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Υγείας

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αλλά και βάση των μετρήσεων αιωρούμενων σωματιδίων Α.Σ.10  που πραγματοποιούνται στις πόλεις του Ηρακλείου και των Χανίων, απο την Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρεια Κρήτης, για σήμερα Παρασκευή 27-3-2015 νέο κύμα αφρικανικής σκόνης επηρεάζει  την Κρήτη.

Η συγκέντρωση  αιωρούμενων σωματιδίων Α.Σ.10,  αναμένεται να κυμανθεί από 50 έως 200 μg/m3, με μέση ημερήσια τιμή >50 μg/m3.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρεια Κρήτης, βάσει της ΚΥΑ με αρ. οικ. 70601 (ΦΕΚ 3272/23-12-2013 Β΄) με θέμα: «Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια» συστήνει τα εξής:

Άτομα με αναπνευστικά προβλήματα ή καρδιοπαθείς, καθώς επίσης και παιδιά και άτομα άνω των εξήντα πέντε(65) ετών, θα πρέπει να αποφεύγουν κάθε σωματική άσκηση και δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Επιπλέον άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνές εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου, ενώ επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα γιατρό τους.

Γενικότερα σε κάθε πολίτη συνιστάται να αποφεύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει τον χρόνο παραμονής σε αυτούς, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.
                                                              


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Περιβάλλον

«Καμπανάκι» για επικείμενη αντιστροφή των πόλων της Γης

Δραματικές είναι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με το μαγνητικό πεδίο που περιβάλει στη Γη και το οποίο παρουσιάζει μεγάλη εξασθένηση, με αποτέλεσμα να…

Η πρώτη όρκα που «μιλάει» την ανθρώπινη γλώσσα!-βίντεο

Μια όρκα που μπορεί να βγάζει ήχους, οι οποίοι μιμούνται ορισμένες ανθρώπινες λέξεις, είναι η πρώτη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, όπως ανέφεραν επιστήμονες που έκαναν…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.