Τα φρούτα που συνδέονται με το μελάνωμα
Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης, πάντως, έρευνας, οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία 63.000 γυναικών και 41.000 ανδρών από τη δεκαετία του 1980 μέχρι και το 2010. Κάθε δύο έως τέσσερα χρόνια, οι ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία για τις διατροφικές συνήθειες των συμμετεχόντων, ενώ οι ίδιοι είχαν την υποχρέωση να αναφέρουν από μόνοι τους αν είχαν κάποια σοβαρή πάθηση, όπως η διάγνωση του μελανώματος, στοιχεία τα οποία επιβεβαιώθηκαν με αντιπαραβολή με τα αντίστοιχα ιατρικά αρχεία.
Διαπίστωσαν ότι σε σύγκριση με τα άτομα που έτρωγαν εσπεριδοειδή λιγότερο από δύο φορές την εβδομάδα, όσοι έτρωγαν εσπεριδοειδή δύο έως τέσσερις φορές την εβδομάδα είχαν 10% αυξημένο κίνδυνο μελανώματος.
Αυτός ο κίνδυνος εκτοξεύτηκε στο 36% για τους ανθρώπους που έτρωγαν τέτοιου είδους φρούτα πάνω από 1,5 φορές την ημέρα, κατά μέσο όρο. Από όλα τα εσπεριδοειδή, το γκρέιπφρουτ ήταν εκείνο που φάνηκε να έχει την ισχυρότερη συσχέτιση με το κακοήθες μελάνωμα.