Σουβλάκια σολομού με ψητά ντοματίνια και μανιτάρια
Συνταγή: Δημήτρης Σκαρμούτσος (olivemagazine.gr)
Υλικά
1 κιλό φιλέτο σολομού
20 ντοματίνια κομμένα στην μέση
20 μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
μερικές φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Για τη μαρινάδα
1 φύλλο δάφνης
θυμάρι ή ρίγανη
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
λίγο άνηθο
χυμό από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο
αλάτι, άσπρο πιπέρι σε κόκκους
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε.
Βήμα 2
Κόβετε το φιλέτο του σολομού σε κύβους και το ρίχνετε στο μπολ με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Βήμα 3
Βγάζετε τα κομμάτια του ψαριού από τη μαρινάδα, τα στραγγίζετε και τα περνάτε σε ξύλινες ή μεταλλικές μικρές σούβλες και μετά βάζετε στη μαρινάδα τα ντοματίνια και τα μανιτάρια να μαριναριστούν.
Βήμα 4
Ψήνετε τα σουβλάκια σε πολύ καυτή σχάρα στα κάρβουνα, σε ηλεκτρική ψησταριά ή στο γκριλ της κουζίνας σας μαζί με τα ντοματίνια και τα μανιτάρια. Αλείφετε τα σουβλάκια πού και πού με τη μαρινάδα, καθώς ψήνονται. Σερβίρετε τα σουβλάκια μαζί με τα μανιτάρια και τα ντοματίνια αμέσως μόλις ψηθούν.
Tip: Τα ντοματίνια και τα μανιτάρια, αν θέλετε μπορείτε να τα περάσετε στις μεταλλικές σούβλες.
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος μαγειρέματος: 15'
Έτοιμο σε: 35'
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή