Σαλάτα με μπέικον και αβγό
Υλικά
1 μαρούλι ή μίγμα από διάφορες πρασινάδες
200γρ. μπέικον σε φέτες κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια
4 αβγά
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη σος
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Χοντροκόβετε το μαρούλι και το βάζετε σε μπολ.
Βήμα 2
Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Βήμα 3
Βράζετε τα αβγά μελάτα, με στερεό το ασπράδι και υγρό τον κρόκο*. Στο μεταξύ ανακατεύετε τη σαλάτα με το μπέικον και τον μαϊντανό και χτυπάτε στο πολυμιξεράκι τα υλικά της σος. Ρίχνετε τη σος στη σαλάτα και ανακατεύετε απαλά.
Βήμα 4
Τέλος, βάζετε από πάνω τα αβγά με λίγο αλατοπίπερο, για να μην διαλυθούν. Όλη η νοστιμιά, είναι όταν σπάει το ασπράδι και ο μελάτος κρόκος κυλά πάνω στις πρασινάδες και το μπέικον.
Σημείωση: *Θα χρειαστούν 4-5 λεπτά από τη στιγμή που θα βράσει το νερό.
olivemagazine.gr