Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ψύχραιμοι οι τουρίστες παρά την ψυχρολουσία- Ενθαρρυντικά μηνύματα για την Κρήτη, αλλά και...αγωνία για το μέλλον

Ψύχραιμοι οι τουρίστες παρά την ψυχρολουσία- Ενθαρρυντικά μηνύματα για την Κρήτη, αλλά και...αγωνία για το μέλλον

Τουρισμός | 30/06/2015 - 00:18
Ψύχραιμοι οι τουρίστες παρά την ψυχρολουσία- Ενθαρρυντικά μηνύματα για την Κρήτη, αλλά και...αγωνία για το μέλλον
Παρά την τραγικη κατάσταση στην Ελλάδα, τα μηνύματα από την Κρήτη αναφέρουν μέχρι στιγμής ότι οι τουρίστες, ιδίως των πεντάστερων ξενοδοχείων, είναι εφησυχασμένοι, γιατί γνωρίζουν ότι οι κάρτες τους λειτουργούν κανονικά.

Ενώ  γνωρίζουν πως αν θέλουν και κάποια μετρητά, μπορούν να τα προμηθευτούν είτε από τα υποκαταστήματα, είτε και μέσω των πιστωτικών ή χρεωστικών τους καρτών μέσα από καταναλώσεις στα ξενοδοχεία.

Χαρακτηριστικό, σύμφωνα με το traveldailynews.gr είναι ότι ήδη υπάρχει επιπλέον ζήτηση από τουριστικά γραφεία που ακυρώνουν τις διακοπές των πελατών τους στη Τυνησία και ζητούν δωμάτια στην Κρήτη. Για παράδειγμα, η TUI Ολλανδίας και η Jet Air ζήτησε να γίνει relocation των αεροπλάνων της από την Τυνησία στην Κρήτη και αύξηση τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται.


Βέβαια, το πρόβλημα είναι στις τιμές, αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Travel Daily News”, η διαφορά στα πεντάστερα ξενοδοχεία της Τυνησίας και της Κρήτης κυμαίνεται απο 40-50% πιο πάνω, δηλαδή η Κρήτη είναι αρκετά πιο ακριβή, φυσικά, από την Τυνησία. 


Ο Thomas Cook Βρετανίας ανακοίνωσε ότι δίνει 100% επιστροφή χρημάτων στους πελάτες που θέλουν να ακυρώσουν κρατήσεις και είτε να μην πάνε διακοπές είτε να διαλέξουν ένα άλλο πακέτο.

Επίσης, ο προέδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης ήρθε σε άμεση επαφή με τη διοίκηση TUI Group, της μεγαλύτερης εταιρείας διακίνησης τουριστών στην Ευρώπη. Ο γερμανικών συμφερόντων όμιλος είναι ο μεγαλύτερος Tour Operator για την Ελλάδα με 2 εκατ. επισκέπτες το 2014, ενώ για το 2015 είχε προαναγγείλει ότι θα αυξήσει κατά 10% τους πελάτες του που θα κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Με νέα ανάρτησή του στο twitter ο κ. Ανδρεάδης μετέφερε τη θετική υποδοχή που έτυχε από τη διοικήση του ομίλου TUI η απόφαση να εξαιρεθούν οι ξένοι τουρίστες από τα περιοριστικά μέτρα στις τράπεζες.

Όσο για την Αίγυπτο, σύμφωνα με υψηλά ιστάμενο διευθυντικό στέλεχος πολύ μεγάλου διεθνούς Tour Operator, η χώρα δεν “τραβά”, άσχετα από την τιμή, αφού ήδη υπάρχουν πεντάστερα ξενοδοχεία που κάνουν προσφορές με 5 ευρώ τη διανυκτέρευση το άτομο! Η χώρα δεν είναι πλεόν ασφαλής, οπότε, όπως είναι φυσικό, δεν είναι καν μέσα στις επιλογές των τουριστών. Αντίθετα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του “Der Spiegel” η Ελλάδα παραμένει ένας ασφαλής προορισμός, πράγμα που ενθαρρύνει τους τουρίστες να διαλέξουν τη χώρα μας για τόπο διακοπών τους για φέτος.

Όσο για το θέμα αν είμαστε υπό καθεστώς “Force Majeure” (ανώτερη βία) που προβλέπουν τα συμβόλαια, φυσικά κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, διότι και η υπηρεσία προς τον τουρίστα υφίσταται κανονικά και κίνδυνος δεν υπάρχει και η οικονομία λειτουργεί.

Το μόνο ανησυχητικό στοιχείο, είναι το τι θα γίνει με τις νέες κρατήσεις, που ίσως εκεί υπάρξει κάποιο “φρένο”, κυρίως λόγω κακής εκτίμησης της κατάστασης από μια μερίδα τουριστών.


Ταξιδιωτικες οδηγίες για Τυνησία και Ελλάδα

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας συμβουλεύει τους Γερμανούς τουρίστες στην Ελλάδα να εξασφαλίσουν ότι έχουν αρκετά χρήματα πριν από την αναχώρησή τους για τη χώρα. Μια ενημερωμένη έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών του γερμανικού υπουργείου που εκδόθηκε χθες σημειώνει ότι όσοι επιθυμούν ανάληψη μετρητών στην Ελλάδα θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν “σημαντικές καθυστερήσεις” και “πιθανές ελλείψεις στα ATM”.

Ο ABTA (Association of British Travel Agents) και το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών (FCO) προτρέπουν όλους όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα να πάρουν πολλά χρήματα σε ευρώ, καθώς και μια εναλλακτική μορφή πληρωμής, όπως πιστωτικές κάρτες. Εκπρόσωπος του FCO είπε η θέση του δεν είχε αλλάξει, αλλά ότι η υπηρεσία “παρακολουθεί στενά” την κατάσταση.


“Η συμβουλή μας παραμένει ως έχει για τους τελευταίους μήνες. Συμβουλεύουμε τους Βρετανούς να πάρουν μαζί τους πολλά χρήματα και να διαθέτουν περισσότερες από μία μορφές πληρωμής. Ζητούμε από όλους όσοι ταξιδεύουν στην Ελλάδα να ελέγχουν την ιστοσελίδα μας τακτικά για οποιαδήποτε αλλαγές στις ταξιδιωτικές οδηγίες του FCO. Οποιαδήποτε αλλαγή στις οδηγίες θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα του FCO”.

Ο ABTA, ο οποίος εκπροσωπεί τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τους Tour Operators, δήλωσε ότι τουρίστες θα πρέπει να έχουν μετρητά 4-5 ημερών πάνω τους οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.


Εκπρόσωπος του ABTA πρόσθεσε: “Οι εικασίες σχετικά με πιθανή χρεωκοπία της Ελλάδας και τις δυνατότητες εξόδου από το ευρώ, είναι βάσιμες για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά προς το παρόν παραμένουν μόνο εικασίες. Τυχόν αλλαγές θα ήταν εξαιρετικά απίθανο να συμβούν εν μία νυκτί, οποιαδήποτε μετάβαση σε ένα νέο νόμισμα θα πάρει χρόνο και τα ευρώ θα γίνονται αποδεκτά στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.

Δεν αναμένουμε ότι θα υπάρξει καμία ανάγκη για τους τουριστικούς πράκτορες να προωθήσουν τους πελάτες τους σε ένα διαφορετικό προορισμό. Προς το παρόν δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι παραθεριστές θα πρέπει να διαταραχθούν, ωστόσο θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να συνεργαζόμαστε με τα μέλη μας για τυχόν εξελίξεις. Πρόκειται για μια ασυνήθιστη κατάσταση, αλλά η τουρισιτκή βιομηχανία έχει εμπειρία στο χειρισμό ασυνήθιστων καταστάσεων”.

“Πάρτε επαρκή μετρητά για όλες τις δαπάνες κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Ελλάδα μέχρι την επιστροφή σας”, αναφέρουν οι ταξιδιωτικές οδηγίες εξ Ολλανδίας.

Σοβαρότατο πλήγμα στον τουρισμό της Τυνησίας η επίθεση στη Sousse

Η τρομοκρατική επίθεση έλαβε χώρα στο Port El Kantaoui κοντά στην πόλη Sousse στις 26 Ιουνίου. Συνολικά, 39 ξένοι τουρίστες σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους, Γερμανοί, Βρετανοί (30) και Ιρλανδοί πολίτες. Ενισχυμένη ομάδα από τη Βρετανική Πρεσβεία βρίσκεται επί τόπου για την παροχή προξενικής βοήθειας στους Βρετανούς υπηκόους.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας τονίζει: “Αν είστε στην περιοχή θα πρέπει να κρατήσετε σε επαφή με ταξιδιωτικό πράκτορά σας και ακολουθήστε τις συμβουλές που από τις τυνησιακές αρχές ασφαλείας.

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Τουρισμός

Τουριστικό και αεροπορικό «φιλέτο» η Ελλάδα για Γερμανία

Πρώτη σε αύξηση αεροπορικής κίνησης η Ελλάδα στη Γερμανία, μεταξύ όλων των προορισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Destatis για το εντεκάμηνο…

Κρήτη και Ρόδος, «πρωταθλήτριες» σε έσοδα και κρατήσεις…

Κρήτη και Ρόδος αναδείχθηκαν το 2017, σε «πρωταθλήτριες» από πλευράς αύξησης εσόδων και κρατήσεων, σε σύγκριση με το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του HolidayCheck, που παρουσιάζει…

Κουντουρά: Για πρώτη φορά μετεκπαίδευση εργαζομένων…

Η ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης και της μετεκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού στον τουριστικό τομέα βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου…

Ποιος υπουργός της κυβέρνησης συναντήθηκε με το Βασιλικό…

Στη Μαδρίτη βρέθηκε η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ως επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας στη μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού της Μαδρίτης, FITUR, για την προώθηση…

Παρουσίαζονται οι Μελετες για την Πρότυπη Οικολογική…

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Χανίων και Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, και οι Δήμαρχοι Χανίων, Αναστάσιος Βάμβουκας, Πλατανιά, Ιωάννης…

Η οικογένεια της Βαγγελιώς Σχοιναράκη μετέτρεψε το «κονάκι…

Μια μοναδική ιδέα για την αξιοποίηση ενός διατηρητέου κτιρίου και μάλιστα το σπίτι ενός αγά επί τουρκοκρατίας, είχε η οικογένεια της πρώην νομάρχη και βουλευτή του…

Ημερίδα «The Tourism of Tomorrow»

Το πρόγραμμα Τουρισμού και Φιλοξενίας του ACT (American College of Thessaloniki), μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «The Tourism of Tomorrow» την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου…

Κρήτη: Ένα παλάτι ... για λίγους στην Eλουντα- Πόσο κοστίζει…

Το Eclectic Living, όπως είναι το όνομα αυτού του «ανακτόρου», βρίσκεται ακριβώς πάνω σε μια απομονωμένη παραλία στο νησί της Κρήτης. Οι πανέμορφοι κήποι του ακινήτου με την…

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για κορυφαία ξενοδοχειακή…

Το Cactus Royal Spa & Resort στην Σταλίδα Ηρακλείου Κρήτης έλαβε το διεθνούς κύρους αναγνωρισμένο βραβείο TUI Environmental Champion Award “TUI Umwelt Champion” για το έτος 2018.

Eνα «διαμάντι» στην Κρήτη: Ολοκληρωμένη απάντηση για…

Η υπόσχεση που δίνει στον επισκέπτη του το Radisson Blu Beach Resort στη Μίλατο Λασιθίου για διαμονή υψηλών απαιτήσεων επιβεβαιώνεται σε όλα τα επίπεδα: πολυτελείς εγκαταστάσεις,…

Mouzenidis Travel: Πτήσεις προς Χανιά από τη Μόσχα τη θερινή περίοδο…

Πτήσεις προς τα Χανιά από τη Μόσχα με την Ellinair για τη θερινή περίοδο του 2018 ανακοίνωσε το Mouzenidis Travel, διατηρώντας πλήρως το πρόγραμμα πτήσεων προς Ηράκλειο.

H Airbnb ετοιμάζει συγκρότημα διαμερισμάτων

Το πρώτο συγκρότημα διαμερισμάτων ειδικά σχεδιασμένο για ενοικιαστές που θέλουν να υπομισθώσουν τις μονάδες τους σε βραχυπρόθεσμους πελάτες ετοιμάζεται να ανοίξει…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.