Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ψημένες φέτες ψωμιού (καπίρα) με λεμονάτα χόρτα και ταραμοκεφτέδες

Ψημένες φέτες ψωμιού (καπίρα) με λεμονάτα χόρτα και ταραμοκεφτέδες

Διατροφή | 09/02/2016 - 15:32
Ψημένες φέτες ψωμιού (καπίρα) με λεμονάτα χόρτα και ταραμοκεφτέδες
Μια φέτα χωριάτικο ψωμί “μασκαρεύεται” σε πρώτης τάξεως μεζέ αν του φορέσετε αρωματικό γιαούρτι, λεμονάτα χόρτα και για… καπέλο έναν υπέροχο και νόστιμο ταραμοκεφτέ.


Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

Για τους ταραμοκεφτέδες

150γρ. ταραμά λευκό

1 μικρό κρεμμύδι ξερό, τριμμένο

250γρ. ψωμί χωρίς την κόρα, τριμμένο

100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πατάτα βρασμένη, λιωμένη

⅓ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι

4 κουτ. σούπας νερό

ελαιόλαδο για τηγάνισμα

πιπέρι

Για τα χόρτα

1 ματσάκι σέσκουλα (μόνο τα φύλλα)

200γρ. σπανάκι (μόνο τα φύλλα)

¼ ματσάκι μυρώνια

χυμό από 1 λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

60γρ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για τo αρωματικό γιαούρτι

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1 κoυτ. γλυκού μουστάρδα

2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

½ κoυτ. γλυκού ζάχαρη

1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

300γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για την καπίρα

½ καρβέλι χωριάτικο ψωμί, σε φέτες

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τους ταραμοκεφτέδες: Βάζετε το ψωμί σε ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, τον ταραμά, το αλεύρι, την πατάτα, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού και πιπέρι. Ανακατεύετε πολύ καλά τα υλικά και πλάθετε μικρά μπιφτέκια, βρέχοντας λίγο τα χέρια μας γιατί βοηθάει στο πλάσιμο.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνετε λίγους λίγους τους ταραμοκεφτέδες. Τηγανίζετε λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε τα χόρτα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τα χόρτα με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν, αλατοπιπερώνετε και στο τέλος προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύετε και τα κρατάτε στην άκρη.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε το αρωματικό γιαούρτι: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε το γιαούρτι στο ψυγείο.

Βήμα 5

Για την καπίρα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τις φέτες ψωμί σε ένα ταψί και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και από τις δύο μεριές. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 6-7 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 6

Αλείφετε σε κάθε καπίρα λίγο αρωματικό γιαούρτι, από πάνω βάζετε λίγα χόρτα και τέλος τοποθετείτε από δύο ή τρεις ταραμοκεφτέδες στην κάθε καπίρα, ανάλογα το μέγεθος και σερβίρετε με λεμόνια κομμένα στα τέσσερα.

Olivemagazine.gr



Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.