Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ψαρονέφρι στην κατσαρόλα με Μετσοβόνε

Ψαρονέφρι στην κατσαρόλα με Μετσοβόνε

Διατροφή | 01/12/2015 - 14:55
Ψαρονέφρι στην κατσαρόλα με Μετσοβόνε
Το τρυφερό ψαρονέφρι αλευρώνεται, σοτάρεται και «σβήνεται» όμορφα με λευκό κρασί, μετά στην κατσαρόλα παίρνει σειρά η ντομάτα και γίνεται ένα φαγάκι λουκούμι! Πιλάφι ή πατάτες τηγανητές του ταιριάζουν πολύ για συνοδεία.

Υλικά

700γρ. ψαρονέφρι, σε λεπτές φέτες πάχους ½ εκ.

2-3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, σε ψιλά καρέ

200ml κρασί λευκό, ξηρό

4-5 κόκκους μπαχάρι

1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα, με το χυμό τους, ολόκληρα, ψιλοκομμένα ή 3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες

1 φλιτζάνι Μετσοβόνε, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε, σκουπίζετε καλά και αλευρώνετε τις φέτες του κρέατος. Σε μια μεγάλη και φαρδιά ρηχή κατσαρόλα-κατά προτίμηση αντικολλητική-ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις αλευρωμένες φέτες για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς τις τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Βήμα 2

Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά. Σβήνετε με το κρασί, το μαγειρεύετε για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε 200ml νερό και το μπαχάρι. Μόλις το μίγμα πάρει μια βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα.

Βήμα 3

Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια με το χυμό τους ή τις τριμμένες φρέσκιες ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.

Βήμα 4

Τέλος, ρίχνετε το ψιλοκομμένο Μετσοβόνε, ανακατεύετε προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι το τυρί να αρχίσει να λιώνει. Αποσύρετε αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζετε το φαγητό σε πιάτα. Συνοδεύετε με πιλάφι ή τηγανητές πατάτες αν το προτιμάτε.

olivemagazine.gr

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.