Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Πού θα ταξιδέψουν οι Κρητικοί φέτος τα Χριστούγεννα παρά την οικονομική κρίση!

Πού θα ταξιδέψουν οι Κρητικοί φέτος τα Χριστούγεννα παρά την οικονομική κρίση!

Πού θα ταξιδέψουν οι Κρητικοί φέτος τα Χριστούγεννα παρά την οικονομική κρίση!
Και φέτος, παρά την οικονομική κρίση, υπαρχουν Κρητικοί οι οποίοι αναζητούν μια ευχάριστη διέξοδο για διακοπές τις μέρες των γιορτών.

Αν και τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει, ακόμη και φέτος υπαρχουν πολίτες που θέλουν και θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό, αλλά και σε προορισμούς εντός της Ελλάδας.

Μάλιστα στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς για φέτος όπως και κάθε χρόνο βρίσκεται η Πράγα και η Βιέννη. Ενώ υπάρχει ζήτηση και σε προορισμούς εντός Ελλάδας όπως ειπώθηκε παραπανω. Ανάμεσα τους είναι  ορεινοί προορισμοί, όπως είναι ο Βόλος, το Πήλιο, τα Γιάννενα και τα Ζαχαροχώρια.

Οι προορισμοί του εξωτερικού

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την airtickets®, κορυφαίο προορισμό των Ελλήνων φέτος τα Χριστούγεννα είναι το Λονδίνο.  Η Ρώμη έρχεται αμέσως μετά στις προτιμήσεις των Ελλήνων και το Μόναχο, ως κλασικός Χριστουγεννιάτικος προορισμός, βρίσκεται στην 3η θέση. 

Η πεντάδα των δημοφιλέστερων προορισμών ολοκληρώνεται με το Βερολίνο και το Άμστερνταμ. Από τις συνολικές κρατήσεις, διαπιστώνεται ότι το αεροδρόμιο της Λάρνακας είναι το 3ο αεροδρόμιο σε αφίξεις την περίοδο  των Χριστουγέννων, δεδομένου ότι πολλοί Ελληνοκύπριοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους για οικογενειακές διακοπές. 

Οι τιμές ανά κράτηση την περίοδο των Χριστουγέννων, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 290€, με χαμηλότερη τιμή κράτησης τα 13€ για τη διαδρομή Αθήνα-Σόφια με επιστροφή, για έναν επιβάτη. Στους τοπ 5 ακριβότερους προορισμούς για τα Χριστούγεννα συγκαταλέγονται η Αβάνα, ο Άγιος Μαρτίνος στην Καραϊβική, το Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη και η Λίμα στο Περού.Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός, ότι το 44% των επιβατών επέλεξαν να ταξιδέψουν με την Aegean Airlines για τις γιορτινές τους αποδράσεις. 

Σειρά έχουν η  Ryanair, η Alitalia, η SAS  και η Swiss Airlines. Επιπλέον, φαίνεται ότι οι Έλληνες σχεδιάζουν αρκετό καιρό πριν το ταξίδι τους και πραγματοποιούν τις αεροπορικές κρατήσεις τους κατά μέσο όρο 10 εβδομάδες πριν την αναχώρησή τους. Οι περισσότερες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων πραγματοποιήθηκαν με αναχώρηση την προπαραμονή των Χριστουγέννων, στις 23 Δεκεμβρίου, με διάρκεια παραμονής 7 ημερών, ενώ οι ταξιδιώτες από 35 έως 39 χρονών φαίνεται ότι είναι η πιο δυναμική κατηγορία. 

Τέλος, το 20% των χριστουγεννιάτικων κρατήσεων πραγματοποιήθηκε από mobile συσκευές.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία συμφωνα με το tornosnews.gr συλλέχθηκαν από την airtickets® και αφορούν αεροπορικές κρατήσεις που έγιναν από 1.01.2016 - 5.12.2016 για την ταξιδιωτική περίοδο 19.12.2016 - 8.01.2017.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Χριστούγεννα στο Ηράκλειο Κρήτης

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.