Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΠου ανεβαίνουν και που πέφτουν οι βάσεις

Που ανεβαίνουν και που πέφτουν οι βάσεις

Ελλάδα | 29/05/2018 - 13:53
Που ανεβαίνουν και που πέφτουν οι βάσεις
Μια πρώτη εικόνα ως προς την κατεύθυνση που θα έχουν οι φετινές βάσεις δίνουν οι φροντιστηριούχοι.

Πτώση ή άνοδος των βάσεων στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης; Είναι ένα ερώτημα που κάνει συχνά την εμφάνισή του στις συνειδήσεις των μαθητών, των γονέων και των ίδιων των καθηγητών... ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στα τέλη Μαΐου και ο χρόνος πριν τη διεξαγωγή των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων είναι ελάχιστος. Η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, Μανόλη Καζαντζάκη, ο οποίος μας έδωσε μια πρώτη εικόνα ως προς την κατεύθυνση που θα έχουν οι φετινές βάσεις.


Ο κ. Καζαντζάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως φέτος οι βάσεις θα σημειώσουν μια μικρή πτώση. «Έχουμε ένα δεδομένο. Είναι 100 τμήματα περισσότερα στα Πανεπιστήμια περίπου και 900 τμήματα περισσότερα στα ΤΕΙ, στην πραγματικότητα. Οι πραγματικές αξίες οδηγούν σε πτώση των βάσεων με δύο δεδομένα: πρώτον, ότι τα θέματα θα είναι περίπου στον ίδιο βαθμό δυσκολίας με πέρυσι και, δεύτερον, ότι τα παιδιά θα κάνουν περίπου τις ίδιες επιλογές. Με βάση αυτά τα δεδομένα, έχουμε μια πρώτη εικόνα για μια μικρή πτώση των βάσεων. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από τους δύο προηγούμενους παράγοντες για να ξέρουμε τι θα γίνει στην πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Καζαντζάκης αναφέρθηκε και στα παιδαγωγικά τμήματα. Σε αντίθεση με την περυσινή χρονιά, όπου υπήρχε ξεχωριστό πεδίο (άρα και συγκεκριμένα μαθήματα προς εξέταση) για τον συγκεκριμένο κλάδο επιστημών, φέτος δε θα ισχύσει κάτι τέτοιο. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Καζαντζάκη, ίσως υπάρξει μια αύξηση της βάσης των συγκεκριμένων σχολών.

Που ανεβαίνουν οι βάσεις


«Τα παιδαγωγικά τμήματα μπαίνουν σαν κοινά τμήματα σε όλα τα πεδία. Αυτό προφανώς σημαίνει ότι τα παιδιά που δεν τολμούσαν, λόγω της μικρής επαγγελματικής αποκατάστασης που υπόσχονται αυτά τα τμήματα, να τα δηλώνουν, τώρα θα τα δηλώνουν με μεγαλύτερη ευκολία. Εξάλλου, θα “μπουν” αυτές οι σχολές στο τρίτο πεδίο των Ιατρικών Επιστημών, για το οποίο έχουμε παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια ότι όποια σχολή “μπήκε” ανέβηκε η βάση της από 1.000 έως 3.000 μόρια. Με αυτό το δεδομένο, τα παιδαγωγικά τμήματα θα ανέβουν αρκετά», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων.
Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε πως «τα παιδιά των προηγούμενων ετών που θα δώσουν με το 10%, δηλαδή δε θα δώσουν εξετάσεις αλλά θα μπουν άνευ εξετάσεων - δηλαδή τα παιδιά της περυσινής και της προπέρσινης περιόδου - θα δηλώσουν κανονικά πέντε πεδία. Θα δηλώσουν κανονικά το Παιδαγωγικό σε ξεχωριστό πεδίο όπως πριν, και όχι όπως φέτος».
Ο κ. Καζαντζάκης μίλησε και για τα επιστημονικά πεδία. Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, ο ίδιος θεωρεί πως δε θα αλλάξει ο ανταγωνισμός των μαθητών για την κατάληψη μιας θέσης σε παραδοσιακά υψηλόβαθμες σχολές, όπως είναι αυτές της Ψυχολογίας ή της Νομικής. Μάλιστα, ο ίδιος το απέδωσε στην παραδοσιακή αντίληψη της ελληνικής οικογένειας για τις συγκεκριμένες σχολές.


«Δεν πρόκειται να μειωθεί ο ανταγωνισμός για την κατάληψη μιας θέσης στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Θα συνεχιστεί με αμείωτο ενδιαφέρον. Είναι σχολές που ενδεχομένως δείχνουν ότι ίσως στο απώτερό τους μέλλον θα παρουσιάσουν επαγγελματικό πρόβλημα, παρ’ όλα αυτά η ελληνική οικογένεια δεν μπορεί να ξεφύγει από το “πάθος” να περάσουν τα παιδιά τους στη Νομική και στην Ψυχολογία. Επομένως, θεωρώ ότι οι υψηλές βάσεις θα παραμείνουν στις σχολές της Νομικής και της Ψυχολογίας», είπε χαρακτηριστικά.


Ανάλογη κατάσταση θα επικρατήσει και στο τρίτο επιστημονικό πεδίο, όπου συναντάμε τις Σχολές Επιστημών Υγείας. «Δε νομίζω να έχουμε σημαντικές διαφοροποιήσεις», δήλωσε ο κ. Καζαντζάκης και συνέχισε λέγοντας πως «οι σχολές θα μείνουν σε υψηλό επίπεδο. Απλά, εκεί πέρα κάποιες ενδεχόμενες αυξήσεις σε επιμέρους θέματα ίσως να σταθεροποιήσουν μια μικρή μείωση των βάσεων».


Όσον αφορά στο δεύτερο πεδίο και τις Θετικές Επιστήμες, είπε ότι «σε τμήματα των Πολυτεχνείων παρατηρούμε σημαντικές αυξήσεις, δηλαδή αρκετές περισσότερες θέσεις απ’ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Το ίδιο ισχύει στις σχολές Μαθηματικών και Φυσικής Επιστήμης. Επομένως, ίσως έχουμε μια μικρή πτώση των βάσεων με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, δηλαδή ίδια περίπου θέματα και ίδιες προτιμήσεις των υποψηφίων».


Όσον αφορά στο τέταρτο πεδίο, ο κ. Καζαντζάκης μίλησε για μια ενδεχόμενη πτώση. Βέβαια, το τέταρτο πεδίο περιλαμβάνει μαθήματα τα οποία είναι λίγο πιο εύκολα, γι’ αυτό το λόγο οι μαθητές δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτό. Η πτώση στο συγκεκριμένο πεδίο είναι το πιο πιθανό σενάριο, αλλά δεν είναι απόλυτο. Θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις δηλώσεις των παιδιών.


Φέτος, ωστόσο, συνενώνονται τα δύο ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, δημιουργώντας ένα Πανεπιστήμιο, το οποίο έχει αμφισβητηθεί από πολλούς ως προς το προϊόν της γνώσης που θα προσφέρει. Ως προς αυτό, ο κ. Καζαντζάκης αναφέρει πως τίθεται ένα ζήτημα ως προς την αξιοπιστία του συγκεκριμένου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.


«Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα. Δεν είναι πραγματική συγχώνευση. Δεν είναι η ίδια συγχώνευση με το αντίστοιχο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα των Ιωαννίνων, όπου η συγχώνευση γίνεται επί της ουσίας, και όπου τα παιδιά αποκτούν δίπλωμα πενταετούς φοίτησης και παίρνουν πτυχίο Γ και μπορούν να γραφτούν στο Επιμελητήριο. Δε συμβαίνει το ίδιο με το αντίστοιχο Ίδρυμα των Αθηνών. Υπάρχουν τεράστια θέματα. Αυξάνονται κατά ένα χρόνο οι σπουδές. Κάνεις σπουδές Πανεπιστημίου, αλλά παίρνεις πτυχίο ΤΕΙ. Το πτυχίο αυτό δεν μπορεί να εξισωθεί με το πτυχίο του Πολυτεχνείου. Θεωρώ ότι είναι κάτι το βιαστικό και θα δημιουργήσει θέματα. Πολλά παιδιά θα διστάσουν να το δηλώσουν. Τα παιδιά βέβαια από την Αθήνα, που λόγω της οικονομικής κρίσης δε θα μπορούν να απομακρυνθούν από την περιοχή τους, θα το δηλώσουν. Θα δηλωθεί, αλλά θεωρώ ότι είναι ελαφρώς ψευδές», αναφέρει ο κ. Καζαντζάκης.

«Πιο αντικειμενικά τα κριτήρια»

Τέλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, Μανόλης Καζαντζάκης, αναφέρθηκε και στο καθεστώς των μετεγγραφών που μέχρι πρότινος βασιζόταν σε εισοδηματικά κριτήρια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το καθεστώς των μετεγγραφών βελτιώθηκε αρκετά. Υπήρχαν κάποια αντικειμενικά κριτήρια μέσα. Έπαψαν να υπάρχουν κάποια πράγματα που οδηγούσαν σε άλλες σκέψεις, όμως τα πράγματα και πάλι δεν ήταν τόσο αντικειμενικά. Τώρα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Ένα παιδί που θα μπει και θα δηλώσει τα στοιχεία του θα διαπιστώσει σύντομα εάν μπορεί να πάρει μετεγγραφή ή όχι. Φέτος έγινε μια βελτίωση. Τα παιδιά που έχουν αδέρφια, τα οποία σπουδάζουν σε άλλες περιοχές, έχουν μια επιπλέον μοριοδότηση. Προσωπικά, θεωρώ πως στο θέμα των μετεγγραφών τα πράγματα κυλούν πολύ ομαλά. Η προσπάθεια που έχει γίνει είναι ιδιαιτέρως καλή και αντικειμενική. Τα παιδιά που συγκεντρώνουν αυτά τα στοιχεία πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά το Σεπτέμβριο χρειάζεται πολλή προσοχή στις ημερομηνίες ώστε να καταθέσουν τα χαρτιά τους εντός των προθεσμιών και πιστεύω πως οι μετεγγραφές που πρέπει και μπορούν να γίνουν είναι εφικτές... Εξαιρουμένης της Θεσσαλονίκης, όπου ο κόσμος είναι πάρα πολύς».

neakriti.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Ελλάδα

Στις 25 Ιουλίου η δίκη της γυναίκας που χαράκωνε μωρά

Για τις 25 Ιουλίου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη της 55χρόνης γυναίκας που κατηγορείται ότι τραυμάτιζε μωρά σε εμπορικά κέντρα των Νοτίων…

Σήμερα η κηδεία του Σωκράτη Κόκκαλη

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 14 Ιουλίου κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού στο Κλίβελαντ

Οχιά τσίμπησε 22χρονο και δεν υπήρχε αντίδοτο σε όλη την…

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησαν τις προηγούμενες μέρες ένας 22χρονος από την Κονταριώτισσα Πιερίας και η οικογένειά του,

Αλλάζει από Δευτέρα ο τρόπος χορήγησης για τα ακριβά φάρμακα

Πιο σύντομα, εφόσον πιστοποιηθούν και οι 300 γιατροί που προβλέπονται, και δίχως τη διαδικασία που ακολουθείται μέχρι σήμερα με τη γνωμοδοτική επιτροπή, θα γίνεται από…

Διαρρήκτες ξήλωσαν τα... κεραμίδια για να κλέψουν!

Η διάρρηξη αποκαλύφθηκε το βράδυ του Σαββάτου και τις έρευνες για την εξιχνίασή της ανέλαβε η Ασφάλεια Τρικάλων

Πέθανε ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη

Νεκρός βρέθηκε ο 34χρονος Σωκράτης Κόκκαλης, γιος του Σωκράτη Κόκκαλη στο Κλίβελαντ, στις ΗΠΑ.

Αντιπτέραρχος μετά θάνατον ο ήρωας Γιώργος Μπαλταδώρος

Με προεδρικό διάταγμα - Αλλαγή στη σύνταξη που θα λαμβάνει η σύζυγός του

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί συσκευασμένο τυρί και μη αλκοολούχα ποτά…

Καλούνται οι καταναλωτές να μην ανοίξουν τις ελαττωματικές συσκευασίες

Ασυνείδητοι έβαψαν κόκκινο ένα κουτάβι στη Χαλκίδα

Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν θλίψη

To «Χαμόγελο του Παιδιού» βοήθησε 61.700 παιδιά και τις οικογένειές…

Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 120.113 τηλεφωνικές κλήσεις

Φριχτό τροχαίο - «Έσβησε» όταν το Ι.Χ της έπεσε σε νταλίκα

Κάτοικος Κομοτηνής ήταν η 33χρονη κοπέλα που έχασε την ζωή της την Τρίτη, στην Εγνατία οδό στο ύψος της Νίψας,

Μυτιλήνη: Συνελήφθη o 78χρονος που πυροβόλησε 16χρονο πρόσφυγα

Ένας 78χρονος καταδικασμένος στο παρελθόν σε πολυετή κάθειρξη για το φόνο της γυναίκας του, ποινή την οποία και εξέτισε, είναι ο δράστης της σημερινής επίθεσης σε 16χρονο…

Βγήκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των Πανελλαδικών

Πώς μπορούν να τις δουν οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Τσουχτερό πρόστιμο επειδή άφησε τον σκύλο του κλεισμένο…

Περαστικός ειδοποίησε τις αρχές για το περιστατικό

Επικίνδυνα βαρέα μέταλλα στο κρέας: Πως θα προστατευθούμε;

Κατάλοιπα μη εγκεκριμένων κτηνιατρικών φαρμάκων σε ζώα και ζωικά προϊόντα έδειξε έρευνα της EFSA

Εβδομάδα κρίσιμων επαφών για τον Αλέξη Τσίπρα

Σε Θεσσαλονίκη, Λονδίνο και Βρυξέλλες

Πώς θα κυμανθούν οι βάσεις - Τι εκτιμούν οι φροντιστές

Αυξομειώσεις στο 1ο, πτώση στο 2ο και 3ο, μικρή άνοδος στο 4ο πεδίο εκτιμούν οι φροντιστές

Σοβαρό ατύχημα σε παιδική χαρά

Τραυματίστηκε οκτάχρονος

Χαμός σε γάμο: Εκλεβε φακέλους με χρήματα για τους νεόνυμφους

Το επεισόδιο συνεχίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα

Νέα στοιχεία «φωτιά» για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη…

Τι του είπε στον αδερφό της η Δώρα μία μέρα πριν δολοφονηθεί;

Συναγερμός στις αρχές για την εξαφάνιση 12χρονης στην περιοχή…

Στις 2/7/2018, στις 00:00 π.μ., εξαφανίστηκε ο Κρίστιαν-Κώστας (ον) Λίντκβιστ (επ) 12 ετών από την περιοχή της Ακρόπολης.

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας…

Η NOVACERT ΕΠΕ ως εκτελεστικός οργανισμός των δύο έργων προώθησης της Φέτας ΠΟΠ, στις αγορές 1) της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας και 2) των ΗΠΑ και του…

Ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου έδειρε εφοριακούς που πήγαν…

Στην προσπάθεια του να διαφύγει ο επιχειρηματίας, τραυματίστηκε πέφτοντας σε πεζοδρόμιο

Αγωνία τέλος με τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Σήμερα στα σχολεία και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου οι βαθμολογίες.

Το αίμα στο φόρεμα αποκάλυψε το βιασμό 6χρονης από 60χρονο

Το αίμα στο φορεματάκι της 6χρονης στην Έδεσσα αποκάλυψε το βιασμό που υπέστη από τον 60χρονο γείτονά της.

Πανελλαδικές: Την Παρασκευή οι βαθμολογίες - Με κωδικούς…

Μόνο τους κωδικούς και όχι τα ονόματα των υποψηφίων θα περιλαμβάνουν οι εκτυπωμένες καταστάσεις με τις βαθμολογίες που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες, σύμφωνα…

Eπίθεση στον Τσίπρα: «Προδότη πούλησες τη Μακεδονία»

Επιτέθηκαν στον πρωθυπουργό ρίχνοντάς τους τα 30 αργύρια για τα οποία όπως είπαν πούλησε τη Μακεδονία.

Επίδομα παιδιού: Σήμερα η πληρωμή της δεύτερης δόσης!

Σήμερα Τρίτη, 26 Ιουνίου, πιστώνεται η Β' δόση για το επίδομα παιδιού 2018 στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι υπέβαλαν φέτος αίτηση Α21 και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Νέα εγκύκλιος από το Υπουργείο:Τέλος τα κινητά και οι κάμερες…

Στην απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων εντός των σχολικών μονάδων προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας.

Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων;

Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων μετρούν αντίστροφα το χρόνο μέχρι την ημέρα που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Έρχεται η «Ήρα» - Καταιγίδες και σοβαρά προβλήματα πριν…

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Ήρα» αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα από τη Δευτέρα, φέρνοντας έντονες βροχές, καταιγίδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Νεκρό 5χρονο αγόρι σε τροχαίο στην Πάτρα

Ένα πεντάχρονο αγόρι τραυματίστηκε θανάσιμα σήμερα το απόγευμα, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, στην περιοχή Παραλία της Πάτρας.

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών

Για ακόμη μία φορά το δικαστήριο της Ανδριανούπολης απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής - Διεγράφη ο Δ. Καμμένος…

Διεγράφη ο Δ. Καμμένος επειδή ψήφισε "ναι" στην πρόταση μομφής της ΝΔ προς την Κυβέρνηση

Έτσι θα ήταν ο Παρθενώνας εάν δεν είχε καταστραφεί

Πώς θα ήταν σήμερα ο Παρθενώνας, αλλά και τα σπουδαιότερα αρχαία μνημεία όλου του κόσμου αν δεν είχαν υποστεί καμία καταστροφή;

Επίδομα στέγασης: Ποιοι θα πάρουν έως 210 ευρώ το μήνα; - Αναλυτικά…

Δημοσιεύτηκαν σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) τα κριτήρια και όλες οι λεπτομέρειες αναφορικά με το επίδομα στέγασης.

Συνελήφθη ο καταζητούμενος Αρτέμης Σώρρας

Συνελήφθη λίγο πριν τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου ο καταζητούμενος με ένταλμα σύλληψης Αρτέμης Σώρρας, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι τον αναζητούσαν…

Νεκρός επαγγελματίας οπλίτης στον Έβρο

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) ανακοίνωσε το θάνατο επαγγελματία οπλίτη (ΕΠ.ΟΠ) σε τροχαίο.

Συνελήφθη ο Στέφανος Χίος, μετά το… επίμαχο εξώφυλλο-Φωτογραφία

Μετά την χθεσινή παρέμβαση του εισαγγελέα, οι αρχές προχώρησαν σήμερα στην σύλληψη του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου.

Αυτή είναι η συμφωνία Τσίπρα με Ζάεφ για το Σκοπιανό (έγγραφο)

Ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας στο οποίο κατέληξαν Αθήνα και Σκόπια δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Τετάρτης.

Κεραυνός χτύπησε 15χρονο σε γήπεδο στην Λάρισα

Τον 15χρονο χτύπησε κεραυνός στο γήπεδο Πλίτση στη Λάρισα πριν από λίγο.

Συνέχεια στις Πανελλήνιες 2018 με Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη…

Οι 104.040 υποψήφιοι έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στα μαθήματα Κατεύθυνσης

Σύγκρουση δύο σκαφών με τραυματίες

Τρεις ελαφρά τραυματίες από τη σύγκρουση ταχύπλοου με ιστιοφόρο σκάφος στη Ρόδο

Κλείδωσε το «Βόρεια Μακεδονία» - Τι προβλέπει η συμφωνία…

Το όνομα που συμφωνήθηκε είναι το Severna Makedonija το οποίο «διαχωρίζει απόλυτα την εν λόγω χώρα από την ελληνική Μακεδονία και τις τρεις περιφέρειές της».

Αποσύρεται φάρμακο για την ημικρανία από την Ελλάδα

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους ασθενείς με ημικρανία η απόσυρση του φαρμάκου Zomigon από την Ελλάδα,

Στάση εργασίας των νοσηλευτών στα νοσοκομεία την Τετάρτη

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 12:00 έξω από το υπουργείο Υγείας

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.