Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Πόσο καλός οδηγός νομίζεις ότι είσαι;

Πόσο καλός οδηγός νομίζεις ότι είσαι;

Auto Plus | 05/07/2016 - 16:34
Πόσο καλός οδηγός νομίζεις ότι είσαι;
Η επιβράβευση των καλών οδηγών με μειωμένο κόστος χρήσης του αυτοκινήτου τους είναι η ιδέα πίσω από το νέο πείραμα του Ford Smart Mobility που ακολουθεί παρόμοια προσέγγιση με αυτή των εφαρμογών άθλησης και άσκησης.

Το Driver Behaviour Project στοχεύει στη δημιουργία ενός προσωπικού σκορ για τους οδηγούς με βάση τις διάφορες αντιδράσεις τους, η πρόσβαση στο οποίο θα γίνεται μέσω μιας πρωτότυπης εφαρμογής smartphone. Η έρευνα αυτή μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικότερες υπηρεσίες ενοικίασης και κοινοχρησίας οχημάτων, ενώ παρέχει στους ασφαλιστές τις απαιτούμενες πληροφορίες για την υποστήριξη εκπτώσεων.

Σε διάστημα τεσσάρων μηνών, συνδεδεμένες συσκευές συνέλλεξαν δεδομένα από περισσότερα  από 40 Ford Fiesta, τα οποία οδήγησαν εθελοντές στο Λονδίνο, για να καταγράψουν τις αντιδράσεις κάθε οδηγού σε 160.000 km και πάνω από 4.000 ώρες. Μεταξύ αυτών υπήρξαν πληροφορίες για την παραμικρή περιστροφή του τιμονιού, τα απότομα φρεναρίσματα καθώς και την ημέρα, τον καιρό και το ιστορικό της διαδρομής.

Η Ford θεωρεί ότι τα δεδομένα οδήγησης ανήκουν στους πελάτες και διερευνά τρόπους με τους οποίους μπορούν να τα χρησιμοποιούν προς όφελός τους. Για το συγκεκριμένο project, τα καταγεγραμμένα δεδομένα ενημερώνουν τους οδηγούς για το προσωπικό τους σκορ οδήγησης, βάσει ενεργειών όπως σταθερή επιτάχυνση και ομαλότητα ελιγμών.

Χάρη στην σχετική εφαρμογή, οι οδηγοί μπορούν να βλέπουν πώς αυτό το σκορ επηρεάζεται από τον εκάστοτε τρόπο οδήγησης, ενώ παρέχονται συμβουλές για βελτίωση, όπως οδήγηση με τη σωστή σχέση στο κιβώτιο. Επίσης, υπολογίζεται ένα σκορ για κάθε ταξίδι με γνώμονα την αλληλεπίδραση του οδηγού με το όχημα, βάσει των εντολών επιτάχυνσης, φρεναρίσματος και ελιγμών διεύθυνσης. Το σκορ αλλάζει ανάλογα με τα αποτελέσματα κάθε ταξιδιού, ενώ ένα γραφικό δείχνει την τάση με την πάροδο του χρόνου, επιτρέποντας στους οδηγούς να βλέπουν ποιες ημέρες το σκορ τους ήταν υψηλότερο ή χαμηλότερο.

Αναλύοντας τα δεδομένα, οι ειδικοί αποκομίζουν περισσότερες γνώσεις. Εκτός από τα ειδικά δεδομένα του οχήματος, η εταιρία IDEO ανέλαβε να διερευνήσει τι πιστεύουν, σκέπτονται, αισθάνονται και κάνουν οι άνθρωποι πίσω από το τιμόνι. Εκεί αποκαλύφθηκε μία σημαντική διαφορά: αλλιώς πιστεύουν οι άνθρωποι ότι οδηγούν και αλλιώς οδηγούν στην πραγματικότητα.


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Auto Plus

Οι καλύτεροι Κρητικοί οδηγοί στην κοπή πίτας του Α.Ο.Κ (pics)

Κοπή πίτας αλλά και βράβευση για δύο κρητικά πληρώματα που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο περιελάμβανε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης.…

Η ηλεκτροκίνηση καθιερώνεται στην Ευρώπη. Η Ελλάδα μπορεί…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την 8η Νοεμβρίου 2017 την πρόταση νέων στόχων για τη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι στόχοι αυτοί έρχονται…

Στέλνουν μήνυμα για...ασφαλή οδήγηση (vid)

Το νεανικό συγκρότημα StandBy περνάει ενα σπουδαίο κοινωνικό μήνυμα, προς ολους όσους οδηγουν

Ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων κατά το έτος 2017.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.