Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus«Πλήρη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους»

«Πλήρη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους»

Εργασία | 07/06/2017 - 07:22
«Πλήρη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους»
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», διεκδικεί πλήρη και σταθερή εργασία για τους χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες που καλύπτουν θέσεις εργασίας, με προσωρινές συμβάσεις, μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία στους Δήμους.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, "οι συνάδελφοί μας απασχολούνται στο σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών (παιδεία, υγεία, πρόνοια, καθαριότητα κ.λ.π.), καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες. Για αυτό και πρέπει οι συμβάσεις εργασίας τους να μετατραπούν εδώ και τώρα σε αορίστου χρόνου!

Καταγγέλλουμε την Κυβερνητική πολιτική που επιδιώκει να κάνει καθεστώς την ελαστική εργασία, τη φτώχεια, την ανασφάλεια. Καταγγέλλουμε την επιχειρηματολογία των αρμόδιων Υπουργών που θέλει «τη δική τους μνημονιακή πολιτική με τις 8μηνες συμβάσεις, να είναι καλύτερη από τη μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων με τις 5μηνες συμβάσεις».

Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ενώ απασχολούνται σε κρίσιμους για τη ζωή των πολιτών τομείς, αμείβονται με χαμηλότερα ημερομίσθια από τους συναδέλφους τους για την ίδια παροχή εργασίας, χωρίς τα ίδια αναγνωρισμένα εργασιακά δικαιώματα, χωρίς πολλές φορές τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους και τις Συναδέλφισσες των προγραμμάτων να μην αποδεχτούν αυτό τον άδικο διαχωρισμό μεταξύ εργαζομένων. Τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι κοινά. Οι θέσεις εργασίας που καλύπτουν είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των δήμων. Δεν πρόκειται για μια προσωρινή διαφυγή από τη μακροχρόνια ανεργία, σαν ένα διάλλειμα από τη φτώχεια. Δεν πρόκειται καν για κάποιο «δώρο», όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν. Πρόκειται για έναν ξεδιάντροπο εμπαιγμό.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ!!!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας όλης της χώρας, να οργανωθούν σε ενιαία δράση με το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας και να  απευθύνονται για κάθε είδους ερωτήματα, συμβουλές και καταγγελίες στην ειδική φόρμα που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr.

Συλλογικά όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε την ομηρεία και το φόβο!"


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Εργασία

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.