Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Πίτσα με σουτζούκι Καισαρείας και βάση από πολέντα

Πίτσα με σουτζούκι Καισαρείας και βάση από πολέντα

Διατροφή | 27/11/2014 - 14:40
Πίτσα με σουτζούκι Καισαρείας και βάση από πολέντα
Μια ιδιαίτερη πίτσα, όχι φτιαγμένη με το κλασικό ζυμάρι όπως την έχουμε συνηθίσει αλλά με βάση από πολέντα.

Υλικά

•    Για τη βάση
•    ½ φλιτζάνι πολέντα
•    2¼ φλιτζάνια νερό
•    ½ κουτ. γλυκού αλάτι
•    Για την επιφάνεια
•    2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
•    1 φλιτζάνι ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες, λεπτοκομμένες
•    ½ φλιτζάνι πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
•    2 κουτ. σούπας κέτσαπ
•    10 φέτες σουτζούκι (ή πεπερόνι), λεπτοκομμένες
•    1 ντομάτα μεγάλη, κομμένη σε λεπτές φέτες
•    ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
•    200γρ. κασέρι γλυκό, κομμένο σε φετούλες
•    αλάτι, πιπέρι ελάχιστο, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη βάση πολέντας: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζετε την πολέντα, το νερό και το αλάτι και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και βράζετε για 3 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα για να μην κολλήσει η πολέντα. Προσέχετε κατά το μαγείρεμα γιατί η πολέντα κοχλάζει αρκετά έντονα και μπορεί να κάψετε τα χέρια σας, αν χρειαστεί χαμηλώνετε κι άλλο τη φωτιά. Το μίγμα της πολέντας είναι έτοιμο όταν δέσει και πήξει αρκετά.

Βήμα 2
Το αδειάζετε σε ένα ρηχό ταψάκι για πίτσα (ή σε ένα ρηχό, μέτριο ορθογώνιο ταψί). Σκεπάζετε το σκεύος με διάφανη μεμβράνη για να μην σχηματιστεί σκληρή κρούστα, και αφήνετε την πολέντα να κρυώσει εκτός ψυγείου. Στη συνέχεια τη βάζετε στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει καλά και να παγώσει.

Βήμα 3
Για την επιφάνεια: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 2 - 3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε και αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Βγάζετε το ταψάκι με την παγωμένη πολέντα από το ψυγείο και αφαιρείτε τη διάφανη μεμβράνη. Αλείφετε τη βάση με την κέτσαπ και σκορπίζετε σε όλη την επιφάνειά της το σοταρισμένο μίγμα του τηγανιού. Από πάνω απλώνετε τις φέτες από πεπερόνι (ή σουτζούκι) και τις ντομάτες. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε ελαφρά.

Βήμα 5
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε την πίτσα για 10 λεπτά. Τη βγάζετε, σκορπίζετε στην επιφάνεια τις φέτες κασεριού και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει και η πολέντα να ροδίσει. Σερβίρετε την πίτσα ζεστή.

Tip: Αντί για σουτζούκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πεπερόνι. Και τα δύο τα βρίσκετε στα ψυγεία των μεγάλων σούπερ μάρκετ και σε καλά παντοπωλεία. Ζητείστε από τον υπάλληλο να κόψει τις φέτες πολύ λεπτές γιατί είναι ιδιαίτερα λιπαρά αλλαντικά και «ισοπεδώνουν» τη γεύση των υπόλοιπων υλικών.

Σημείωση: Η πολέντα είναι χοντρό σιμιγδάλι καλαμποκιού. Το βρίσκουμε σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα άλευρα.

Olivemagazine.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.