Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Πέντε πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Χανιά

Πέντε πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Χανιά

Πολιτισμός | 28/08/2015 - 14:53
Πέντε πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Χανιά
Νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη των Χανίων.

VORTEX / ΔΙΝΗ - ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΔΑΓΙΠΟΛΗ


Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 - Θέατρο Ανατολικής Τάφρου - ώρα : 21.30

VORTEX / ΔΙΝΗ - ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΔΑΓΙΠΟΛΗ

Παραγωγή : DAMOVE-In-dance-trial / DAGIPOLI

Συνδιοργάνωση : ΕΛΕΠΑΠ Χανίων - ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

Η παράσταση γίνεται στα πλαίσια του εορτασμού των 35 χρόνων λειτουργίας της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων και τα έσοδά της θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου.


Είσοδος :  10 €

Περιστροφική κίνηση του νερού ή του ανέμου, η οποία συμβαίνει συνήθως όταν συναντώνται αντίθετα ρεύματα


(Μεταφορικά) σειρά συναισθημάτων, καταστάσεων ή γεγονότων που προκαλούν αναστάτωση


Τα πάντα

Εν

Η δίνη, το Μηδέν

Το ον εκ του μη όντος

Τα πάντα σαλεύουν σ’ έναν αέναο ρυθμό..

Το σώμα, το μέσα υλικό, ο νους και τα παράγωγά τους πάλλονται σε μια περιστροφική δίνη που δυναμώνει ακόμη πιο πολύ όταν συναντώνται αντίθετα ρεύματα. Δίνη στον αέρα σε ανυψώνει άναρχα κι επικίνδυνα και σε προσγειώνει άλλοτε ανώμαλα κι άλλοτε πιο ομαλά. Δίνη στο νερό, σε ρουφά σε καταπίνει σε φτάνει στον πάτο, κι ύστερα φεύγει κι αν σου έχει μείνει ανάσα θ’ ανέβεις πάλι στο έξω φως.

Αγωνίες, συγκρούσεις, μάχες, απώλειες, έρωτες, χαρές στροβιλίζονται χωρίς σταματημό μέσα στα σπλάχνα της. Σκέψεις αέρινες, σκέψεις υγρές ακολουθούν την κυκλική τροχιά της και τον επίμονο δυνατό ρυθμό της. Το σύμπαν όλο στον κύκλο του χρόνου και του χώρου, μάχονται να φθάσουν το μηδέν και το άπειρο…


Η δίνη που εξαφανίζει ακαριαία το παρόν και ρουφά μέσα της το παρελθόν και το μέλλον.


Το σώμα, το πνεύμα, πριν και μετά τη δίνη … φόβος ή δύναμη;


Συντελεστές:

Σύλληψη – χορογραφία : Χρηστάκης Γιώργος – Άρτεμις Ιγνατίου

Μουσική : Κώστας Λειβαδάς

Κείμενα : Άνα Ζουμάνη


Άλλοι Συντελεστές

Ερμηνεύουν : Βιβή Ρωμανά, Δάφνη Ράμση, Δημήτρης Βάσης, Βιβή Χριστοδουλοπούλου, Ειρήνη Μαυροματάκη, Ηλίας Κουρτπαρασίδης, Κατερίνα Σαράντη και Γιώργος Χρηστάκης


Παραγωγή : DAMOVE-In-dance-trial / DAGIPOLI

Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Χρηστάκης Γιώργος




Ανρύ Ντε Μοντερλάν «Δον Ζουάν»



Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.00

Διοργάνωση : ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Είσοδος : 10 €

Ανρύ Ντε Μοντερλάν «Δον Ζουάν»


Η αυλαία ανοίγει , και το έργο εκτυλίσσεται σε τρεις πράξεις. Ο Don Juan εμφανίζεται. Είναι 66 ετών. …Στη δύση της όποιας εναπομείνασας νιότης του πια…

Είναι πίσω στη Σεβίλλη, όπου οι ερωτικές του περιπέτειες του έχουν δημιουργήσει χιλιάδες εχθρούς. Έτσι σαν τον δολοφόνο που γέρνει πίσω στον τόπο του (εγκλήματος).

Η πλατειά στη Σεβίλλη τον στοιχειώνει. Ένα μέρος όπου έδωσε χιλιάδες ερωτικά ραντεβού και σαγηνεύσει πολλές, πάρα πολλές γυναίκες. Ένα μέρος καταραμένο μα και ευλογημένο μαζί, γεμάτο φόβο και ηδονή….

«Αν μπορούσα να αφήσω μια αναμνηστική κολώνα σε κάθε σημείο αυτής της πλατειάς που είχα φλερτάρει με κάποια γυναίκα, δεν θα μπορούσε να περάσει κανένας» λέει…..

Έχει αποφασίσει, νιώθοντας ότι βρίσκεται στον επίλογο των περιπετειών του, να ρίξει τα τελευταία γράμματα από τις κατακτήσεις του στο ποτάμι και μαζί την τέχνη της αποπλάνησης που τον κρατούσε ζωντανό όλα αυτά τα χρόνια…


Ο Henry de Montherlant φωτίζει μια θρυλική φιγούρα , που μετά από την αφαίρεση όλου του ρομαντισμού με τον οποίο κοσμείται, τον περιγράφει ως ένα απλό άνθρωπο άντρα με όλες τις αδυναμίες του..ευάλωτο τρωτό πια από τον αμείλικτο χρόνο… όμως ταυτόχρονε και επαναστάτη. ενάντια στην κοινωνία. Ο ίδιος λέει ότι αγαπά τους ανθρώπινους νόμους. Αν το- επάγγελμά- του δεν ήταν εραστής, θα ήταν δικαστής.

Φοβάται το θάνατο ο οποίος θα τερματίσει την αγάπη του, αλλά και την ηδονή από τον κίνδυνο για ένα ραντεβού ασήμαντο.

Αυτό το έργο άλλοτε με χιουμοριστικό ,άλλοτε με σοβαρό ,και άλλοτε τραγικό τόνο ξεγυμνώνει τον ήρωα και τον ετοιμάζει σιγά σιγά για το τέλος που έρχεται.. καλά καλά ο Don Juan και ο Alcacer δεν καταφέρνουν να αποφεύγουν τις ακαθαρσίες από τα δοχεία νυκτός που συμβολικά πέφτουν επάνω τους… κάθε τόσο..

Αυτό το έργο δίνει βάρος στην ανθρώπινη πλευρά του ήρωα , και λιγότερο στον μύθο που τον περιβάλει… Με το ισχυρό και κομψό στυλό του Henry de Montherlant Ο ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ βρίσκει την ανθρωπιά του τώρα που το τέλος πλησιάζει..


Συντελεστές παράστασης :


Δον Ζουάν Τενόριο : Κουγιτάκης Απόστολος

Δον Φελίπε Αλκασέρ : Αμανατίδης Κωνσταντίνος

Κόμης ντε Ουλόα - Μπασίλ : Νίκος Τριποδάκης

Άννα ντε Ουλόα : Σίσσυ Δαμουλάκη

Λίντα : Αθηνά Σταυριανουδάκη

Η δύο φορές χήρα : Ελένη Μαυροκεφαλίδου

Κόμισσα ντε Ουλόα : Δέσποινα Σομάκη

A μασκαράς : Μαρία Μαζαράκη

Β μασκαράς : Τόνια Μιχαηλίδου

Τρείς σοφοί : Νικος Τριποδάκης, Σισι Δαμουλάκη, Δέποινα Σομάκη


Κοστούμια : Δήμος Ρεθύμνου

Σχεδιασμός σκηνικού, γενική επιμέλεια : Μαρία Τσουκνάκη

Φώτα, ήχος : Κώστας Παπαδόπουλος

Κατασκευή ξιφών : Μανώλης Σκευάκης

Βοηθός σκηνοθέτη, δημόσιες σχέσεις : Μαίρη Ανδρεαδάκη

Σκηνοθεσία : Απόστολος Κουγιτάκης




ΚΛΙΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ

Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ

29 & 30 | 8 | 2015, 20:30 & 22:30 | Είσοδος : 5 €

ΚΛΙΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ, 2006

Τουρκία, Δραματική, 101'

Σκηνοθεσία: Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν

Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν

Ηθοποιοί:

Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν, Αρίφ Ασκί, Ουφούκ Μπαιρακτάρ


Ίσως η ταινία που άρεσε περισσότερο στο φετινό φεστιβάλ των Κανών και κέρδισε το Βραβείο FIPRESCI, από τον σκηνοθέτη του «Μακριά» που δημιουργεί εδώ το μεγάλο αριστούργημα του σύγχρονου τουρκικού κινηματογράφου.

Ο Ίσα θα εγκαταλείψει την ερωμένη του και θα ξεκινήσει ένα μοναχικό ταξίδι στην τουρκική ενδοχώρα για να ανακαλύψει τον εαυτό του και να μπορέσει να ανακτήσει την αγάπη του για τη ζωή.


Με επιρροές από τον Αντονίονι, αργούς ρυθμούς, μονοπλάνα, και αριστουργηματική χρήση του φωτός ο μεγάλος αυτός Τούρκος σκηνοθέτης συνθέτει ένα μοναδικό φιλμ που τον κατατάσσει με άνεση ως «δημιουργό», παρά το νεαρό της ηλικίας του. Το μεγάλο ατού της ταινίας είναι η αμεσότητα και η σωστή χρήση του χρόνου, τον οποίο δεν σπαταλά άσκοπα ο σκηνοθέτης για να κάνει άλλο ένα τρίωρο βαρετό έπος. Αντίθετα σε κάτι περισσότερο από μιάμιση ώρα καταφέρνει να πει τα πάντα, να παρουσιάσει το τουρκικό τοπίο με μοναδικό τρόπο και τέλος να κάνει μια μεγάλη ωδή στον έρωτα. Μια από τις μεγάλες ταινίες της σεζόν που δεν πρέπει να χάσετε.




Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα : 21.15

Διοργάνωση : ΙΔΕΑ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Είσοδος : 12 € - Προπώληση : 10 €

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2»


Η Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ» παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά, την περσινή μεγάλη θεατρική επιτυχία "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2". Μια διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare από τον Κώστα Γάκη, την Αθηνά Μουστάκα και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή

Απίστευτο χιούμορ και κορυφαίες δραματικές στιγμές, σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα.

Μια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής, ένα θεατρικό πάζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ. Με όπλο την αθωότητα και την υψηλή σωματική τους ενέργεια οι δυο νεαροί performers, (Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής), ρίχνονται στην αρένα της σκηνής για να ανακαλύψουν από την αρχή τον πιο βαθύ, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή, τον πιο ποιητικά γελοίο έρωτα όλων των εποχών.

Στην παράσταση συμμετέχει ενεργά και ο Κώστας Γάκης, παίζοντας πιάνο, κιθάρα, κρουστά αλλά και "παρεμβαίνοντας" σε κρίσιμες στιγμές του έργου.


Στην παράσταση συμμετέχει και ο Κώστας Γάκης, παίζοντας πιάνο, κιθάρα, κρουστά αλλά και "παρεμβαίνοντας" σε κρίσιμες στιγμές του έργου...


Η παράσταση έχει τιμηθεί με 2 βραβεία από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ), συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κλασσικού Θεάτρου στη Σερβία και στις 20 Ιουλίου συμμετάσχει στο Διεθνές Festival de Teatro Clásico de Almagro της Ισπανίας (Μαδρίτη).


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση : Διονύσης Καψάλης

Σκηνοθεσία – Διασκευή : Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Μουσική σύνθεση : Κώστας Γάκης, Κώστας Λώλος

LIVE μουσική : Κώστας Γάκης

Σκηνικά – Κοστούμια : Έλλη Λιδωρικιώτη

Βοηθός Σκηνογράφου : Θεοδώρα Βεστάρχη

Φωτισμοί : Σάκης Μπιρμπίλης

Ερμηνεύουν : Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Δ/νση – Οργάνωση παραγωγής : Λευτέρης Πλασκοβίτης




NOSTALGIA FLAMENCA

Η παράσταση Nostalgia Flamenca είναι μία πρόσκληση στον κόσμο του φλαμένκο, ένα ταξίδι από τα πιο παλιά και βαριά στιλ του μέχρι τα πιο σύγχρονα και γιορτινά περνώντας από μία σειρά αντιπροσωπευτικών τραγουδιών και χορών του. Μέσα από ρυθμούς και τραγούδια , όπως: farruca, caña, alegrias, bulerías, tientos, tangos, fandangos, sevillanas, η παράσταση μεταφέρει τους θεατές στην μουσική παράδοση της Ανδαλουσίας, προσφέροντάς τους συγκίνηση και αλεγρία. Η παράσταση παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Απρίλιο 2015.


http://almagitanaflamencodanceschool.blogspot.gr/

Κατερίνα Albertini Βούλγαρη χορός | Sito Sánchez φωνή, κιθάρα | Αριστοτέλης Γιαννακούρος κιθάρα | Federico Bustamante κρουστά

Είσοδος: 10 ευρώ | Προπώληση: Κιόσκι Δημοτικής Αγοράς


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Πολιτισμός

Ιερουσαλήμ: Η πόλη που μαρτύρησε, τάφηκε και αναστήθηκε…

Η πόλη στην οποία εκτυλίχθηκαν τα κοσμοϊστορικά γεγονότα των Παθών του Ιησού,

Η νηστεία των Χριστουγέννων

Ξεκίνησε σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων

Σαν σήμερα το 1957 έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καζαντζάκης

Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της νεοελληνικής λογοτεχνίας

Θεατρική παράσταση για... τα παιδιά της μακρινής Ουγκάντα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού ενισχύει τη δράση του Bombo Kids

«Οι επισκέπτες»: Η μικρή ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη…

Πριν την ταινία «Ο Αδερφός μου», ο Θοδωρής Παπαδουλάκης συγκίνησε με τους «Επισκέπτες»

Η ιστορία του δέντρου των Χριστουγέννων

Από την αρχαία δενδρολατρεία και τη σύνδεσή του με το δέντρο της ζωής ως τη διάδοσή του από τους Γερμανούς σε ολόκληρο τον κόσμο

Γιατί η εβδομάδα μετά το Πάσχα ονομάζεται και “λευκή”

Ολόκληρη η εβδομάδα από το άγιο Πάσχα μέχρι την επομένη Κυριακή

Εκεί που μαρτύρησε και αναστήθηκε ο Θεάνθρωπος

Η ιστορία του πιο σημαντικού Ναού της Χριστιανοσύνης, εκείνου της Αναστάσεως ή του Πανάγιου Τάφου

Στο "σπίτι" τους επέστρεψαν κρητικές αρχαιότητες

Εγκαίνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου περιοδικής έκθεσης με επαναπατρισμένα έργα

Η ανύψωση της πρώτης επαναστατικής σημαίας!

Η κήρυξη της επανάστασης στη Μάνη …17 Μαρτίου 1821…!

Μπερλουσκόνι: «Ψηφίστε με, είμαι ο μόνος που εμπιστεύονται…

Μείωση φόρων και κατάργηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια υπόσχεται ο επικεφαλής του Φόρτσα Ιτάλια

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από τον…

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου κινήματος της μικρoμεσαίας αγροτιάς.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.