Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Παρεμβάσεις Κριτσωτάκη για εκπαιδευτικά θέματα

Παρεμβάσεις Κριτσωτάκη για εκπαιδευτικά θέματα

ΣΥΡΙΖΑ | 09/01/2013 - 17:04
Παρεμβάσεις Κριτσωτάκη για εκπαιδευτικά θέματα
Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων τα θέματα των αθλητικών λυκείων, των σχολικών πρωταθλημάτων και της Ποιμαντικής Σχολής από το βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης, με αφορμή και της παρουσίας του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και των αρμόδιων Υφυπουργών, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σχολικό αθλητισμό και έθεσε υπ’ όψην τους θέματα της τρέχουσας πραγματικότητας. Συγκεκριμένα  αναφέρθηκε:

Στην αναγκαιότητα διατήρησης των αθλητικών λυκείων τόσο στο Ηράκλειο όσο και σε όλη τη χώρα κι όχι μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στα σχολικά πρωταθλήματα και την ανάγκη αποσαφήνισης από μεριάς της πολιτείας των προθέσεων της –αν θα γίνουν ή όχι, επισημαίνοντας ότι «απαιτούνται πολύ λίγα χρήματα και κάποιες πρόνοιες που εύκολα θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί. Τεχνικά ζητήματα και οικονομικά ζητήματα όπως π.χ. να οριστούν και να πληρωθούν οι γιατροί. Οι εκπαιδευτικοί έτσι κι αλλιώς είναι πληρωμένοι, δεν είναι έξοδο που θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.»

Επίσης έθεσε υπόψη των αρμόδιων Υπουργών τα προβλήματα των σπουδαστών της Ποιμαντικής Σχολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης: «Αναγνωρίζονται δικαιώματα, που όμως δεν κατοχυρώνονται στην πράξη» επισημαίνοντας ότι οι σπουδαστές «στην ουσία ξεγελιούνται από το ότι αναβαθμίζεται η Σχολή, αλλά δεν δίνει κανένα δικαίωμα αντίστοιχο με τις υπόλοιπες που λειτουργούν και υπάρχουν».

Μετά το τέλος της συζήτησης ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι το σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί κανονικά, θα παρέμβει ώστε να ξεμπλοκαριστούν τα κονδύλια και να οριστούν γιατροί και ότι η χώρα θα συμμετέχει κανονικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Για τα θέματα των αθλητικών λυκείων και της Ποιμαντικής Σχολής, για τα οποία δε δόθηκαν απαντήσεις ο Μ. Κριτσωτάκης δήλωσε ότι «θα κάνουμε νέες παρεμβάσεις διεκδικώντας θετικές λύσεις».


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις ΣΥΡΙΖΑ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.