Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Παραδοσιακός μουσακάς

Παραδοσιακός μουσακάς

Διατροφή | 03/02/2017 - 19:21
Παραδοσιακός μουσακάς
Ένα λαχταριστό και διαχρονικό φαγητό

Υλικά για 6-8 άτομα

6 μελιτζάνες φλάσκες

700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

1 κουτάλι σούπας πελτέ ντομάτας

1 φύλλο δάφνης

1 πρέζα κανέλα

4 κόκκοι μπαχάρι

αλάτι

πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

3 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο

4 κουταλιές σούπας αλεύρι

2 νεροπότηρα γάλα

2 αβγά

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 φλιτζάνι τσαγιού κασέρι ψιλοτριμμένο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βγάζετε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε χοντρές φέτες.

Τις αλατίζετε και τις τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά περίπου.

Τις ξεπλένετε με αρκετό νερό και τις στύβετε με το χέρι σας να φύγουν τα πολλά νερά.

Τις στεγνώνετε και τις τηγανίζετε σε άφθονο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (αν θέλετε να αποφύγετε τα πολλά λιπαρά τότε θα αφού τις πλύνετε θα τις βάλετε στο φούρνο με λίγο λαδάκι για να μαλακώσουν.

Τις ακουμπάτε επάνω σε απορροφητικό χαρτί για να σουρώσουν (προαιρετικά).

Έπειτα ετοιμάζετε τον κιμά σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μέχρι να ασπρίσει.

Ρίχνετε τον κιμά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνέχεια να ανακατευτεί καλά με το κρεμμυδάκι και σβήνετε με το λευκό κρασί.

 Αφήνετε να μαγειρευτεί καλά το μείγμα μέχρι να εξατμιστεί καλά το κρασί.

Διαλύετε τον πελτέ σε λίγο νερό και τον ρίχνετε μέσα στον κιμά.

Βάζετε το φύλλο δάφνης, τη κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να στεγνώσει ο κιμάς.

Τον αφήνετε να κρυώσει.

Για τη μπεσαμέλ

Ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο μέσα σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το αλεύρι, το σοτάρετε μέχρι να σκουρύνει και ρίχνετε το γάλα ζεστό ανακατεύοντας συνέχεια για να μη κάνει γρομπαλάκια.

Μόλις πήξει η μπεσαμέλ την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μοσχοκάρυδο, ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.

Αδειάζετε το κασέρι και ανακατεύετε και ρίχνετε τα αβγά, ανακατεύετε γρήγορα μέχρι να απορροφηθούν από το μείγμα.

Την αφήνετε να περιμένει.

Παίρνετε ένα ταψί του φούρνου και ακουμπάτε στον πάτο του μια στρώση από μελιτζάνες στριμωχτά να μη μείνουν κενά.

Αδειάζετε τον κιμά από πάνω και τον ισιώνετε να πάει παντού και κάνετε μια δεύτερη στρώση με τις υπόλοιπες μελιτζάνες.

Περιχύνετε με τη μπεσαμέλ. Την ισιώνετε με ένα μαχαίρι και φουρνίζετε το ταψί στο φούρνο για περίπου 1 ώρα και μέχρι από πάνω να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα.

Πριν κόψετε τον μουσακά σε κομμάτια αφήστε τον να ηρεμήσει για ½ ώρα.

newsbeast.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.