Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Πανακότα με γεύση espresso

Πανακότα με γεύση espresso

Διατροφή | 30/05/2015 - 17:18
Πανακότα με γεύση espresso
Το πιο εύκολο και δροσερό γλυκάκι εδώ με έντονη γεύση καφέ, σκέτη απόλαυση. Επιδόρπιο και καφές μαζί!

Συνταγή: Ιωάννα Σταμούλου (olivemagazine.gr)


Υλικά

1.200ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά ή 500ml γάλα και 500ml κρέμα γάλακτος
20γρ. καφές στιγμιαίος espresso
22γρ. ζελατίνη σε σκόνη ή σε φύλλα
130γρ. ζάχαρη
Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Αν χρησιμοποιήσετε φύλλα βάλτε τα σε μπόλικο νεράκι. Αν χρησιμοποιήσετε σκόνη χρησιμοποιήσετε λιγότερο, ίσα να τη σκεπάζει και να την ξεπερνάει λιγάκι.

Βήμα 2

Βάζετε στη φωτιά ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε μέσα την κρέμα ή το μίγμα κρέμας και γάλακτος, τον καφέ και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε να διαλυθεί τόσο η ζάχαρη όσο και ο καφές. Μόλις κάνει πως παίρνει βράση το μίγμα τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 3

Αν έχετε χρησιμοποιήσει φύλλα, τα στύβετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το καυτό μίγμα. Αν έχετε χρησιμοποιήσει σκόνη τότε τη ρίχνετε όλη μαζί με το νερό που την έχει φουσκώσει στο καυτό μίγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να βεβαιωθείτε πως διαλύθηκε εντελώς.

Βήμα 4

Περνάτε το τελικό μίγμα από ψιλή σήτα και το μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια που έχετε προηγουμένως αλείψει με ένα άοσμο λάδι, περνώντας το με πινέλο. Αφού κρυώσει το μίγμα, βάζετε τα φορμάκια στο ψυγείο και αφήνετε να σταθεροποιηθούν οι πανακότες. Θα χρειαστούν 6 ώρες τουλάχιστον.

Βήμα 5

Για να ξεφορμάρετε τις πανακότες με ευκολία , σε πιατάκια βουτάτε τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό. Σερβίρετε αμέσως! Διακοσμείτε αν θέλετε με σοκολατάκια σε σχήμα κόκκων καφέ ή με σιρόπι σοκολάτα ή άλλο της αρεσκείας σας.

Μερίδες:

Χρόνος προετοιμασίας: 15' 

Χρόνος μαγειρέματος: 15' 

Έτοιμο σε: 15'

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Διατροφή

Πεντανόστιμη και δροσερή τούρτα Οreo

Εύκολο στην παρασκευή του δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα Οreo

Μπισκοτένια απόλαυση - Το πιο νόστιμο και οικονομικό γλυκό

Ένα εντυπωσιακό, λαχταριστό γλυκό από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.