Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης στον Λουκά Παπαδήμο

Ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης στον Λουκά Παπαδήμο

Ελλάδα | 26/05/2017 - 10:47
Ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης στον Λουκά Παπαδήμο
Tweet ανήρτησε ο Νίκος Παππάς. Επικοινωνία ΠτΔ με τον διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου και των τραυματιών συνοδών του. Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου, δήλωσε έξω από το νοσοκομείο αναφέροντας πως τόσο ο κ. Παπαδήμος όσο και οι συνοδοί του βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και υποβάλλονται στις απαραίτητες εξετάσεις.

Λίγο αργότερα με γραπτή δήλωση του ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε: «Είναι προφανές και αυτονόητο ότι η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού, κυρίου Παπαδήμου.

Ενημερώθηκα από τους θεράποντες ιατρούς, αλλά και από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την πορεία της υγείας τους. Τόσο ο κύριος Παπαδήμος, όσο και οι συνοδοί του, βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν επικοινωνία με το περιβάλλον και υποβάλλονται σε όλους τους αναγκαίους ιατρικούς ελέγχους,  έτσι ώστε να καθοριστεί η από εδώ και στο εξής μεταχείριση που θα πρέπει να έχουν.

Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά ταχεία ανάρρωση στον πρώην Πρωθυπουργό και στους δύο συνοδούς του.

Ο κύριος Πρωθυπουργός είναι ενήμερος και από τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και θα συνεχίσει να είναι ενήμερος για όλες τις διαδικασίες. Επίσης, να σας πω, ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι αυτονόητο ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να έχουμε ταχύτατη και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης». 

Με τον διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Νάγια Μητσάκου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των τραυματιών.

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να μεταφέρουν στον κ. Παπαδήμο και στους τραυματίες συνοδούς του , τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

«Η Βουλή σταθερά πιστεύει, με όλες τις εκδοχές και τις εκφάνσεις της, πως η Δημοκρατία δεν πρέπει να φοβάται και δεν πρέπει να λυγίζει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Εξέφρασε εκ μέρους των βουλευτών την απερίφραστη καταδίκη του, «για την ακραία, εγκληματική πράξη», όπως τη χαρακτήρισε και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Λουκά Παπαδήμο και στους δύο συνοδούς του. Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα» και σημείωσε «πως οι θεράποντες ιατροί έχουν τον πρώτο λόγο και από αυτούς πρέπει να ενημερώνεστε».

«Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο και στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μετά την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο. 

«Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης προς τον Λουκά Παπαδήμο. Περαστικά στον ίδιο και σε όσους τραυματίστηκαν», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

«Η δολοφονική απόπειρα κατά του Λουκά Παπαδήμου δείχνει ότι στη χώρα γίνονται στόχος αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος μετέβη στον Ευαγγελισμό, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι στη χώρα επικρατεί μια θλιβερή κατάσταση. «Αυτοί που φροντίζουν για τη χώρα, γίνονται στόχος», συμπλήρωσε.

«Εκ μέρους της Κομισιόν και του Πρόεδρου Γιούνκερ θερμές ευχές για πλήρη ανάρρωση στον Λ. Παπαδήμο. Έναν Έλληνα που τίμησε Ελλάδα και Ευρώπη» έγραψε στο twitter ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς. 

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με την διευθύντρια του Ευαγγελισμου κ. Μιτσάκη και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού, όπως και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του και ευχήθηκε περαστικά. Ο κ. Σαμαράς είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλαδος Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίο είχε συναντηθεί πριν την επίθεση εναντίον του ο κ. Παπαδήμος.   Τη συμπαράστασή του στον Λουκά Παπαδήμο εκφράζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι «εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά και αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία».

Η Φώφη Γεννηματά  μεταβαίνει στον Ευαγγελισμό, προκείμενου να ενημερωθεί για την υγεία του πρώην πρωθυπουργού.  Σε δήλωση της η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ ανέφερε «Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του. Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση». «Είχαμε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη προστασίας στόχων από την δράση της νέας τρομοκρατίας και των μεθόδων που χρησιμοποιεί με τους παγιδευμένους φακέλους. Η σημερινή επίθεση επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να παραμείνουμε αποφασιστικοί και ενωμένοι  στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας μας», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Άναδρη και άδικη επίθεση εναντίνον ενός ανθρώπου που κράτησε την Ελλάδα όρθια σε μια δύσκολη περίοδο, χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας προσερχόμενος στον Ευαγγελισμό.

Επίσης, διαμήνυσε πως «δεν θα κάμψει το ηθικό μας καθόλου».

Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καταδικάζω την αποτρόπαια απόπειρα κατά του Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του και εκφράζω την συμπαράσταση μου την δύσκολη αυτή ώρα στους ίδιους και τις οικογένειές τους. Η βία και η τρομοκρατία δεν έχουν θέση στην πολιτισμένη και δημοκρατική μας κοινωνία και είναι καταδικαστέες στην συνείδηση των Ελλήνων. Ενωμένοι ορθώνουμε τείχος σε αυτές τις εγκληματικές πράξεις που απειλούν την κοινωνική μας συνοχή, την ασφάλεια και την ζωή των πολιτών.»

Aνεξάρτητοι Έλληνες σε ανακοίνωση τους αναφέρουν πως «καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο άνδρες της φρουράς του».

Το ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του». «Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες - συνοδούς του» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο έστειλε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη.

«Όλες μου τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στο Λ. Παπαδήμο και τους 2 συνοδούς του. Η λογική του μίσους και της τρομοκρατίας δεν θα περάσει. Ενωμένοι θα δώσουμε αυτό τον αγώνα», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, λίγο μετά την επίθεση σε βάρος του κ. Παπαδήμου.

O αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης με ανάρτηση του στο twitter τόνισε πως «Οι άνθρωποι που έκαναν αυτό στον κ. Λουκά Παπαδήμο είναι εχθροί της Ελλάδας. Η ΕΛΑΣ οφείλει επιτέλους να βάλει ένα τέλος. Περαστικά εύχομαι»

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του τονίζει:

«Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου. Η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία.Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον ίδιο, καθώς και στους υπόλοιπους τραυματίες». 

Η Ένωση Κεντρώων αναφέρει: «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο και εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη, αλλά και οργή για το τρομοκρατικό χτύπημα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδημου και των συνοδών του. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με ανάρτηση του στο twitter αναφέρει: 

«Συγκλονισμένος από την άνανδρη επίθεση εναντίον του πρώην Π/θ της Ελλάδος κ. Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο».

  

kathimerini.gr

Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής

Ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κορωνοϊός: 246 «έσπασαν» την καραντίνα – Ανησυχία για χαλάρωση…

Το τελευταίο περιστατικό και τα μεγάλα πρόστιμα

Τα τρία στάδια του lockdown το καλοκαίρι

Έτσι θα γίνουν τα έκτακτα lockdown, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο

9 νέα κρούσματα - 183 νεκροί συνολικά

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058

Κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για την Ελλάδα

Γιατί οι ειδικοί φοβούνται μία νέα έκρηξη

Στους 183 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - Πέθανε 83χρονη

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Επίθεση με βιτριόλι: Τι λέει η οδηγός ταξί - Η περούκα, η…

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με το βιτριόλι

Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια -Σήμερα οι ανακοινώσεις

Πότε αναμένεται η επαναλειτουργία τους

Επίθεση με βιτριόλι: «Καθαρά» βίντεο και φωτογραφικά καρέ…

Τα επεξεργασμένα καρέ από τις κάμερες ασφαλείας

ΕΟΦ: Απαγόρευσε αντισηπτικό διάλυμα

Αποσύρονται από την αγορά τα προϊόντα

Ηλεία: Εγκεφαλικά νεκρή 27χρονη λίγο μετά τον τοκετό

Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κανένας θάνατος - 7 νέα κρούσματα στη χώρα

Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο - 2.915 συνολικά

Νομοσχέδιο – Παιδεία: Αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι…

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Όλες οι αλλαγές

Ρόδος: Ποιος ήταν ο νεκρός που έθαψαν… κατά λάθος - Σοκαρισμένη…

Εισαγγελική έρευνα για το… μακάβριο λάθος

Συντριβή ελικοπτέρου στο Ιόνιο: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια…

Μια 23χρονη στρατιωτικός ήταν το πρώτο θύμα η οποία, όπως είχε γράψει το neakriti, πριν το τραγικό συμβάν έπαιζε γκάιντα στη Σούδα.

Κορωνοϊός: 174 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 78χρονος στο "Αττικόν"

Kάτω από το 1% του πληθυσμού ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων

Οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό στη χώρα μας

Κεραμέως για σχολεία: Τι θα γίνει με το ολοήμερο - Ποια η…

"Το άνοιγμα των σχολείων δεν θα γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου".

172 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Πέθανε 82χρονη

Η γυναίκα νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό»

Εκ περιτροπής εργασία: Από 1η Ιουνίου οι μειώσεις μισθών…

Σε νέο καθεστώς, χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι από τον Ιούνιο - Αναλυτικά παραδείγματα

Γυμναστήρια, κινηματογράφοι: Ν' ανοίξουν νωρίτερα, μελετά…

Νωρίτερα να ξεκινήσει η τέλεση γάμων και λοιπές δεξιώσεις - Πιθανή ημερομηνία

Σύψας: Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ανοίξουν τα…

Δεν μας τρομάζουν τα εισαγόμενα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στους 170 οι νεκροί

Κατέληξε 91χρονη

Πρόστιμα μέχρι και 100.000 € στα σούπερ μάρκετ που δε δηλώνουν…

Η πλατφόρμα e-Καταναλωτής αναγράφει τις τιμές των προϊόντων σε όλα τα σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: Στους 169 οι νεκροί στην χώρα μας

«Κατέληξε» ένας 79χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Τσιόδρας: Βέβαιο ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Οι κλειστοί χώροι στους οποίους έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη μετάδοση του ιού

Θετικοί στον κορωνοϊό 2 διασώστες του ΕΚΑΒ – Σε καραντίνα…

Σήμερα το πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα

«Restart Tourism»: Πότε «ανοίγει» ο τουρισμός – Από αυτές τις…

Πρόκειται για 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά στοιχεία, μέχρι στιγμής

Με κορωνοϊό οκτώ μηνών βρέφος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παίδων»

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται οκτώ μηνών βρέφος με κορωνοϊό

167 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Κατέληξε 89χρονος στο…

Ο άνδρας είχε πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα

Ανοίγει η εστίαση: χρήσιμα Tips για τους επαγγελματίες

Συμβουλές για την εφαρμογή των μέτρων και παγίδες που πρέπει να αποφύγουν

Μετακινήσεις εκτός νομού: Έτσι θα ταξιδεύουμε με αεροπλάνα,…

Ενημέρωση για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Τραγωδία με 4 νεκρούς στο Λουτράκι - Συγκλονίζουν τα βίντεο…

Οι 4 άντρες βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων και οι πρώτες αναφορές σχετικά για τον θάνατό τους κάνουν λόγο για ασφυξία - Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ έγινε υπό τον φόβο έκρηξης στο…

Ανοίγουν αύριο Κυριακή οι εκκλησίες - Τι πρέπει να γνωρίζουν…

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλεί στην τήρηση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ αύριο ανοίγουν οι εκκλησίες στη χώρα

Έτσι θα ταξιδεύουμε με τα πλοία - Όλα τα νέα μέτρα

Ποιες πτήσεις «ανοίγουν» και ποιες παραμένουν σε αναστολή

Μητσοτάκης: Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με διπλή κρίση - Παράδειγμα…

Η παρέμβασή του στην παγκόσμια σύνοδο της Boston Consulting Group

Σ.Τσιόδρας: Ο ιός μπορεί να μη φύγει ποτέ από τη ζωή μας

Μπορεί ο κορωνοϊός να γίνει ενδημικός ιός;

Πρόστιμα έως 20.000 ευρώ για τους παραβάτες σε οργανωμένες…

Τσουχτερά πρόστιμα στους απείθαρχους επιχειρηματίες

Κορωνοϊός: Πότε ο κλιματισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος…

Τι ανέφεραι Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή "ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ" της ΚΡΗΤΗ TV

Πότε ανοίγουν καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήρια και…

Οριστικές ημερομηνίες: Όλα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

16 νέα κρούσματα στη χώρα μας -Τρεις νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.760 - Στους 155 οι νεκροί

Αυτό είναι το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Παραμένουν τα υφιστάμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού

"Αποφεύγετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" οι 7 κανόνες του…

Πως θα μείνουμε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Στους 152 οι νεκροί στην χώρα μας

Ένας 80χρονος έχασε την μάχη

Παπαθανάσης: Από 1η Ιουνίου ανοίγει η εστίαση με τα νέα…

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων»

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.