Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete PlusΟι απίστευτες αλλαγές στη ζωή μας μέσα στα επόμενα 15 χρόνια

Οι απίστευτες αλλαγές στη ζωή μας μέσα στα επόμενα 15 χρόνια

Κρήτη | 11/09/2019 - 10:52
Οι απίστευτες αλλαγές στη ζωή μας μέσα στα επόμενα 15 χρόνια
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν συνηθισμένα το 2020

Οι πόλεις θα είναι λιγότερο θορυβώδεις γιατί όλα τα καινούργια αυτοκίνητα θα λειτουργούν με ηλεκτρισμό

Ζούμε σε μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα εποχή στην οποία οι νέες τεχνολογίες αναπτύσσονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, αναδιαμορφώνοντας την πραγματικότητα, ενώ κάποιες φορές μάς εκπλήσσουν αλλά και - γιατί όχι - μας τρομάζουν.

Του Παναγιώτη Αναστασάκου*

Ποιος θα φανταζόταν πριν από λίγα χρόνια ότι οι σημερινοί γίγαντες του διαδικτύου, η Google, η Apple, η Amazon και κάποιες άλλες σαν αυτές, θα ήταν στην πρώτη σειρά από πλευράς όχι μόνον οικονομικών μεγεθών, αλλά και αναπτυξιακών προοπτικών;

Οι ψηφιακές εφαρμογές, που είναι η βάση για όλα αυτά και με τα όσα ξέρουμε, θα επηρεάσουν - μέχρι ακόμη και να κλείσουν - τις περισσότερες παραδοσιακές βιομηχανίες κατά τα επόμενα 10-15 χρόνια. Να πούμε και μερικά παραδείγματα;

Το Uber είναι απλώς μια ψηφιακή εφαρμογή, η οποία δε διαθέτει αυτοκίνητα, αλλά είναι πλέον η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί στον κόσμο, ενώ η Airbnb είναι ήδη η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στον κόσμο, αν και δε διαθέτει καθόλου ξενοδοχεία ή άλλες ιδιοκτησίες.

Με την τεχνητή νοημοσύνη που συνεχώς βελτιώνεται, οι υπολογιστές γίνονται εκθετικά καλύτεροι στην κατανόηση του κόσμου. Φέτος τον Μάιο, με ένα υπολογιστή συνδεδεμένο στο cloud της Google, ο AlphaGo (η τεχνητή νοημοσύνη της Google) κέρδισε τον καλύτερο παίκτη του κόσμου στο παιχνίδι Go (1) και μάλιστα 10 χρόνια νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν. Το 2021 ο παγκόσμιος κύκλος εργασιών που σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη θα προσεγγίσει τα 2,9 τρισ. δολάρια. Μέχρι το 2040 (το αργότερο) θα είναι διαθέσιμη η διασύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με το υπολογιστικό νέφος, με την εμφύτευση, στον εγκεφαλικό φλοιό, νανο-ρομπότ που θα μεγιστοποιούν τις εγκεφαλικές δεξιότητες με την προσθήκη επιπλέον γνώσεων.

Στη νομική επιστήμη, οι νέοι δικηγόροι στις ΗΠΑ δεν μπορούν ήδη να βρουν εύκολα δουλειά, επειδή μέσω του λόγω της εφαρμογής IBM Watson (2) μπορεί κανείς να πάρει νομικές συμβουλές (μέχρι τώρα για περισσότερο ή λιγότερο βασικά πράγματα) μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και με 90% ακρίβεια, σε σχέση με ακρίβεια της τάξης του 70% όταν αυτό γίνεται από ανθρώπους. Στο μέλλον, λοιπόν, εκτιμάται πως θα υπάρχουν 90% λιγότεροι δικηγόροι και μόνο οι εξειδικευμένοι θα παραμείνουν.

Στην ιατρική διάγνωση, ο IBM Watson Health βοηθά ήδη τους χειριστές του να διαγνώσουν καρκίνο, με 4 φορές μεγαλύτερη ακρίβεια από τους ιατρούς. Η βιοτεχνολογία είναι, αυτή τη στιγμή, ο δεύτερος πιο ενδιαφέρων, επιχειρηματικά, κλάδος μετά την τεχνητή νοημοσύνη. Ουσιαστικά το γήρας έχει αρχίσει να αντιμετωπίζεται ως ασθένεια και όχι ως μια φυσιολογική εξέλιξη.

Στην αναγνώριση προσώπων, το Facebook διαθέτει ήδη ένα λογισμικό αναγνώρισης που μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα καλύτερα από τον άνθρωπο.

Το 2030, οι υπολογιστές αναμένεται πως θα γίνουν πιο “έξυπνοι” από τους ανθρώπους.

Στα αυτοκίνητα: Το 2018 κυκλοφόρησαν τα πρώτα αυτοκίνητα αυτο-οδήγησης. Περί το 2021, το σύνολο της βιομηχανίας θα αρχίσει να διαταράσσεται. Δε θα θέλουμε πια να έχουμε αυτοκίνητο... Θα καλούμε ένα αυτοκίνητο με το τηλέφωνό μας, θα εμφανίζεται εκεί που είμαστε και θα μας οδηγεί στον προορισμό μας. Δε θα χρειαστεί να το παρκάρουμε, θα πληρώνουμε μόνο για την απόσταση που το χρησιμοποιούμε και θα μπορούμε να είμαστε ακόμη και παραγωγικοί κατά την οδήγηση. Τα παιδιά μας δε θα λάβουν ποτέ άδεια οδήγησης και δε θα χρειαστεί ποτέ να αποκτήσουν αυτοκίνητο. Έτσι θα αλλάξουν και οι πόλεις, γιατί θα χρειάζονται 90-95% λιγότερα αυτοκίνητα και θα μπορούμε τότε να μετατρέψουμε τους χώρους στάθμευσης σε πάρκα.

Στα τροχαία ατυχήματα: Στις μέρες μας 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο σε τροχαία ατυχήματα παγκοσμίως. Έχουμε τώρα ένα ατύχημα κάθε 100.000 χλμ. Με την αυτόνομη οδήγηση αυτός ο δείκτης θα πέσει σε ένα ατύχημα κάθε 10 εκατομμύρια χλμ. Αυτό θα σώσει ένα εκατομμύριο ζωές κάθε χρόνο. Έτσι, οι εταιρείες ασφάλισης αυτοκινήτων θα έχουν τεράστια προβλήματα επειδή, χωρίς ατυχήματα, η ασφάλιση των αυτοκινήτων θα γίνει πολύ φθηνότερη. Η επιχειρηματική δραστηριότητα ασφάλισης αυτοκινήτων θα εξαφανιστεί σιγά-σιγά.

Και η ακίνητη περιουσία θα αλλάξει, επειδή οι άνθρωποι, αν μπορούν να αργάζονται ενώ θα ταξιδεύουν, θα πάνε πιο μακριά για να ζήσουν σε μια πιο όμορφη γειτονιά.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν συνηθισμένα το 2020. Οι πόλεις θα είναι λιγότερο θορυβώδεις γιατί όλα τα καινούργια αυτοκίνητα θα λειτουργούν με ηλεκτρισμό.

Η ηλεκτρική ενέργεια θα γίνει απίστευτα φθηνή και καθαρή. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο θα βρίσκεται σε εκθετική καμπύλη ανάπτυξης για 30 χρόνια.

Στην ηλιακή ενέργεια: Μετρήθηκε πέρυσι πως περισσότερες εγκαταστάσεις παραγωγής ηλιακής ενέργειας μπήκαν σε λειτουργία παγκοσμίως από ό,τι οι εγκαταστάσεις που παράγουν ενέργεια από τα ορυκτά. Οι εταιρείες ενέργειας προσπαθούν απεγνωσμένα να περιορίσουν την πρόσβαση στο δίκτυο για να αποτρέψουν τον ανταγωνισμό από τις οικιακές ηλιακές εγκαταστάσεις, αλλά αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει. Σύντομα τα αυτόνομα οικιακά ενεργειακά συστήματα θα επικρατήσουν.

Στο πόσιμο νερό: Το αναμενόμενο είναι πως μαζί με τη φθηνή ηλεκτρική ενέργεια έρχεται και το φθηνό και άφθονο καθαρό νερό. Η αφαλάτωση του θαλασσινού νερού χρειάζεται τώρα μόνο 1 έως 2 kwh ανά κυβικό μέτρο (με κόστος από 15 έως 0,25 σεντ). Δεν έχουμε, όπως ξέρετε, έλλειψη νερού στα περισσότερα μέρη, έχουμε όμως ανεπαρκείς ποσότητες καθαρού πόσιμου νερού. Φανταστείτε λοιπόν την ποιότητα ζωής όταν κάποιος θα έχει τόσο καθαρό νερό όσο του χρειάζεται, σχεδόν χωρίς κόστος.

Στις καινοτομίες για την υγεία, το “Tricorder” του “Star Trek” για τη διάγνωση των ασθενειών γίνεται πραγματικότητα. Υπάρχουν ήδη εταιρείες που θα κατασκευάσουν τη συσκευή (που θα ονομάζεται “Tricorder” από το “StarTrek”), η οποία θα λειτουργεί σε συνεργασία με το τηλέφωνό μας, θα λαμβάνει τη σάρωση του αμφιβληστροειδούς, το δείγμα του αίματός μας και θα μπορούμε να αναπνέουμε σε αυτό. Στη συνέχεια θα αναλύει 54 βιοδείκτες που θα εντοπίζουν σχεδόν οποιαδήποτε ασθένεια. Θα είναι μια πολύ φθηνή εξέταση, οπότε σε λίγα χρόνια όλοι σε αυτόν τον πλανήτη θα έχουν πρόσβαση στην ιατρική ανάλυση παγκόσμιας κλάσης σχεδόν δωρεάν. Αντίο, λοιπόν, διαγνωστικά κέντρα και ιατρικά ιδρύματα.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση θα επικρατήσει. Η τιμή του φθηνότερου εκτυπωτή 3D μειώθηκε από 18.000 σε 400 δολάρια μέσα σε 10 χρόνια. Ταυτόχρονα, έγινε 100 φορές πιο γρήγορος. Όλες οι μεγάλες εταιρείες υποδημάτων έχουν ήδη ξεκινήσει να παράγουν παπούτσια 3D εκτύπωσης. Ορισμένα κοινά ανταλλακτικά σε τμήματα του αεροπλάνου είναι ήδη εκτυπωμένα σε 3D σε απομακρυσμένα αεροδρόμια. Ο διαστημικός σταθμός διαθέτει τώρα έναν εκτυπωτή που εξαλείφει την ανάγκη για το μεγάλο μέρος των ανταλλακτικών που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν. Σύντομα τα νέα “έξυπνα” τηλέφωνα θα έχουν δυνατότητες 3D σάρωσης. Θα μπορείτε να σαρώσετε 3D τα... πόδια σας και να εκτυπώσετε στη συνέχεια τα τέλεια παπούτσια σας στο σπίτι. Στην Κίνα, έχουν ήδη χρησιμοποιήσει 3D εκτυπωτή και έχτισαν ένα πλήρες κτήριο γραφείων 6 ορόφων. Μέχρι το 2027, το 10% όλων των προϊόντων που παράγονται θα έχουν εκτυπωθεί σε 3D.

Ο χάρτης της εργασίας αλλάζει

Σχετικά με τις αλλαγές στην εργασία περιμένουμε πως το 70-80% των θέσεων εργασίας θα εξαφανιστούν τα επόμενα 20 χρόνια. Θα υπάρξουν παράλληλα και πολλές νέες θέσεις εργασίας, αλλά δεν είναι σαφές εάν θα υπάρχουν αρκετές νέες θέσεις εργασίας για όλους.

Στη γεωργία, θα υπάρξει σύντομα ένα γεωργικό ρομπότ αξίας 100 δολαρίων. Οι αγρότες στις χώρες του τρίτου κόσμου θα μπορούν στη συνέχεια να γίνουν διευθυντές του τομέα τους αντί να εργάζονται όλη μέρα στους αγρούς τους. Οι υδροπονικές καλλιέργειες που θα κυριαρχήσουν θα χρειάζονται πολύ λιγότερο νερό.

Στην παραγωγή βρώσιμων πρωτεϊνών, το πρώτο πιάτο Petri (3) που παρήγαγε σε εργαστήριο κρέας από μοσχάρι είναι ήδη γεγονός και συνεπώς στο μέλλον το εργαστηριακά παραγόμενο μοσχάρι θα είναι διαθέσιμο και πολύ φθηνότερο από το μοσχάρι που παράγεται από την αγελάδα. Αυτή τη στιγμή, το 30% όλων των γεωργικών επιφανειών χρησιμοποιείται για τις αγελάδες. Φανταστείτε να μη χρειαζόμαστε αυτόν τον χώρο πια.

Υπάρχουν παράλληλα αρκετές νεοσύστατες εταιρείες που θα φέρουν σύντομα πρωτεΐνες εντόμων στην αγορά. Θα περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από το κρέας. Θα χαρακτηριστούν ως “εναλλακτική πηγή πρωτεϊνών” (επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι θα εξακολουθούν να απορρίπτουν την ιδέα της κατανάλωσης εντόμων).

Για την καλή ψυχολογική μας διάθεση, υπάρχει ήδη μια εφαρμογή που ονομάζεται “moodies”, η οποία μπορεί να πει σε τι διάθεση είστε. Μέχρι το 2020 θα υπάρχουν apps που μπορούν να πουν από τις εκφράσεις του προσώπου σας αν λέτε ψέματα. Φανταστείτε λοιπόν μια πολιτική συζήτηση όπου θα μπορούν να αναγνωρίζουν οι τηλεθεατές εάν οι ομιλητές λένε αλήθεια ή ψέματα.

Το Bitcoin μπορεί να γίνει ακόμη και το προεπιλεγμένο αποθεματικό νόμισμα... σε όλο τον κόσμο! Το 62% των κατοίκων της υποσαχάριας Αφρικής δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό, όπως και ένα μεγάλο κομμάτι των κατοίκων της Ινδίας. Όλοι αυτοί έχουν, όμως, κινητό και ήδη στρέφονται προς τα κρυπτονομίσματα.

Η μέση διάρκεια ζωής αυξάνεται κατά 3 μήνες τον χρόνο. Πριν από τέσσερα χρόνια η διάρκεια ζωής ήταν 79 έτη, ενώ τώρα είναι 80 χρόνια. Ο ίδιος ρυθμός αύξησης διατηρείται και το 2036 - η διάρκεια ζωής θα αυξάνεται περισσότερο από ένα έτος ετησίως. Έτσι, όλοι θα μπορούσαμε να ζήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, πιθανώς και περισσότερο από 100 χρόνια.

Στην εκπαίδευση, τα φθηνότερα “έξυπνα” τηλέφωνα βρίσκονται ήδη στα 10 δολάρια στην Αφρική και την Ασία. Μέχρι το 2020, το 70% όλων των ανθρώπων θα έχει ένα “έξυπνο” τηλέφωνο. Αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουν την ίδια πρόσβαση στην παγκόσμια εκπαίδευση. Κάθε παιδί μπορεί να χρησιμοποιήσει την ακαδημία Khan (4) για όλα όσα χρειάζεται ένα παιδί για να μάθει στο σχολείο στις χώρες του πρώτου κόσμου. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει αντίστοιχα λογισμικά στην Ινδονησία και σύντομα θα κυκλοφορήσουν στα Αραβικά, τα Σουαχίλι και τα Κινέζικα. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες εάν δώσουμε δωρεάν την αγγλική εφαρμογή, έτσι ώστε τα παιδιά στην Αφρική και παντού στον κόσμο να μπορούν να μιλούν άπταιστα Αγγλικά. Και αυτό θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε μισό χρόνο.

Αυτά λοιπόν είναι κάποια χαρακτηριστικά για τον νέο κόσμο που έρχεται, αλλά καλύτερα να σταματήσουμε εδώ κλείνοντας με μία διαπίστωση: Τη μια στιγμή μπορεί να σκεφτόμαστε ότι έρχεται ένας καλύτερος κόσμος, την άλλη, όμως, ίσως βλέπουμε, πίσω από τον ζοφερό ορίζοντα, τη χειραγώγηση της ανθρωπότητας από εκείνους που θα ελέγχουν τους αλγόριθμους της τεχνητής νοημοσύνης. Είναι πιθανό να συμβούν και τα δύο. Οι μηχανές να αντιγράψουν τους ανθρώπους και οι άνθρωποι τις μηχανές.

Πώς θα τους ξεχωρίζουν τότε; Μάλλον από τη θνητότητα. Οι άνθρωποι θα έχουν, ποιος ξέρει για πόσο, την... αχίλλειο πτέρνα του θανάτου.

ΥΓ: Στοιχεία για το κείμενο ελήφθησαν από μια πρόσφατη αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του Dieter Zetsche, που είναι ο επικεφαλής της DaimlerBenz, και ο οποίος αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα ζήσουμε στο άμεσο μέλλον, οι οποίες πραγματικά παραπέμπουν σε έναν άλλο κόσμο, έναν κόσμο στον οποίο ο άνθρωπος φαίνεται πως θα περάσει σε δεύτερη μοίρα.

 

Και κάποιες επεξηγήσεις:

(1) Επιτραπέζιο παιχνίδι Go: Το Go είναι ένα στρατηγικό επιτραπέζιο παιχνίδι που ξεκίνησε από την Κίνα (γνωστό σαν Ουέι-Τσι, Weiqi). Οι δύο παίκτες, άσπρος και μαύρος, προσθέτουν εναλλάξ πέτρες στο γκόμπαν (ταμπλό), περικυκλώνοντας μια περιοχή, φυλακίζοντας πέτρες του αντιπάλου και προστατεύοντας τις δικές τους πέτρες. Το Go παίζεται κυρίως στην Ανατολική Ασία (Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα κ.λπ.), και μέσω του διαδικτύου στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι κανόνες του Go είναι πολύ απλοί, αλλά η στρατηγική που ακολουθείται από τους παίκτες είναι περίπλοκη και θεωρείται ότι ξεπερνά σε βάθος άλλα παιχνίδια όπως π.χ. το σκάκι.

(2) Ο υπολογιστής Watson της IBM: Ο υπολογιστής Watson της IBM, ο οποίος πήρε το όνομά του προς τιμήν του ιδρυτή της IBM Thomas J. Watson, κατασκευάστηκε από μια επιστημονική ομάδα του τομέα Έρευνας της IBM, σε ένα διάστημα τεσσάρων ετών. Στόχος τής εν λόγω προσπάθειας είναι να αντιμετωπιστεί μια πρόκληση: να κατασκευαστεί ένα υπολογιστικό σύστημα, ικανό να ανταγωνιστεί την ανθρώπινη ικανότητα απόκρισης σε ερωτήσεις, όταν αυτές τίθενται σε φυσική γλώσσα (όχι σε κωδικοποιημένη γλώσσα υπολογιστών), με ταχύτητα, ακρίβεια και σιγουριά.

(3) Πιάτο Petri: Το τρυβλίο Petri ή δίσκος Πέτρι είναι ένα γυάλινο ή πλαστικό ρηχό στρογγυλό πιάτο, που αποτελεί ζωτικής σημασίας εργαλείο στα επιστημονικά εργαστήρια, αφού μέσα σ’ αυτό καλλιεργούνται κύτταρα ή μικροοργανισμοί.

(4) Ακαδημία Khan: Η Khan Academy είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την αλλαγή της εκπαίδευσης προς το καλύτερο, με τη δωρεάν παροχή παγκοσμίου επιπέδου εκπαίδευσης για οποιονδήποτε και οπουδήποτε. Εκτός από τα βίντεο γνωριμίας, υπάρχουν πρωτότυπα αγγλικά βίντεο στον κύριο χώρο της ιστοσελίδας (khanacademy.org/), τα οποία έχουν υπότιτλους στα Ελληνικά.

* Ο Παναγιώτης Αναστασάκος είναι πολιτικός μηχανικός, ταξίαρχος εν αποστρατεία.

neakriti.gr


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Σχόλια

comments powered by Disqus
Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"Ειδήσεις Κρήτη

Αντικαπνιστικός Νόμος: Γιατί δεν «έπεσαν» πρόστιμα στο…

Από το Ρέθυμνο ξεκίνησαν οι έλεγχοι στην Κρήτη

Έκτακτο Δελτίο Καιρού: «Έρχονται» βροχές και καταιγίδες…

Ο καιρός στην Κρήτη: Πότε επηρεαζόμαστε από την κακοκαιρία;

Γλέντησαν μέχρι το πρωί στο ρακοκάζανο οι λιμενικοί

Με επιτυχία και φέτος το ρακοκάζανο

Δέντρο καταπλάκωσε και σκότωσε άνδρα

Ο άνθρωπος βρισκόταν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή

Στην Κρήτη το τυχερό 5άρι του Τζόκερ

Στα χανιά το ποσό των €46.896

Δωρεάν σπιρομετρήσεις στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Κατσαμπά

Δράση στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

Τροχαία: Ράγισε καρδιές η Τζωρτζίνα που «έχασε» τον πατέρα…

Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, η 3η Κυριακή του Νοέμβρη

Καιρός στην Κρήτη: Που αναμένονται τοπικές ισχυρές καταιγίδες;

Τοπικά ισχυρά τα φαινόμενα αλλά σταδιακά θα υποχωρήσουν

Καινοτόμα εφαρμογή στην επιστημονική «εργαλειοθήκη»των…

Με την συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης - Ενδοοικογενειακή Βία: Με επιτυχία…

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ενδοοικογενειακή βία

17 Νοεμβρίου 1973: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κρήτης

Μεγάλος αντίπαλος των δημοσιογράφων η… λογοκρισία της Χούντας

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου… προειδοποιεί

Για τις βροχές και τους ανέμους

Αμπελιτσιά: Σε ποια περιοχή της Κρήτης έχει φυτευτεί το…

Ετήσια συνάντηση για την διατήρηση του σπάνιου δέντρου

Μαλεβίζι και βιώσιμος τουρισμός στην ατζέντα του Μενέλαου…

Προωθείται η εξωστρέφεια του Μαλεβιζίου

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Συννεφιασμένη προβλέπεται η Κυριακή, με τοπικές βροχές, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου

Έκρυβαν στο χωράφι τους πέντε κιλά χασίς και καλάσνικοφ

Οικογενειακή επιχείρηση – Συνελήφθη ο πατέρας αναζητούνται οι γιοι

Ιστορική στιγμή για το Κρητικό ελαιόλαδο - Αισιόδοξα τα…

Έφτιαξαν φορέα για το κρητικό ελαιόλαδο!

Το «καυτό» φθινόπωρο κατέστρεψε τις καλλιέργειες - Προβλήματα…

«Κόκκινο» χτυπάει ο υδράργυρος τα βράδια του Νοέμβρη

Νεκρός κυνηγός από πυροβολισμό βοσκού στο Μπαλί

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία τα εισαγόμενα κηπευτικά…

Μαζικές ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων

Στο πλευρό της Μαρίας που παλεύει

Κινητοποιούνται για τη συγκέντρωση χρημάτων

Νεκρός ο 9χρονος που έπεσε από ύψος στον Γαλατά

Όλα ξεκίνησαν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

Στη φυλακή ο 42χρονος που φέρεται να είχε κάνει «κόλαση»…

Απολογήθηκε για την «απόπειρα ανθρωποκτονίας» σε βάρος του 68χρονου συντρόφου της

Δήμος Αγίου Νικολάου: Παραχώρηση των παραλιών Μπούφος,…

Δεκτό το αίτημα από το υπουργείο Πολιτισμού

Συνελήφθη 33χρονος με λαθραία τσιγάρα

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 6 κιλά και 500 γραμμάρια καπνού

«Ακαπνίστας»: Έρχεται αντι... γόπινγκ δρώμενο!

Γόπα Πρότζεκτ (ένα αντιγοπινγκ δρώμενο)

Ο καιρός στην Κρήτη: Από τη «Βικτώρια» στο… καλοκαίρι

Ιδανικές οι συνθήκες για αγροτικές εργασίες και βόλτες!

Σήμα κινδύνου για τον ΕΦΚΑ Ηρακλείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Τραγικές συνέπειες- Πολλές εκκρεμότητες

Μετρούν τις πληγές τους οι αγρότες

Μετά το χθεσινό πέρασμα της «Βικτώριας» από την Κρήτη

Αεροδιακομιδή 2χρονου κοριτσιού στο ΠΑΓΝΗ με Super Puma

Νοσηλεύεται διασωληνωμένο και σε καταστολή μετά από τροχαίο

«Εγκλωβισμένη» στο Διδυμότειχο Κρητικιά φοιτήτρια

«Όμηρος» του Τμήματος Νοσηλευτικής, το οποίο δεν έχει ακόμη ανοίξει, η δευτεροετής φοιτήτρια

Κινητοποίηση των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία

Αύριο στην πλατεία Ελευθερίας

Ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του γιατρού…

Παράσταση αλληλεγγύης έξω από το Εφετείο

Σε επιφυλακή για τα καιρικά φαινόμενα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν τα Χανιά

Ανελέητο το χτύπημα της κακοκαιρίας για τους καλλιεργητές…

Τρίτο πλήγμα για τους καλλιεργητές της Κουντούρας στα Χανιά - Κινδύνευσε ένας άνθρωπος από την ένταση των φαινομένων

Τα κατάφερε ο μικρός Παναγιώτης - Δάκρυα χαράς από την μητέρα…

«Τα καταφέραμε, είμαστε νικητές, χάρη σε εσάς, κερδίσαμε την ζωή μας πίσω»

Στον Ανακριτή οι γνωστοί Ηρακλειώτες για την αγοραπωλησία…

Ο 41χρονος επιχειρηματίας είχε αθωωθεί σε πρόσφατο δικαστήριο για ανάλογη υπόθεση

Έκτακτα μέτρα για τους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς λόγω…

Ti ζητάει ο Δήμαρχος Γόρτυνας, με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

«Πωλητήριο» σε 135 ξενοδοχεία της Κρήτης

Στο «σφυρί» δεκάδες ξενοδοχεία στην Κρήτη

Ακόμα “τρέχει” η Πυροσβεστική

Επεμβαίνει καθημερινά για την κατάσβεση πυρκαγιών

Στο «σκαμνί» τα δύο αδέλφια που είχαν σκορπίσει τον τρόμο…

Είχαν ανοίξει πυρ εναντίον θαμώνα του καταστήματος τραυματίζοντας τελικά δύο άτομα

Ο καιρός στην Κρήτη: Η «Βικτώρια» φέρνει καταιγίδες- Ποιες…

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» δε θα αφήσει ανεπηρέαστη την Κρήτη, προκαλώντας βροχές και καταιγίδες

Πυροσβέστες τους απομάκρυναν λόγω…βροχής

Για προληπτικούς λόγους

Μαμά με το βρέφος της έσωσε γατάκι από τα σκουπίδια

Ασυνείδητοι άφησαν γατάκι σε σακούλα σκουπιδιών

Δύσκολη η χθεσινή μέρα για την Πυροσβεστική

Η μία φωτιά έσβηνε και η άλλη άναβε …

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων
Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.