Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



Ο mr. Facebook έγινε πατέρας... και χαρίζει την επιχείρηση!

Ο mr. Facebook έγινε πατέρας... και χαρίζει την επιχείρηση!

Παιδιά & Γονείς | 02/12/2015 - 00:55
Ο mr. Facebook έγινε πατέρας... και χαρίζει την επιχείρηση!
Με μια συγκινητική ανάρτηση, αλλά και με μια εκπληκτική κίνηση πανανθρώπινης απήχησης, ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg ανακοίνωσε προ λίγης ώρας ότι έγινε πατέρας και με αφορμή το χαρμόσυνο γεγονός, πρόκειται να δωρίσει σε φιλανθρωπίες το 99% των μετοχών του Facebook που ανήκουν σε αυτόν και τη σύζυγό του Priscilla, αξίας 45 δισ. δολαρίων.

Μία από τις μεγαλύτερες δωρεές που έχουν γίνει ποτέ.   

Στην ανάρτησή του που έχει τη μορφή επιστολής προς τη νεογέννητη κόρη του, Max, o ιδρυτής του Facebook εκθέτει μια σειρά από σκοπούς που θα υπηρετήσει η δωρεά του, που επικεντρώνονται στην εξέλιξη της ανθρωπότητας και την προάσπιση της ισότητας.   

Η δωρεά, την οποία θα διαχειριστεί ένας ήδη κατοχυρωμένος οργανισμός, ονόματι Chan Zuckerberg Initiative, θα γίνει σε βάθος χρόνου και περιλαμβανει πρωτοβουλίες που αφορούν στην χρηματοδότηση της έρευνας στην ιατρική, την παροχή ευκαιριών σε δοκιμαζόμενες, λιγότερο προνομιούχες περιοχές του πλανήτη και την διασφάλιση της πρόσβασης στην πληροφορία.    

"Η κοινωνία μας είναι υποχρεωμένη να το κάνει αυτό όχι εξαιτίας της αξίας της δικαισύνης, ούτε λόγω φιλανθρωπίας αλλά για το μεγαλείο της ανθρώπινης προόδου" αναφέρει σε μια φράση που συμπυκνώνει το πνεύμα της χειρονομίας του ζεύγους Ζούκερμπεργκ, ο ιδρυτής του Facebook.   

Σημαίνουσες προσωπικότητες από το χώρο της τεχνολογίας, των ΜΜΕ και αλλού έχουν σπεύσει να συγχαρούν τους νέους γονείς, αλλά και να αποθεώσουν την γενναιόδωρη δέσμευση του Ζούκερμπεργκ και της συζύγου του, απέναντι στην ανθρωπότητα.    

Πάντως, αρκετοί είναι αυτοί που ήδη επισημαίνουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ του νεοιδρυθέντος οργανισμού του Mark Zuckerberg και της Priscilla Chan με το φιλανθρωπικό ίδρυμα Bill and Melinda Gates, του συν-ιδρυτή της Microsoft και πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, Bill Gates. Κάτι το οποίο δεν μειώνει επουδενί την αξία του, αφού και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για σημαντικές δωρεές (το ίδρυμα Gates έχει δωρίσει 44 δισ. δολάρια έως σήμερα) που προέρχονται από περιουσίες που αποκτήθηκαν στην Σϊλικον Βάλεϊ. 

lifo


Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Παιδιά & Γονείς

Τι σημαίνει περνώ ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου;

Τι μπορώ να κάνω μαζί του για να περάσουμε όμορφα;

Πώς θα κάνετε τα Χριστούγεννα των παιδιών σας... μαγικά;…

Αγκαλιές, εκπλήξεις και χρόνο μαζί με τα παιδιά σας... Αυτά είναι μερικά από όσα πρέπει να κάνετε

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.