Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.


Ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο από το Crete Plus



O Μειμαράκης στην Κρήτη- Ποιοι είναι οι σίγουροι για το ψηφοδέλτιο της Νεας Δημοκρατίας

O Μειμαράκης στην Κρήτη- Ποιοι είναι οι σίγουροι για το ψηφοδέλτιο της Νεας Δημοκρατίας

O Μειμαράκης στην Κρήτη- Ποιοι είναι οι σίγουροι για το ψηφοδέλτιο της Νεας Δημοκρατίας
Όλα είναι έτοιμα από την πλευρά του κομματικού μηχανισμου της Νέας Δημοκρατίας, που υποδέχεται σημερα τον κ. Βαγγέλη Μειμαράκη στην Κρήτη.

Ως γνωστόν ο πρόεδρος της ΝΔ έρχεται στο νησί, με στόχο να επισκεφτεί το Λασίθι και το Ηράκλειο, στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Την ίδια ώρα κορυφώνεται η συζήτηση γύρω από την ονοματολογία σχετικά με τα πρόσωπα που θα ενταχθούν στις λίστες των δύο βασικών διεκδικητών της ψήφου των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές, με στόχο την μέγιστη δυνατή διεύρυνση της απήχησής τους. 

Οι επιτελείς της Συγγρού οργανώνουν τις λίστες του κόμματος για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Όπως είναι γνωστό ο κ. Μεϊμαράκης παραμένει επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο Ηράκλειο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάρει την έδρα κάποιου εκ των υπολοίπων υποψηφίων της λίστας του ψηφοδελτίου.

Η απόφαση αυτή έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα στο πλαίσιο της συσπείρωσης των οπαδών της ΝΔ με δεδομένο ότι ο κ. Μειμαράκης έλκει τη καταγωγή του από το Ηράκλειο.

Ωστόσο το πιθανότερο είναι να κρατήσει την έδρα στη β Αθηνών όπου και εκλέγεται όλα αυτά τα χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις υποψήφιοι Βουλευτές που είναι πιθανό να εκλεγούν υπό όρους είναι οι κύριοι Λευτερης Αυγενάκης, Γρηγόρης Πασπατης και Μάξιμος Σενετάκης ενώ ο Μανόλης Μαράκης είναι πιθανό σε περίπτωση που ο κ. Μειμαρακης θα μπει επικεφαλής στη λίστα.

Σε περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα οι συσχετισμοί αλλάζουν καθώς εκλέγονται εκτός από τον κ, Μειμαράκη,  σίγουρα οι δυο πρώτοι της λίστας (Αυγενακης, Πασπάτης) ενώ δεν αποκλείεται  να εκλεγούν τελικώς και 3 βουλευτές. 

Οι υπόλοιπες θέσεις της λίστας παραμένουν ως έχουν όπως όλα δείχνουν με ελάχιστες ενδεχομένως διαφοροποιήσεις, σύμφωνα και με όσα μετέδωσε η Τηλεόραση Creta. 

Σε κάθε περίπτωση η κάθοδος του κ. Μειμαράκη στη Κρήτη θα είναι καθοριστικής σημασίας για τη διαμόρφωση των λιστών.

Τόσο για το Ηράκλειο όπου ο πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει το παρών αύριο το απόγευμα όσο και για το Λασίθι όπου αύριο το πρωί θα έχει συναντήσεις στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου θα γίνει σίγουρα συζήτηση για το θέμα, με τον κ. Πλακιωτάκη- στενό φίλο του κ. Μειμαράκη - να φιγουράρει στη πρώτη θέση της λίστας στο Λασίθι.

Τι γίνεται με τον Κώστα Δαμαβολίτη

Σε ότι αφορά τον κ. Κώστα Δαμαβολίτη, το όνομα του οποίου ακουγόταν έντονα τις τελευταίες ώρες, το θέμα φαίνεται πως έχει ξεκαθαρίσει, μετά και την αποκλειστική δήλωση που έκανε στο CretePlus.gr πως δε θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, παρά τις προτάσεις που δέχτηκε.

Υπενθυμίζεται ότι στο «γαλάζιο» στρατόπεδο το όνομα του κ. Δαμαβολίτη είχε πέσει στο τραπέζι της συζήτησης εδώ και καιρό. Η προσπάθεια για να προσεγγιστεί ο πρώην Βουλευτής όμως, κορυφώθηκε τις τελευταίες μέρες, οπότε και μέσω προσωπικών επαφών στελεχών της ΝΔ με τον ίδιο, επιχειρήθηκε να πειστεί και να πει το ναι. Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται - όπως επισήμανε ο ίδιος- να γίνει πραγματικότητα. 

Ο κ. Δαμαβολίτης ομως ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές του Σεπτέμβρη με κανένα κόμμα, παρά τις προτάσεις που είχε το προηγούμενο χρονικό διάστημα τόσο από τη ΝΔ όσο και από άλλα κόμματα Αν όμως για τον κ. Δαμαβολίτη η απόφαση αυτή είναι οριστική, στο μυαλό του κ. Μειμαράκη υπάρχει ακόμη μια... πιθανότητα. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του κ. Μειμαράκη στην Κρήτη, είναι πιθανό να γίνει μια ακόμη απόπειρα από τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που θα ζητήσει συνάντηση με τον Ηρακλειώτη πρώην Βουλευτή.

Μεϊμαράκης: Υπηρετούμε την ενότητα των Ελλήνων

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική δύναμη που υπηρετεί την ενότητα των Ελλήνων, γιατί κάποιοι άλλοι θέλουν να μας διχάσουν με την ρητορική τους και το λόγο τους», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ξεκινώντας την ομιλία του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα.

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρόσθεσε ότι η ΝΔ είναι «δύναμη Ευρωπαϊκή, πατριωτική, κοινωνική, είναι δύναμη προόδου».

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «μοίρασε» ψέματα και συμπλήρωσε: «Ποτέ κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο κακό σε τόσο λίγο καιρό, ποτέ ένας πολιτικός δεν είπε τόσα ψέματα όσο ο Αλέξης Τσίπρας».

Επίσης ανέφερε ότι «χθες άκουσα για αριστερή μελαγχολία, όμως αυτοί είναι που έφεραν τη μελαγχολία στον ελληνικό λαό». Μάλιστα όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «η ΝΔ θα φέρει και πάλι το χαμόγελο στους πολίτες».

«Το στοίχημα της Ελλάδας μπορεί να το κερδίσει η συλλογικότητα και η συνένωση δυνάμεων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «από μένα θα ακούτε μόνο αλήθειες, διότι ένας τόπος δεν κυβερνιέται με ψέματα».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ο κύριος Τσίπρας έλεγε, πως έχουμε δεσμευτεί ότι θα ελαφρύνουμε από τους φόρους τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Ο κύριος Τσίπρας έλεγε πως έχουμε δεσμευτεί ότι θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Ο κύριος Τσίπρας έλεγε πως έχουμε δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουμε τις τραπεζικές συναλλαγές. Ο κύριος Τσίπρας δεν έδωσε καμία επιπλέον σύνταξη, αλλά τις πετσόκοψε όλες. Ο κύριος Τσίπρας δεν κατάργησε, αλλά συνεχίζει τον ΕΝΦΙΑ».

Τελικά, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «ο κύριος Τσίπρας έσκισε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και έφερε νέο Μνημόνιο».

Ακόμη, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στην ανεργία, υπογραμμίζοντας ότι τα ποσοστά άρχισαν πάλι να μεγαλώνουν και όπως είπε χαρακτηριστικά «μόνο τον Ιούλιο χάθηκαν 16,5 χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό ζήτημα επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, προσθέτοντας ότι «τα κύματα προσφύγων και μεταναστών, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο».

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε αυτό το σημείο, « το μόνο που έκανε ο κ. Τσίπρας ήταν πως έκλεισε την Αμυγδαλέζα και άνοιξε τον Βοτανικό».



Συντάκτης: Newsroom CretePlus.gr


Αν θέλεις το πρόβλημα σου να ακουστεί, αν τα "στραβά και τα ανάποδα" που βλέπεις γύρω σου σε κάνουν να δυσανασχετείς, τότε...

Γίνε εσύ ο ρεπορτερ του CretePlus.gr.

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο αποθήκευσε τους αριθμούς μας και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμα σου και δες το να ανεβαίνει άμεσα με εμάς αιχμή για την επίλυση του.

reporter@creteplus.gr 6932255686.

Δες το άρθρο σου στα "δικά σας ρεπορτάζ"



Ειδήσεις Βουλευτικές εκλογές 2015

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων








Social


Όλες οι ειδήσεις σήμερα
Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus.gr και διαβάστε τις 10 σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.
Δεν έχετε συμπληρώσει το email σας ή το email που δηλώσατε δεν είναι έγκυρο.